$
בארץ

עתירה: לחשוף את דו"ח הסיכונים הכלכלים מכישלון המו"מ עם הפלסטינים

לדברי התנועה לחופש המידע, לפיד הודה כי הוכן במשרדו דו"ח מחקרי המתריע מפני "נסיגה דרמטית בכלכלת ישראל" במקרה שכזה

תומר גנון ושאול אמסטרדמסקי 18:3303.09.14

התנועה לחופש המידע עתרה אתמול (ג') לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד משרד האוצר, בדרישה לפרסם את הדו"ח המתאר את הפגיעה הכלכלית הצפויה בישראל כתוצאה מכישלון המו"מ עם הפלסטינים.  

על פי העתירה שהוגשה באמצעות עו"ד אוריה ירקוני, שר האוצר יאיר לפיד חשף בשלושה נאומים שונים כי הוכן במשרדו ולבקשתו דו"ח מחקרי המתאר את "ההשלכות שיהיו מכישלון השיחות עם הפלסטינים על מצבה הכלכלי של ישראל ועל מצבו הכלכלי של כל אזרח ישראלי". לדברי לפיד, הדו"ח מתריע מפני "נסיגה דרמטית" בכלכלת ישראל ועל תוצאות שהן "שום דבר פחות מהרסניות , לרווחת אזרחי ישראל היה וייכשל המו"מ עם הפלסטינים".

 

לפיד. "תוצאות שהן שום דבר פחות מהרסניות" לפיד. "תוצאות שהן שום דבר פחות מהרסניות" צילום: נמרוד גליקמן

 

"לאור חומרת הדברים", נכתב בעתירה, "וחשיבות המידע לסוגיה שהיא ללא ספק המרכזית והחשובה ביותר שעל סדר היום הציבורי בישראל, ביקשה העותרת לגלות את הדו"ח לפי חוק חופש המידע". על פי התכתבויות שצורפו לעתירה, משרד האוצר סירב תחילה להעביר את הדו"ח לעמותה בנימוק שהוא לא הושלם. העמותה הפנתה את תשומת לבו של משרד האוצר כי דברים שאמר השר לפיד בנאומיו סותרים עמדה זו.

 

בתגובה הודיע משרד האוצר כי הוא מתנגד לפרסום על בסיס שלושה סעיפים בחוק חופש המידע. הטענה הראשונה של האוצר היא שמדובר במידע שיהווה פגיעה ביחסי החוץ של ישראל. העמותה טוענת בתגובה כי מדובר בנימוק לא מוצדק משום שעל פי דברי השר לפיד עצמו הדו"ח אינו מבוסס על מידע סודי.

 

הטענה השנייה של האוצר שמדובר במידע העוסק במדיניות. לעניין זה טוענת העמותה כי מדובר בדו"ח עובדתי ומקצועי, והפסיקה קבעה שגם אם דו"ח מסוג זה הוכן לצורך גיבוש מדיניות הוא אינה חוסה תחת הסעיף שמתיר לא לפרסמו. הטיעון השלישי של האוצר הוא כי מדובר בחוות דעת פנימית. לעניין זה טוענת העמותה כי בתי המשפט כבר פסקו בעבר לטובת גילוי מידע מסוג זה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x