$
משפט

זוכה מנכ"ל משרד רה"מ לשעבר אביגדור יצחקי מסיוע להתחמקות ממס ומרמה

לפי כתב האישום, יצחקי נתן מצג שיקרי בפני רשות המסים לפיו הכנסות של לקוחותיו הופקו בחו"ל, וזאת כדי לסייע להם להתחמק מתשלום מס ולקבל חסינות מהליך פלילי. השופטת: "האפשרות שהנאשם בדה והגה את המצג הכוזב מיוזמתו, היא אפשרות רחוקה ובלתי מתקבלת על דעתי"

תומר גנון 12:2116.09.14

שופטת בית משפט השלום בת"א, דניאלה שריזלי, זיכתה היום (ג') את מנכ"ל משרד ראש הממשלה וחבר הכנסת מטעם קדימה לשעבר, רו"ח אביגדור יצחקי, מעבירה של שימוש במרמה, עורמה ותחבולה במזיד ובכוונה כדי לעזור לאחר להתחמק מתשלום מס. בנוסף זיכתה שריזלי את יצחקי מעבירה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

 

על פי כתב האישום שהוגש במרץ 2009, בשלהי שנת 2004 פנו אל רו"ח יצחקי בני הזוג אירנה וולנטין ליסק, בכירה ב-ECI האחראית על שיווק מוצרי החברה ברוסיה ואיש ביטוח, כדי שייצגם בפני רשות המסים. בסוף אותה שנה התייצב יצחקי בפני פקיד השומה כפר-סבא, בבקשה לדווח על הכנסות נוספות של השניים. יצחקי, לפי כתב האישום, הציב בפני פקיד השומה מצג שקרי לפיו ההכנסה הנוספת, נשוא הדיווח, הינה הכנסה מחו"ל של ולנטין מעסקת תיווך חד פעמית, שאינה בתחום עיסוקו בארץ, ולפיכך ההכנסה פטורה ממס. בפועל היו ההכנסות נשוא הדיווח הכנסותיה של אירנה שהופקו במסגרת תפקידה ב-ECI, ולפיכך היו חייבות במס.

 

אביגדור יצחקי אביגדור יצחקי צילום: דן בלילטי

 

בהסתמך על מצג השקר של יצחקי, לפי כתב האישום, הוא קיבל את הסכמת רשות המסים ליתן לוולנטין ליסק חסינות מהליך פלילי. פקיד השומה רשם בפני יצחקי התחייבות בכתב שלא ייעשה טיפול במישור הפלילי, בשל המידע שימסור בנוגע להכנסות עליהן הצהיר. בין פברואר ליוני 2005 ניהל יצחקי מו"מ על סכום התשלום מול פקיד השומה.

 

בעקבות המו"מ חתמה רשות המסים עם ולנטין ליסק הסכם שומה שבו הצהיר על הכנסה חד פעמית מחו"ל של 13 מיליון שקלים. ההכנסה החייבת במס, בסך 9.6 מיליון שקלים, הועמדה על 25%, כך שהמס בפועל היה 2.9 מיליון שקלים. אלא שמשום שההכנסה שייכת בפועל לאישתו של ולנטין, אירנה, והכנסתה הופקה בישראל, סכום חבות המס על ההכנסות, על פי כתב האישום עלה כדי סך של כ-7.4 מיליון שקל.

 

המצגים שנתן יצחקי, כך נטען בכתב האישום, סייעו לו לקבל את הנחת דעתו של פקיד השומה לרשום את הכנסותיה של אירנה כהכנסותיו של ולנטין, ולשלם מס מופחת. הוא הואשם במרמה בנסיבות מחמירות בשל תפקידו כרואה חשבון, מעמדו הציבורי ותפקידו הציבוריים.

 

בני הזוג ליסק עצמם הורשעו בתחילת 2013 במסגרת הסדר טיעון בהשמטת הכנסות. ספיח נוסף של הפרשה היה כתב אישום שהוגש נגד נציבת מס הכנסה לשעבר, טלי ירון-אלדר. לבקשת יצחקי, ולאחר שפרשה ממס הכנסה, סייעה לו ירון-אלדר במגעים מול פקיד השומה כפר סבא, אולם הדבר נעשה בטרם הסתיימה תקופת הצינון שלה. במסגרת הסדר טיעון היא הודתה בעבירה של איסור ייצוג בפני מי שהיה כפוף למייצג, אולם נקבע שהיא לא תורשע ותבצע שעות לתועלת הציבור.

 

השופטת קבעה: "בשורה של נושאים מהותיים ורלוונטיים, נמצאו פערים, סתירות ואי התאמות בין גרסתו של ולנטין לזו של אירנה; חמור לא פחות, נמצא כי השניים דאגו לתאם ביניהם את הגרסאות במטרה לגשר על הפערים, וזאת, ברגע שניתן היה להם להיפגש לאחר שני ימי חקירה. אך בעוד שאירנה הכחישה כי שוחחה עם ולנטין אודות החקירה, הודה ולנטין כי החליפו ביניהם מידע ופרטים. "האפשרות שהנאשם בדה והגה את המצג הכוזב מיוזמתו, כפי שמנסים לטעון בני הזוג ליסק, היא אפשרות רחוקה ובלתי מתקבלת על דעתי".

 

השופטת ציטטה מעדות יצחקי וכתבה שזה היה אמין עליה מאוד: "לא היה לי צורך לשקר את אף אחד. בטח לא אשים את שמי הטוב על דבר מהסוג הזה. כסף, בעיני, זה לא סיבה לשקר".

 

את המדינה ייצגה עו"ד איריס שמואלי, סגנית בכירה בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה). את יצחקי יצגו עוה"ד יהושע רזניק, ז'ק חן ועינת בן משה.

 

מבאי כוחו של יצחקי נמסר: "אנחנו מאושרים מהתוצאה. כפי שטען מר יצחקי במשך שנים, לא נפל פגם במעשיו. בית המשפט קיבל את טענתו וזיכה אותו מכל אשמה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x