סאטושי נאקאמוטו: ממציא הביטקוין
מטבעות הקריפטו בדרך לנתק את התלות בין המערכת הפיננסית לממשלות
הוא גם איננו מצריך גוף מרכזי שיטפל בעסקאות ומתקיים כישות עצמאית שמאוחסנת על המוני מחשבים בו־זמנית. כמו כל מטבע אחר, הערך של ביטקוין נגזר מהכמות המוגבלת שלו בשוק. הדרך היחידה להשיג ביטקוין היא לקנות אותו או לכרות אותו. הפעולה האחרונה מצריכה כוח מחשוב רב ואיננה מיועדת למשתמשים רגילים בדרך כלל. בסוף 2012 ערכו של ביטקוין אחד היה קצת יותר מ־10 דולר, ובקיץ האחרון הגיע לטווח של 500-650 דולר. על פי הערכות, נאקאמוטו מחזיק במיליון מטבעות ביטקוין, ששווין נכון להיום, כחצי מיליארד דולר.
הביטקוין קורץ גם לגיקים שמאמינים במטבעות דיגיטליים מוצפנים, וגם לליברטריאנים שנמנעים מלהסתמך על מדינות ומניפולציות שהן עושות למטבע. באמצעות ביטקוין, למשל, לא ניתן לעשות הקלה כמותית - קנייה של נכסים פיננסיים בידי הבנק המרכזי כדי להגדיל את כמות הכסף במשק, כפי שנעשה ביפן ובארה"ב.
ואולם, המהפכה האמיתית שלו כנראה לפנינו. ביטקוין משמש השראה לאלה שרוצים להפוך את המערכת הפיננסית כולה למבוזרת, עצמאית ובלתי תלויה בממשלות, להוסיף לממד של הכסף ממד של כוח מחשוב. ביטקוין ודומיו באמת נותנים לשוק להחליט מי יצלח ומי לא, מי שווה כמה ומתי.