עומר ברגותי, מנהיג תנועת החרם על ישראל
רשת הפעילים שקוראת לבודד את ישראל כבר מדאיגה את הממשלה
20 מיליארד שקל פגיעה ביצוא, 11 מיליארד שקל פגיעה בתוצר וכ־10,000 מפוטרים - זהו התרחיש הסביר שמשרד האוצר צופה אם מגמות החרם הכלכלי נגד ישראל יימשכו. "יש תרחישים חמורים מכך", הודה שר האוצר. לדעת מנהיג תנועת החרם הבינלאומי על ישראל, עומר ברגותי, המספרים האלה עוד אופטימיים לעומת מה שיקרה באמת.
ברגותי הוא המנהיג הלא רשמי של תנועת ה־BDS (חרם, הימנעות מהשקעות ועיצומים), רשת של פעילים עצמאיים ברחבי העולם. הוא נולד בקטאר, גדל במצרים, הפך לתושב קבע בישראל לאחר שנישא לערבייה ישראלית וחי ברמאללה. את לימודי הדוקטורט עשה באוניברסיטת תל־אביב. אדם רהוט וחריף שסוחף אחריו אינטלקטואלים, ראשי מדינות ופועלים קשי יום גם יחד.
התנועה הוקמה ב־2005 והצלחתה הבולטת היא האיסור שהטיל האיחוד האירופי על עסקים מעבר לקו הירוק. בנוסף, קרנות השקעה רבות הסיטו השקעות מישראל בלחץ התנועה: קרן PGGM ההולנדית נפטרה מהשקעותיה בבנקים ישראליים, ABP מכרה השקעות בתעשיות הביטחוניות, קרן ההון של נורבגיה החרימה את אפריקה־ישראל, קרן סורוס משכה השקעות מסודה סטרים וקרן גייטס מכרה השקעות בחברת האבטחה G4S הבריטית (שאף הודיעה שלא תחדש את החוזים בישראל). פגיעה נוספת סופגים היצואנים הישראלים ולא רק אלו משטחי יהודה ושומרון: כיום כל תירוץ יספיק להחרמת חברה ישראלית. ואי אפשר לשכוח את ביטולי ההופעות בישראל, שפגיעתם התדמיתית חריפה מזו הכלכלית.
בשנה האחרונה החל האיום לחלחל גם למקבלי ההחלטות בארץ. ציפי לבני ויאיר לפיד הזהירו מפגיעה ממשית בכיס הישראלי וגם ראש הממשלה נתניהו קיים דיון בנושא בממשלה והחל להתייחס ברצינות לאיום בנאומיו.
ברגותי מתגאה שתנועת המחאה שייסד הופכת לאיום אסטרטגי על מדינת ישראל, אבל יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן אינו נלהב לאמץ את הגישה באופן רשמי. הוא חושש שצעדי תגובה ישראליים יזיקו קשות לכלכלה הפלסטינית הפגיעה. עם זאת, קיפאון מדיני עשוי לדחוק את אבו מאזן לתנועה של עומר ברגותי.