$
משפט

אי אונליין היא החברה הבורסאית שנסחטה על ידי האקר לאחר פריצה למחשביה

המשטרה טוענת כי האקר ישראלי המתגורר במקסיקו פרץ למחשבי החברה ודרש כופר בשווי מיליוני שקלים במטבעות ביטקוין בתמורה לכך שלא יפיץ מידע שאסף; בפרשה נחקר גם עו"ד המתמחה בנדל"ן ששמו נאסר לפרסום

זוהר שחר לוי ותומר גנון 16:3003.11.14

חברת אי-אונליין, העוסקת בפיתוח ושיווק תוכנות לשוק ההון הישראלי, היא החברה הבורסאית שעל פי החשד נעשה ניסיון לסחוט אותה לאחר פריצה למחשביה. המשטרה טוענת כי האקר ישראלי, המתגורר במקסיקו, פרץ למחשבי החברה במהלך שנת 2014 ודרש כופר בשווי של מיליוני שקלים במטבעות הווירטואלים ביטקוין בתמורה לכך שלא יפיץ מידע שאסף. האקר, ששמו נאסר לפרסום לבקשת עורכי דינו, אבי עמירם ואלון ארז, נעצר בשבת לפנות בוקר בנתב"ג כאשר הגיע בטיסה לישראל. מחר הוא יובא להארכת מעצר שנייה בבית משפט השלום בראשל"צ. בפרשה נחקר בנוסף באזהרה עו"ד המתמחה בנדל"ן ומשפט אזרחי ששמו אסור עדיין בפרסום.

 

על פי בקשת המעצר, המשטרה מייחסת לחשוד המרכזי בפרשה עבירות של קשירת קשר לפשע, סחיטה באיומים וחדירה למחשב לצורך עבירה. "החשוד", נכתב בבקשה, "שיתף פעולה בחקירתו וטען כי רק פעל כמתווך בין רואה החשבון שלו במקסיקו לבין עו"ד ישראלי לטובת הסכם ייעוץ". על פי הגרסה שמסר החשוד לחוקרי יחידת הסיבר של להב 433, נציג של חברה מקסיקנית לאבטחת מידע פנה אליו וביקש ממנו לסייע בשיווק המערכת לאי-אונליין. לדבריו הוא תיווך בעסקה בין החברה המקסיקנית לישראלית, ולא היה כל ניסיון סחיטה על ידו.

 

המשטרה חושדת כי האקר ישראלי שגר במקסיקו פרץ למחשבי החברה המשטרה חושדת כי האקר ישראלי שגר במקסיקו פרץ למחשבי החברה צילום: שאטרסטוק, בלומברג

 

אי-אונליין, הנסחרת לפי שווי של כ-16 מיליון שקל, משווקת תוכנות המשמשות משקיעים לצפייה במידע בזמן אמת שמקורו מהבורסה בת"א (ברובו) ומידע מבורסות אחרות בעולם. מוצריה מיועדים בעיקר לתאגידים בנקאיים, בתי השקעות ומנהלי תיקים. החברה מחזיקה 100% ממניות חבר הבורסה אי-ברוקר שאותן רכשה בסוף 2012 מהראל פיננסים. בעלי השליטה בה הם יובל ומיכאל גולן. מחזור ההכנסות הממוצע שלה בין השנים 2011-2013 עמד על כ-32 מיליון שקלים.

 

את החקירה הסמויה ניהלה בשנה האחרונה יחידת הסייבר בלהב 433 בעקבות תלונות שהוגשו אליה. החקירה התמקדה ברשת ה"דארקנט" ("הרשת האפלה" - רשת לשיתוף קבצים של פעילות לא חוקית). לפי המשטרה, החקירה העלתה כי אותו ישראלי נוהג לפרוץ למחשבים של חברות מסחריות, להשתלט עליהם ולאחר מכן לאיים על בעלי החברות ולסחוט אותם.

 

זו אינה הסתבכותו הראשונה של החשוד בעבירות הקשורות באינטרנט. ב-2011 הוא הורשע, על פי הודאתו, בעבירה של החזקת פרסום תועבה. לפי כתב האישום שהוגש אז בעניינו החזיק החשוד למעלה מ-6,000 סרטים ותמונות תועבה של קטינים אותם אסף ממקורות שונים באינטרנט, ואף העביר לאחרים. בית המשפט גזר עליו בעניין זה 8 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים.

 

מאי-אונליין לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x