החרפה בעיצומי הרכבת ישראל: תופסק ביקורת הכרטיסים
החל ממחר העובדים יפסיקו לבדוק אם הנוסעים רכשו כרטיסי נסיעה. הם מוחים על דרישת הממונה על השכר להשיב הוצאות נסיעה במוניות
עובדי רכבת ישראל מחריפים את המאבק מול ההנהלה: היום (א) החליט ועד העובדים שהוא יפסיק לבצע ביקורת כרטיסים. לפיכך, החל ממחר (ב) אף עובד לא יבדוק האם הנוסעים ברכבות השונות אכן רכשו כרטיסי נסיעה. הכניסה למתחם הרכבת מחייבת העברת כרטיס במכשיר בדיקה אוטומטי, אולם אם באיזה שהוא אופן חלק מהנוסעים יצליחו להיכנס למתחם הרכבת ללא תשלום, הסיכוי שהם יתפסו החל ממחר בבוקר קטן.
- ועד הרכבת יקיים ישיבת חירום בעקבות הדרישה להשבת הוצאות הנסיעה במונית
- מבקר המדינה: ברכבת לא עומדים בזמנים, בירושלים מבצעים בלי לתכנן
- אורי יוגב מינה בודק חיצוני לבחינת תפקוד הדירקטוריונים ברכבת ובדואר
העיצומים החדשים מתווספים לאלו שהופעלו בשבוע שעבר ובשעה שוועד העובדים השבית את בית הספר להדרכת מקצועות הרכבת. הסיבה הרשמית היא דרישה של הממונה על השכר להשיב הוצאות נסיעה במוניות שניתנו לכשליש מהעובדים (כ-1,200 איש) לכאורה ללא היתר.
בוועד הרכבת הודיעו כי בכוונתם להחריף את העיצומים עד לפיתרון המשבר. "אוזלת ידה והניהול הלקוי של הנהלת הרכבת הביאו לבזבוז כספי ציבור ועתה מאשימים את העובדים על לא עוול בכפם. הממונה על השכר והנהלת הרכבת מנסים, בדרכים של אלימות כלכלית, לשבור את העובדים כדי לקדם הפרטה וכל האמצעים כשרים מבחינתם. "הממונה על השכר והנהלת הרכבת עשו יד אחת במטרה לשבור את העובדים ולהפריט את הרכבת. לא ייתכן שעל ניהול כושל של הנהלת הרכבת ועל הפרטה פרועה – עובדים ישלמו מחיר. אנחנו נמשיך בעיצומים עד שההנהלה והממונה יתעשתו ויבינו שהצעדים חד צדדיים הם לא ישיגו דבר", אומר ניקה שימחוביץ', יו"ר ועד עובדי הרכבת.
מהנהלת הרכבת מסרו בתגובה ש"צר לנו כי ועד עובדי הרכבת בוחר להחריף את העיצומים שהחלו בשל פנייתו של הממונה על השכר באוצר. נזכיר כי מדי יום של שביתה, נגרמת פגיעה כלכלית לעובדי הרכבת שאינם מבצעים את עבודתם, בשל הוראות הועד.
ועד עובדי הרכבת מוחה על החלטת הממונה על השכר באוצר, קובי אמסלם, אשר שיגר בשבוע שעבר בקשה להתייחסות ולשימוע להנהלת הרכבת ולוועד, על שימוש העובדים במוניות, בנוסף לקבלת הוצאות רכב. זאת, בניגוד להסכם העבודה שנחתם בשנת 1994.
ההוצאה למוניות עולה לרכבת ישראל כ- 16-24 מיליון שקל בשנה, קרי, כ-100 אלף שקל ביום. הנהלת רכבת ישראל החלה בטיפול בנושא זה לפני למעלה משנה, אולם בעקבות התנגדותו של ועד העובדים הובא הדבר לפתחו של בית הדין לעבודה".