ניסנקורן צפוי להכריז היום על סכסוך עבודה
זאת בשל מבוי סתום במו”ם עם המדינה לגבי העלאת שכר המינימום. המשמעות - בעוד שבועיים תוכל ההסתדרות לפתוח בעיצומים
הבוקר צפוי יו”ר ההסתדרות אבי ניסנקורן להכריז על סכסוך עבודה במשק, בשל מבוי סתום במו”ם עם המדינה לגבי העלאת שכר המינימום.
- גם בנט תומך בהעלאת שכר המינימום
- האוצר מאיץ את המו"מ להעלאת שכר המינימום
- ניסנקורן ללפיד: שב למו"מ על העלאת שכר המינימום
המשמעות של הכרזה כזו היא שבעוד שבועיים תוכל ההסתדרות לפתוח בעיצומים בכל מקום שבו יש לה ועד עובדים, אם כי ככל הנראה עיצומים, אם יהיו, יתרחשו בעיקר במגזר הציבורי.
שר האוצר יאיר לפיד כבר הביע תמיכה עקרונית במהלך ואתמול חזר ואישר שר הכלכלה נפתלי בנט את תמיכתו בהעלאת שכר המינימום. "שכר המינימום צריך לעלות. לא ב־100 או 200 שקל, אלא גם ביותר", אמר בנט בכנס השנתי לבטיחות וגיהות בעבודה. בנט הדגיש כי המהלך צריך להתבצע בהידברות: "אסור לבוא באופן חד־צדדי לרבבות עסקים קטנים ובינוניים שנאבקים על הישרדותם, כי אז ייצא שכרנו בהפסדנו".
שכר המינימום בישראל עומד על 4,300 שקל בחודש ברוטו, או 23.12 שקל לשעה. בתחילת נובמבר הורה שר האוצר להאיץ את המגעים מול ההסתדרות בנושא שכר המינימום. הצעת האוצר, ככל שידוע, היא להעלות את שכר המינימום ל־4,500 שקל לחודש.
החשש העיקרי הוא שהעלאת שכר המינימום עלולה להגדיל את האבטלה במשק, משום שעלות ההעסקה של עובדים גדלה. התומכים במהלך מציינים כי בפעם האחרונה שהועלה שכר המינימום שיעור האבטלה ירד.