פרופר: "אסור להעלות את שכר המינימום"
לטענת יו"ר אסם, העלאת שכר בתקופת ההאטה הנוכחית תוביל לסגירת חברות ולפיטורי עובדים
"שכר המינימום, גם אחרי ההעלאה שסוכמה, הוא נמוך מאוד ואי אפשר להתקיים ממנו. עם זאת, זו אינה העת להעלאת שכר מינימום. אסור להעלות שכר בתקופת האטה, מכיוון שעובדים שייפלטו יהפכו למובטלים כי לא יימצא להם פתרון תעסוקתי, ואין דבר גרוע מאבטלה". כך אמר בסוף השבוע יו"ר אסם דן פרופר בהתייחסו להסכם שנחתם בין ההסתדרות למעסיקים.
- העלאת שכר המינימום – על גבם של העסקים הקטנים
- רשתות השיווק עשויות לפטר עובדים
- רשמית: ההסתדרות והמעסיקים חתמו על העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל
לדברי פרופר, שנאם ב"פורום כלכלי" של אסכולות מבית האוניברסיטה הפתוחה בסינמטק בתל אביב, "הזמן הנכון להעלאת שכר המינימום הוא בהתחלה של צמיחה במשק. כשמשק צומח הוא מייצר מקומות עבודה, ואז אם נסגרים מקומות עבודה שלא יכולים לשלם את שכר המינימום, העובדים יוכלו למצוא עבודה במקום אחר".
להערכתו, מפעלים קטנים ייסגרו בעקבות העלאת שכר המינימום: "יש מפעלים קטנים ובינוניים שנמצאים במצב קשה. חלקם יצטרכו לסגור את שעריהם וחבל על העובדים שייצאו לרחוב". פרופר, שעד לאחרונה שימש כיו"ר המועצה המינהלית של בנק ישראל, העריך כי גם שכר המינימום אחרי העלאה יישחק נוכח העלאת מחירים: "שתי רשתות השיווק הגדולות כבר מפסידות והרווחיות של הרשת הגדולה השלישית (רמי לוי — נ"ק) כבר נשחקת, אז הקמעונאים יעלו מחירים — וכשמחירים עולים, שכר המינימום נשחק".
פרופר הדגיש כי אסם תשלם לעובדיה את העלאת השכר, אך הטיל ספק ביישום המהלך כולו: "עשו עסקת חבילה, אבל בינתיים אין חבילה כי אין ממשלה". לדעתו, ההעלאה בפועל תהיה גבוהה משפורסם.