עלות אחזקת הווילה שמפנה זיסר: 68.5 אלף שקל בחודש
שבוע לפני שאיש העסקים מוטי זיסר מפנה את הווילה היוקרתית שלו בפתח תקווה, כונס הנכסים נערך ליום שאחרי ודורש מבית המשפט לממן מקופת הפירוק את אחזקת המבנה
עו"ד יניב אזרן, כונס הנכסים מטעם בנק לאומי לווילה של איש העסקים מוטי זיסר, פנה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה כי השופט איתן אורנשטיין יאשר לו מימון של כ־68.5 אלף שקל בחודש לצורך אחזקת הנכס, מרגע פינוי הנכס בשבוע הבא, ב־14 בדצמבר.
- בוטלה מכירת החיסול של מוטי זיסר - בשל התנגדות כונס הנכסים
- מכירת החיסול של מוטי זיסר: שטיחים אוריינטליים ואולם קולנוע
- כונס הווילה של מוטי זיסר פרסם מודעה חדשה ומציע אותה למכירה
הפינוי, שכבר נדחה בעבר, נערך בעקבות חוב משכנתא של כ־16 מיליון שקל לבנק לאומי ומינוי כונס מטעמו. הליך זה הצטרף להליך כינוס נוסף, הפעם לבנק הפועלים, על רקע חוב לבנק הנאמד בכ־942 מיליון שקל. מטעם בנק הפועלים מונה כונס נכסים נפרד, עו"ד גיורא ארדינסט.
במסגרת הליך הכינוס של בנק לאומי נעשה ניסיון ראשון למכור את הווילה לאחר הליך התמחרות, אולם ההצעה הגבוהה שהתקבלה הייתה נמוכה בכ־40% משווי השמאי ולכן הורה השופט אורנשטיין על התמחרות נוספת שצפויה להיערך בקרוב, לאחר שההצעות יגיעו לכונס במהלך דצמבר. תוך כדי כך, בני הזוג זיסר ביקשו להעמיד את חפציהם למכירה פומבית, אולם זו בוטלה לאור התנגדותו של עו"ד ארדינסט.
בהודעה שהועברה לבית המשפט מציין הכונס כי עם פינוי הנכס הוא יידרש לשאת בעלויות, במסים ובהוצאות השוטפות של הנכס ומתקניו עד למכירתו ולמסירתו לידי הרוכש. לאחריו בדיקה שערך במקום התברר כי על מערכות הווילה, ביניהן מערכות מים, בקרה, אבטחה, חשמל חכם ועוד, לפעול גם ללא דיירים. "הפסקת פעילות מערכות אלו", כותב אזרן לבית המשפט, "עלולה לפגוע בהן באופן שחידוש פעילותן ילווה בהוצאות נכבדות".
בשל כך, מבקש הכונס לאשר משכורת חודשית של 7,500 שקל לאיש תחזוקה שיהיה אחראי באופן שוטף על הפעלת המערכות. עליו לדאוג בין היתר לטיפול בגינה ובצמחייה, לבדיקת מערכת מיזוג האוויר, חדר המכונות של הבריכה, מערכת גילוי האש, מערכת השקייה, ניקיון בריכת הדגים וטיפול במעליות.
בנוסף, מבקש הכונס לאשר גם תשלום חודשי נוסף לצורך אבטחת הנכס 24 שעות ביממה. לדבריו, "בשל הפריצות התכופות בשכונה והעובדה שמועד פינוי הנכס זכה להד תקשורתי נרחב, קיימת חשיבות רבה להפגנת נוכחות ויצירת הרתעה, תוך מניעת חדירת גורמים זרים, ביצוע מעשי ונדליזם או שימוש בלתי מבוקר במתקנים ובציוד".
את שירותי האבטחה צפויה לספק חברת פז שקד שתכננה את מערך האבטחה בנכס והייתה אמונה על איושו בשש השנים האחרונות. השכר שגובה החברה הוא 68 שקל לשעה (בצירוף מע"מ) וכמו כן דורשת תוספת 50% על עבודה בשבת וחג (102 שקל לשעה בצירוף מע"מ). העלות החודשית מסתכמת בכ־61 אלף שקל כולל מע"מ. לפי הצעת המחיר, איוש הנכס יבוצע על ידי איש צוות אחד מתוך צוות קבוע במשך 24 שעות ביממה במשמרות מתחלפות. איש הביטחון ימוקם בקומת הקרקע של מבני המגורים ויתצפת על המקום בסיוע מערכות תצפית טכנולוגיות.
כונס הנכסים מטעם בנק הפועלים, גיורא ארדינסט, נתן הסכמתו להעסקת אנשי התחזוקה וכעת צפוי השופט אורנשטיין להכריע אם לקבל את הבקשה.