בנק ישראל: נמשכת ההתמתנות בקצב עליית מחירי הדירות
ב- 12 החודשים שהסתיימו בספטמבר עלו המחירים בשיעור מצטבר של 4.7%, לעומת עלייה של 5.3% ב- 12 החודשים שהסתיימו באוגוסט. חברי הוועדה המוניטרית הצביעו בעד השארת הריבית לחודש דצמבר ללא שינוי
- פלוג: "מאז 2007 מחירי הדיור עלו ב-95% וזה מרכיב מרכזי ביוקר המחיה"
- ההסתערות על משרדי המכירות: "הרגשנו שאם לא נירשם נישאר מאחור"
- יוצאים מההקפאה
מהנתונים שהוצגו במהלך הדיון מתברר עוד כי היקף העסקאות בשוק הדיור מוסיף לרדת, אם כי בשיעור מתון מעט מזה שנרשם בחודשים הקודמים, ובחודש ספטמבר חלה עלייה חדה ברכישת דירות חדשות. במספר הדירות החדשות למכירה לא ניכר שינוי, ונמשכת אי-הוודאות לגבי צעדי המדיניות בשוק הדיור והשלכותיהם. סעיף הדיור במדד המחירים לצרכן (שמתבסס למעשה על מחירי שכר הדירה) עלה בחודש אוקטובר ב- 0.2%, לאחר שבחודש הקודם הוא נותר ללא שינוי. ב- 12 החודשים שהסתיימו באוקטובר עלה סעיף זה בשיעור מצטבר של 2.2%.
בנושא שער החליפין התייחסו חברי הוועדה המוניטרית לפיחות שהתרחש בארבעת החודשים האחרונים בשער השקל מול הדולר. לדבריהם, פיחות זה התרחש על רקע הפחתות הריבית שבנק ישראל ביצע בתקופה זו וההתחזקות שנרשמה בשער הדולר בעולם. חברי הוועדה העריכו שהשפעתו של הפיחות על הפעילות הכלכלית ועל המחירים לא מוצתה, וכי הוא צפוי להמשיך לתמוך ביצוא ובצמיחה, וכן לתרום להשבת האינפלציה אל תחום היעד של יציבות המחירים (3%-1%), ובכך יפעל לקיזוז השפעתה של הירידה במחירי הסחורות והאנרגיה בעולם על המחירים בארץ.
חברי הוועדה המוניטרית ציינו גם בדיון כי בחודשים האחרונים הסתמנה הסטה של צבירה מקרנות האג"ח הקונצרניות לקרנות האג"ח הכללי. לדעתם, הסטה זו מצביעה על הפנמה מסוימת של הסיכונים הגלומים בשוק זה, אך המרווחים בו נותרו נמוכים.
בתום הדיון הצביעו חמשת חברי הוועדה המוניטרית פה אחד בעד השארת הריבית לחודש דצמבר ללא שינוי, ברמה של 0.25%.