בשבוע הבא: העברת מיליארדים למשרד הביטחון ומשרד הבריאות
ועדת הכספים צפויה לאשר העברת מיליארד שקל נוספים למשרד הביטחון עבור צוק איתן - מתוך 7 מיליארד שקל סה"כ עבור הלחימה וכן 1.7 מיליארד שקל למשרד הבריאות
- האוצר ממשיך לבצע העברות תקציביות בין משרדי הממשלה למרות פיזור הכנסת
- כישלון לראש הממשלה: ההצבעה על העברת תקציבים להתנחלויות נדחתה
- התקציב תקוע, אבל יש עודפי רזרבות לביטחון
בראש הבקשה להעברות תקציביות עומדת הדרישה לאשר העברת עוד כמיליארד שקל למשרד הביטחון וזאת עבור מימון הוצאות "צוק איתן". בשבוע שעבר אישרה הוועדה העברה של 3.6 מיליארד שקל למשרד הביטחון עבור "צוק איתן", ובסך הכל אמורים לעבור למשרד הביטחון 7 מיליארד שקל עבור המבצע הצבאי, וזאת בהתאם לאישור הממשלה למתן התוספת. הכסף נלקח מהמשרד לבינוי ושיכון, ממשרד ראש הממשלה, מהמשרד לביטחון פנים ומהרזרבה הכללית. הממשלה אישרה בספטמבר קיצוץ רוחבי בסך 2% ממשרדי הממשלה וזאת עבור מימון עלויות הלחימה.
ואולם לא רק משרד הביטחון יעלה לדיון בוועדה. גם העברת ענק למשרד הבריאות תעלה: המשרד מבקש מיליארד ו-679 מיליון שקל עבור הגדלת התקציב המועבר לקופות החולים, הגדלת תקציב בתי החולים הפסיכיאטריים, הגדלת תקציב בתי החולים הכלליים, הגדלת התקציב לטיפול בילדים על הספקטרום האוטיסטי, הגדלת תקציב משרד הבריאות לשיפור איכות הטיפול הרפואי בבתי החולים ועוד. עוד מבוקשת גם התחייבות לפרויקטים ארוכי טווח בסך של קצת מעל 2.5 מיליארד שקל וזאת עבור רכש חיסונים, חתימה על הסכמי ייצוב עם קופות החולים, ביצוע פרויקטים להגברת הדיגיטציה במערכת הבריאות ועוד.
העברה גדולה נוספת למשרד הבריאות היא בקשה להעברה תקציבית של 80,432 מיליון שקל וכן התחייבות לפרויקטים ארוכי טווח בסך של כ-397 מיליון שקל עבור תמיכות לקופת חולים כללית וזאת עבור פיתוח בתי החולים שבבעלותה.
10 מיליון שקל יעבור לתקציב התמיכות של משרד החקלאות עבור למשל, קידום תכנית לטיפול בפסולת חקלאית, עוד 10 מיליון שקל לקרנות המשרד להגנת הסביבה, העברת עודף תקציבי של מעל 104 מיליון שקל שנשאר בסעיף "הוצאות פיתוח" במשרד האוצר, ושגולגל משנת 2013 ועכשיו מבקשים לגלגלו גם לשנת 2014. עוד 2 מיליון שקל למשרד לשירותי דת. עוד 88 מיליון שקל מבוקשים עבור מענקי איזון לרשויות מקומיות שונות, בהן רשויות בעוטף עזה.
עוד תדון ועדת הכספים גם באישור תקציב בנק ישראל שיעמוד בשנה הקרובה על 894.3 מיליון שקל, תקציב הקטן יותר בכ-5% מתקציב השנה הקודמת שעמד על 939.3 מיליון שקל. הרכיב העיקרי בתקציב בנק ישראל נוגע לתשלומי גימלאות, ועומד על סך 295,502 מיליון שקל.
עוד תתבקש הוועדה לאשר גם את תקציב ועדת הבחירות המרכזית, שהצעת התקציב שלה עומדת על 241,746 מיליון שקל. מדובר בהצעת תקציב נמוכה יותר מזו שהוגשה בשנת 2013 שעמדה על יותר מ-246 מיליון שקל.