בחירות 2015
פלוג: "אסור להשלות עצמנו שלבעיות המשק יש פתרונות קסם פשוטים"
נגידת בנק ישראל: "השיח הכלכלי נהיה מוקצן, שטחי ואלים. חשוב לדון בסוגיות שעל הפרק בשיח מושכל, בלי התלהמות". לדבריה, "האתגרים שניצבים בפני המשק דורשים רפורמות שרק ממשלה יציבה שמאריכה ימים תוכל לקדם בנחישות"
"האתגרים שניצבים בפני המשק דורשים רפורמות שרק ממשלה יציבה שמאריכה ימים תוכל לקדם בנחישות, על בסיס בחינת האתגרים והחלופות הרלוונטיות" - כך אמרה היום נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, בכנס ירושלים לכלכלה וחברה של לשכת רואי החשבון.
- מודי'ס: הבחירות בישראל - סימן שלילי לדירוג האשראי
- יכולתו של כחלון לטפל בשוק הדיור מוגבלת: דיור זה ממש לא סלולר
- הפוליטיקאים לא סופרים את הקולות בפריפריה
לדבריה, "חשוב לעשות בחינה מעמיקה שנשענת על ניתוח אמיתי של התהליכים. הדברים האלה נכונים גם כאשר השיח הכלכלי נהיה מוקצן, שטחי ואלים. חשוב לדון בסוגיות שעל הפרק בשיח מושכל, בלי התלהמות, לא לחשוב שיש פתרון קסם".
פלוג אמרה: "חשוב להדגיש שיש לנו משק יציב, אנחנו בהאטה גלובלית אבל יש לנו ניסיון להתמודד עם זעזועים. יש לנו כללי פעולה לתקופות האלה כמו תקציב של 1 חלקי 12".
לדבריה, "למרות הצמיחה ולמרות ההיי-טק המוצלח, התוצר לנפש לישראל נמוך משמעותית מהמדינות המפותחות - 60% מארה"ב, הפער בתוצר לנפש נובע בעיקר מהפער בפיריון, והפער לא הולך ונסגר.
"ההישגים שלנו בכל התחומים מבחינת מבחני פיזה נמוכים - מקום 33 בקריאה, 40 במדעים ובמתמטיקה מתוך 65 מדינות. אפשר לסכם את האתגר העיקרי במשק הוא לעודד צמיחה מכלילה ובת קיימא שמשלבת את כלל האוכלוסיות, תוך העלאה של הכישורים שלהם ושל יכולת ההשתכרות שלהם באמצעות עלייה בפיריון. כדי להגיע לשם צריך לגבש אסטרטגיה שתכלול שילוב אוכלוסיות שממעטות להשתתף בשוק העבודה.
אמיר לוי, הממונה על התקציבים במשרד האוצר, אמר בכנס: "אנחנו נמצאים כיום בצומת פיסקלי. הכלכלה הישראלית עשתה דברים מדהימים בעשור האחרון. תקום ממשלה, והיא זו שתצטרך לבחור אם היא ממשיכה את הרפורמות שנעשו בשנים האחרונות או לא.
"כל פעם שאנחנו מגיעים לבנות תוכניות ממשלה, אנחנו מבקשים להקטין את הגירעון, אנחנו עומדים היום על חוב של כ-67% - מדובר בחסכון של 40 מיליארד שקל לשנה לעומת החוב שהיה ב-2003. כשמסתכלים על הגידול המשמעותי בתקציב החינוך או התחבורה הם לא קרו סתם, הם קרו בגלל צעדים שתמכו בצמיחה והקטינו את הגירעון.
"בכל פעם שאנחנו באים עם תוכנית שבאה להתכנס ולהקטין את הגירעון, השיח הוא 'מה הגזרה' - אלה לא גזרות. משמעת פיסקלית מאפשרת הגדלת צמיחה וגידול בתקציבים אחרים".
לוי אמר עוד: "יש תחושת משבר בציבור. אני לא חושב שהנתונים הכלכליים מראים משבר, אך יש תחושה כזו. חלק מהרפורמות שעבדנו עליהן נתקעו בכנסת, הממשלה נפלה, אי אפשר להתעלם מתחושות. אפשר לקחת את המשבר הזה לשני מקומות - להגיד זה מה יש ולהמשיך עם הגלגל הזה ואפשר להגיד שזה בסיס לשינוי. את השינויים הכי גדולים עשינו ב-85' ו-2003".
דודי גולדברג, נשיא לשכת רואי החשבון, אמר בכנס: "הציבור בחר והציבור מאוכזב, המצב הורע, הדיור לא הוזל, ההכנסה הפנויה ירדה".