$
בארץ

כונס זיסר דורש: 20 אלף שקל לצילום מקצועי וניקיון של הווילה בפתח תקוה

עוד בטרם פונה זיסר, ביקש הכונס לאשר תשלום של 68.5 אלף שקל בחודש לתחזוקת המבנה ואבטחתו. כעת הוא מבקש סכום נוסף: "בנכס שורר אי סדר רב"

זוהר שחר לוי 21:3221.12.14

שבוע לאחר שמוטי זיסר ורעייתו פינו את הווילה היוקרתית שלהם בכפר גנים ועברו להתגורר אצל בתם, מבקש כונס הנכסים 20 אלף שקל מקופת הכינוס לניקיון ולצילום מקצועי: "בנכס שורר אי סדר רב".

 

 

ב-14 בדצמבר פינה זיסר את הוילה בכפר גנים, בשל חוב משכנתא של כ-16 מיליון שקל לבנק לאומי ולאחר שבית המשפט המחוזי בתל אביב מינה את עו"ד יניב אזרן ככונס נכסים לווילה והורה על פינוי. פרט לחוב הזה, עומד לזיסר חוב נוסף בגובה 942 מיליון שקל לבנק הפועלים, חוב שבמסגרתו מונה כונס נכסים מטעם הבנק, עו"ד גיורא ארדינסט. שני הליכי הכינוס מתנהלים אוחדו לתיק אחד המתנהל בפני שופט הפירוקים איתן אורנשטיין.

 

מועד הפינוי של זיסר נדחה בעבר לבקשתו ומי שעתיד ליהנות מפרי מכירתו של הנכס הוא הכונס מטעם לאומי. ניסיונו של הכונס למכור בעבר את הוילה נכשל במבחן בית המשפט, לאחר שבהליך התמחרות הצליח להשיג הצעה שהייתה נמוכה ב-40% משווי השמאי. על כן, הורה בית המשפט על קיום התמחרות חוזרת. המועד האחרון להגשת הצעות יהיה, לפי הכונס, ב-12 בפברואר 2015.

 

בינתיים, ועד למכירה, מי שאמור לשאת בתחזוקת הנכס הוא הכונס, עו"ד אזרן. עוד בטרם פונה זיסר מביתו, פנה עו"ד אזרן וביקש כי יאושר לו תשלום של 68.5 אלף שקל בחודש מקופת הכינוס לצורך תחזוקת המבנה ואבטחתו (7,500 שקל בחודש לאיש תחזוקה ו-61 אלף שקל לחברת אבטחה). הכונס חשש כי העובדה שהפינוי פורסם בתקשורת וכן בשל ריבוי הפריצות בשכונה - המתחם יהיה מועד לחדירות של גורמים זרים ולנדליזם.

  

הווילה בכפר גנים הווילה בכפר גנים צילום: ענר גרין

 

כעת, מבקש הכונס לאשר לו סכום נוסף מקופת הכינוס - הפעם 20 אלף שקל, לצורך ניקיון המתחם וכן שכירת שירות צילום מקצועי. לפי דו"ח שהגיש לבית המשפט, מבקש הכונס לאשר לו לשכור שירותי חברת ניקיון שתנקה, תארגן ותסדר את הנכס, "כדי שניתן יהיה להציגו בצורה אופטימלית וראויה בפני גורמים שונים המתעניינים ברכישת זכויות מרכזי שליטה בנכס".

 

לשיטתו, לאחר עזיבתם של בני הזוג זיסר את הבית, "שורר בנכס אי סדר רב". לפי הכונס, "פריטים אישיים רבים של הזוג ובני משפחתם, פרטי ביגוד והנעלה רבים, מוצרי מזון ושתייה למיניהם, תמרוקים, ספרים, ארגזים, שקיות סגורות וכיוצ"ב – מפוזרים בו".

  

הכונס מציין בפני בית המשפט כי מלבד העובדה ש"האופן הקלוקל בו פונה הנכס אינו מכבד את זיסר, הוא אף נוגד ומהווה הפרה בוטה של ההסדר שנחתם ביניהם וקיבל תוקף של החלטה על ידי בית המשפט העליון, במסגרתו הוסכם כי בני הזוג זיסר ימסרו את החזקה בו לידי הכונס כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ".

 

נוכח מצבו של הנכס, כך לפי הדו"ח, ומאחר שלאופן בו מוצג הנכס בפני גורמים המתעניינים ברכישתו עשויה להיות השפעה ישירה על המחיר – מצא עו"ד אזרן לנכון לשכור חברה שתנקה ותסדר את המקום "באופן שיאפשר להציגו בצורה ראויה".

 

מעבר לכך, כך לשיטת הכונס, על מנת לנסות להשיא את תמורת מימוש הנכס, יש צורך לחשוף אותו בפני רוכשים פוטנציאליים רבים ככל הניתן מחו"ל. במסגרת פנייתו של הכונס למשרדי תיווך של נכסי יוקרה בארץ וכן לגורמים שונים לחו"ל, הוא מבקש גם לאשר לו לשכור שירותיו של צלם מקצועי. זאת, כך נכתב, "על מנת שניתן יהיה להציגו באתרי אינטרנט של משרדי תיווך שונים בחו"ל, המתמחים בשיווק נכסי יוקרה לקהילות יהודיות בעולם".  

 

ממשפחת זיסר, המיוצגת על ידי שלום (שולי) גולדבלט, נמסר: "משפחת זיסר מילאה את החלטת בית המשפט ככתבה וכלשונה ופינתה את בית מגוריה. כונס הנכסים, כחלק מהמשך התנהלותו, מנסה לעשות שם לעצמו על גבה של המשפחה. הכונס התעקש לפנות את המשפחה מביתה, תוך זימון כתבים וצלמים למקום, אף שהיה ברור שעדיף למכור את בית מגורים שכלל הציוד והריהוט מצוי בו ולא לאחר פינויו. ניסיונו של כונס הנכסים להשחיר את פני משפחת זיסר לא תצלח ועל תפקודו הרשלני ועתיר הנזקים ועוד לא נאמרה המילה האחרונה". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x