$
ועידת תחזיות 2015
ועידת תחזיות גג עמוד

בני גנץ בוועידת "כלכליסט": "אנחנו בתהליכים להעברת הקריה לירושלים"

הרמטכ"ל אמר בוועידת תחזיות 2015 של "כלכליסט" כי "עשינו צעדים שמסתכמים ב-19 מיליארד שקל. הקטנו את מספר משרתי הקבע ב-2000 איש בשנתיים האחרונות. מהלך שהוא מאד קשה וטרם הגיע לסופו"

מאיר אורבך 15:0824.12.14

"הבוקר היה אירוע בעזה. אש נורתה לעבר חיילים שמאבטחים עבודות על הגדר והם השיבו אש ותקפנו מטרות. האי יציבות הוא מאפיין קבוע של החיים של צה"ל ומדינת ישראל בכל הגבולות שאנו מתמודדים איתם. אין לנו כוונה לאפשר לאירועים כאלה לעבור ללא מענה, הגבנו במקום ונפעל בצורה הנכונה והעוצמתית כפי שתידרש מול כל המקרים". כך פתח הרמטכ"ל בני גנץ את נאומו בוועידת תחזיות 2015 של "כלכליסט".

 

גנץ התיחס לצעדי ההתיעלות בצה"ל ואמר כי "עשינו צעדים שמסתכמים ב-19 מיליארד שקל. הקטנו את מספר משרתי הקבע ב-2000 איש בשנתיים האחרונות. מהלך שהוא מאד קשה וטרם הגיע לסופו. עשינו שינוים גדולים בסד"כ בהרכב בגודל ובפריסה ביכולת להצתוות, שיפרנו מענה בגבולות – למי שמכיר מה קורה בסיני ורמה"ג, במהלך של 4-3 שנים. וכמובן כל מה שקשור בארגון של המפקדות – אמ"ן, חה"א עברו שינויים דרמטים וכל הגופים בצה"ל עשו שינויים נדרשים וחשוב שימשיכו לעשות אותם ככל שידרש. חייבים להתאים ולבצע את השינויים לא בשם השינוי אלא בשם ההתאמה הנדרשת.

 

 

 

הרמטכ"ל בני גנץ בוועידה. צעדי התייעלות ומעבר לירושלים הרמטכ"ל בני גנץ בוועידה. צעדי התייעלות ומעבר לירושלים צילום: נמרוד גליקמן

 

"אנחנו גם צריכים להמשיך לפתח את הדברים בסופו של דבר שלהבנתי גם המדינה תצא מהם נשכרת. טכנולוגיה – 8200 ומה שהיא יודעת לייצר. תעשיות הביטחון עם היקף יצוא ביטחוני גדול ורחב שמתכתב בצורה ישירה עם הדברים שאנחנו עושים. מדובר לא מעט עם פריסות פיסיות שלנו, לעבור למקומות אחרים. דובר רבות על הנגב. ה יהווה קטר כלכלי בצורה משמעותית ביותר. אני אומר יותר מזה, לא רק הנגב. אנחנו מתחילים תהליכי חשיבה כדי להעביר את הקריה לירושלים. אני מאמין שבירושלים צריך לרכז את כל המוסדות הלאומיים. זה פרויקט ארוך טווח, עדיין חשוב לצאת לדרך בדברים האלה כי זה בהחלט יכול לאפשר התחדשות תשתית, צמיחה, ותעסוקה", אמר גנץ.

 

"רמת ביטחון טובה אפשרה, מאפשרת ותאפשר למדינה להמשיך ולשגשג כלכלית תוך ויכוח ככל שיהיה על סדר העדיפויות בראיה רחבה. צריך לפתח את מרכיבי המודיעין ולהבטיח את העליונות כלפי כל האיומים בצורה היברידית, מבחינה צבאית והתאמה, ולהמשיך לחזק את הכושר ההגנתי ולהימצא גם במקומות שבהם יש ממימדי לחימה חדשים – סייבר", אמר הרמטכ"ל.

 

בהתיחסו למצב באזורנו אמר הרמטכל כי "מבחינת רמות היציבות אנחנו צירכים להודות שהמקומות שהיו יציבים לחלוטין במשך 4 עשורים אחרי מלחמת יום הכיפורים, הפכו פחות יציבים. סיני עם הפיגועים שראינו, התבססות הג'יהאד העולמי, התפרקות סוריה ועוד.

 

"יש פה מאפיינים מאד מאתגרים ובמדיה מסוימת היברידים של האיום הצבאי כאשר הוא מושתת על העורף הישראלי. כנער חוויתי את מלחמת יום הכיפורים היתה דאגה חזקה בעורף בעיקר למה שקורה בחזית. היום העורף הישראלי שותף ללחימה ברצותו או שלא. לזה אנחנו חייבם להוסיף שלצד העובדה שאכן אין סכנה נראית לעין כאן ועכשיו של צבאות מתגלגלים לשטחנו, ואני סבור שרמת ההתרעה שלנו היא מספיק חזרה לכל זירות הפעולה, עדיין יש מגמה שמעותית ביותר של אי יציבות", אמר הרמטכ"ל בני גנץ.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x