בעקבות הקדמת הבחירות: תידחה הגשת דו"ח ועדת לוקר
הוועדה הציבורית לבחינת תקציב הביטחון היתה אמורה להעביר את מסקנותיה בסוף החודש, אך נתניהו ולוקר סיכמו על דחיית ההגשה
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, וראש הוועדה הציבורית לבחינת תקציב הביטחון, האלוף (במיל') יוחנן לוקר סיכמו היום (ה') לדחות את הגשת דו"ח הוועדה עד לאחר הבחירות.
הוועדה הייתה אמורה להגיש את מסקנותיה, על פי כתב המינוי שלה, בסוף החודש. בעת הקמת הוועדה נקבע כי היא תעסוק בתקציב 2016 עד 2025 ותקבע תקציב ארוך טווח שיידע להתמודד עם הצרכים המיוחדים של מערכת הביטחון מצד אחד, אך גם יעסוק בדרכי ייעול התקציב שהיה אמור לעמוד ב-2015 על כ-57 מיליארד שקל. כבר בדיוני תקציב 2015 לפני התפרקות הממשלה, סוכם בין שר האוצר לשעבר, יאיר לפיד, ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון משה יעלון, כי במידה שיהיה צורך בכך, במהלך השנה יבוצעו שינויים בתקציב לאור המלצות וועדת לוקר.
בוועדה, שהתכנסה לראשונה בחודש יוני, חברים מלבד יוחנן לוקר גם ענת לוין, ניצב בדימוס אסתר דומנסיני, פרופ' רבקה כרמי, פרופ' בן ציון זילברפרב, יוסי אקרמן, אלוף במיל' עמי שפרן, ודוד ברוך.
הוועדה בחנה בין היתר את הנושא השינוי במחלוקת של תשלומי פנסיית הגישור (שהיא למעשה פנסיה תקציבית) הניתנים לגימלאי מערכת הביטחון מגיל הפרישה שלהם עד לגיל 67 (או 64 לנשים). בין ההצעות שבחנה הוועדה היו הענקת מענק חד פעמי משתנה בעת הפרישה (מודל שהציע פרופ' אשר טישלר בוועדה שבראשה עמד ועסקה בנושא לפני כ-4 שנים). כן בחנה הועדה האם להקדים את גיל הפרישה לגיל 40 כאשר גיל הפרישה הממוצע היום הוא 47 ונמצא במגמת עלייה.