כחלון: "אנחנו נוביל את הרפורמה בקרטלים, במונופולים ובריכוזיות"
יו"ר תנועת כולנו אמר הערב: "רפורמה זה לא רק לכתוב בפייסבוק שאתה מתכנן לעשות שינוי - זו עבודה יומיומית של שנתיים-שלוש"
יו״ר תנועת "כולנו" משה כחלון הבהיר הערב (ג') כי מפלגתו מתכוונת להוביל רפורמה בקרטלים, במונופולים ובריכוזיות. את הדברים אמר כחלון בנאום שנשא בכנס שהתקיים היום במכללת ספיר בדרום.
- משה כחלון: "הגז טבעי הוא מונופול וצריך לפרק אותו"
- כחלון: "הבחירות הבאות יהיו על קיומנו כאנשים שעובדים בכבוד"
- כחלון ויתר על טרכטנברג בגלל התפיסות המדיניות
"כשאנחנו מדברים על רפורמות - בשלב הראשון כאשר שר או ראש ארגון רוצה לערוך רפורמה משמעותית שמפרידה אנשים מכסף גדול הוא זוכה להרבה לעג וסרקסטיות. שואלים מיהו, מה הוא, מאיפה הוא בא. כל בוקר אתה צריך לפתוח את העיתון ולקבל החלטה אם אתה ממשיך עם הרפורמה או מיישר קו. אם הצלחת לעבור את השלב הזה השלב השני הוא שתוקפים אותך ואומרים: אתה מסכן את המשק, אתה גורם לפיטורי עובדים, אתה מביא לאסון כלכלי ועוד ועוד מתקיפים אותך מכל עבר. אם הצלחת לחצות את השלב הזה בשלב הבא תגלה שאנשים מצטרפים אליך אבל כדי להיכנס ולעשות שינוי לטובתם ולא לטובת הציבור.
"כשהייתי שר תקשורת, במהלך הרפורמה בסלולר ישבתי 16 שעות בשימועים כדי לוודא שהכל עובר מלמעלה עד למטה. רפורמה זה לא רק לכתוב בפייסבוק שאתה מתכנן לעשות שינוי, רפורמה זה שנתיים-שלוש של עבודה יומיומית של הצעות חוק, הצעות לסדר, דיונים, פגישות וישיבות. וזה מה שאנחנו מתכננים לעשות - אנחנו נוביל את הרפורמה בקרטלים, במונופולים ובריכוזיות״
כחלון המשיך והתייחס גם למצוקת הדיור: "משבר הדיור הוא משבר עמוק וחייבים להבין שזו אותה מחלה - בדיור המחלה היא מונופולים. המונופול הראשון הוא במינהל מקרקעי ישראל שחייב להוציא החוצה ולתת לגופים לשווק. המונופול השני הוא התכנון - מי מזמין את התכנון? מינהל מקרקעי ישראל. מי משווק? מינהל מקרקעי ישראל. זה אותו מונופול שמשכפל את עצמו.
"המונופול השלישי הוא ההיתרים - בעיריות, רק גוף אחד נותן היתרים. ולכן 11% ממחיר הדירה הם בירוקרטיה ובירוקרטיית יתר היא החממה של השחיתות. כשאנחנו מדברים על תהליך של בניית דירה אנחנו מדברים על 6 שנים כדי להגיש תוכנית, שנתיים לשיווק קרקע, שלוש שנים להיתרים, ועוד שנתיים וחצי לבנייה, סה"כ מדובר על 13.5 שנים והזמן רק הולך וגדל. אנחנו נמצאים בתקופה שבה הציבור אומר - אין מה לעשות, מה שהיה הוא מה שיהיה, קשה לנו, אנחנו לא מאמינים שאפשר לשנות. אבל חוסר האמונה היא המתנה הכי גדולה שאנחנו יכולים לתת לקבוצות הכוח ולמונופולים. צריך להגיד הפוך - מה שהיה הוא לא מה שיהיה. הדברים ישתנו, צריך לשנות ואנחנו נשנה אותם."