בעקבות התחזקות הדולר: זינוק בשווי תיק הנכסים צמודי המט"ח באוגוסט-נובמבר
בתקופה זו גדל שוויו התיק שבידי הציבור ב-53 מיליארד שקל והסתכם בסוף נובמבר בכ-386 מיליארד שקל
הזינוק החד שנרשם בחודשים האחרונים בשער הדולר מול השקל, גרם לעלייה מקבילה גם בשווי הנכסים הצמודים למטבע חוץ.
בארבעת החודשים אוגוסט-נובמבר גדל שוויו של תיק הנכסים הכספיים הצמודים למט"ח שבידי הציבור (אגרות חוב צמודות ונסחרות במט"ח, תוכניות חיסכון צמודות לדולר ופיקדונות בנקאיים במטבע חוץ) בכ-53.1 מיליארד שקל (16%) והסתכם בסוף נובמבר בכ-385.9 מיליארד שקל.
שוויו של תיק הנכסים הפיננסיים הלא צמודים שמחזיק הציבור (פיקדונות בנקאיים, אג"ח לא צמודות, תעודות מק"מ, חשבונות עו"ש ומזומן) גדל בפרק זמן זה רק בכ-17.3 מיליארד שקל (1.7%) והסתכם בסוף נובמבר בכטריליון ו-53.5 מיליארד שקל.
מאומדנים ראשוניים שמפרסמת היום (ג') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל מתברר עוד, כי בעקבות המדד השלילי בנובמבר (מינוס 0.2%), הצטמצם בחודש זה שוויו של תיק הנכסים הכספיים הצמודים למדד (תוכניות חיסכון, אגרות חוב ונכסים צמודים בקופות הגמל ובקרנות הפנסיה) בכ- 9.5 מיליארד שקל והסתכם בסוף החודש בכ- 969.8 מיליארד שקל.
בשוויו של תיק המניות הנסחרות בבורסה בארץ נרשמה בנובמבר עלייה של כ- 13.9 מיליארד שקל ובסוף החודש הסתכמה יתרתו בכ- 519.6 מיליארד שקל. המשך העלייה בשער הדולר מול השקל העלה בחודש נובמבר גם את שווי תיק המניות הנסחרות בבורסות בחו"ל שמחזיק הציבור בכ- 5.9 מיליארד שקל והוא הסתכם בסוף החודש בכ- 264.4 מיליארד שקל.
כתוצאה ממכלול השינויים באפיקי ההשקות הפיננסיות השונים, גדל בחודש נובמבר שוויו הכולל של תיק הנכסים הכספיים שמחזיק הציבור בכ- 32.8 מיליארד שקל, והגיע בסוף החודש לשיא חדש של כ- 3 טריליון ו- 193.3 מיליארד שקל.
תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור משקף את שווי הנכסים הפיננסיים (כמו מניות, אגרות חוב, תוכניות חיסכון, פיקדונות בבנקים וחשבונות עובר ושב) שמחזיקים אזרחי ישראל בארץ ובחו"ל. לעומת זאת, תיק הנכסים הכספיים אינו כולל את אחזקות הממשלה, בנק ישראל והבנקים המסחריים, ולא את ההשקעות בארץ של תושבי חוץ.