בלעדי לכלכליסט
מועד השלמת עסקת תנובה חלף, הצדדים מנסים להגיע להסכמות
למעשה עסקת מכירת תנובה לסינים כבר אינה בתוקף מבחינה משפטית, אולם כל הצדדים מנסים להגיע להסכמות על המחלוקות. ברייט פוד הסינית מחויבת לפיצוי של 140 מיליון שקל בשל הארכת המגעים, כיוון שלא אישרה את רכישת חלקה של מבטח שמיר בתנובה
בעיות בהשלמת עסקת תנובה. ל"כלכליסט" נודע כי למרות שמועד השלמת העסקה, הקלוזינג, עבר בחצות שלשום, לא הצליחו ברייט פוד מצד אחד ואיפקס ומבטח שמיר מצד שני להגיע להסכמות לגבי "הסכם הארכה".
- ברייט פוד דוחה ב־3 חודשים את השלמת רכישת תנובה
- בית המשפט הכלכלי דחה את תביעת שני ארגוני קיבוצים להצטרף לאייפקס
- ברייט פוד לא יכולה לקנות את תנובה ללא אישור ממשלת סין
למעשה, משפטית, העסקה איננה בתוקף, אבל שני הצדדים מנסים להגיע להסכמות על נקודות המחלוקת ביניהם, במטרה לחתום על הסכם הארכה ביום יומיים הקרובים. במידה שלא יהיו הבנות עלולים הצדדים להגיש תביעות הדדיות, ובמיוחד חשופה לכך ברייט פוד שלמעשה לא דאגה להשיג אישור משלטונות סין, לכאורה, לרכוש את מניותיה של מבטח שמיר, ומשום כך לא הגיעו מוכנים למועד הקלוזינג.
עם זאת, הן ברייט פוד והן איפקס ומבטח שמיר מעוניינות להשלים את העיסקה, ולכן מנהלות שיחות אינטנסיביות לנסות להגיע להסכמות ומקורבים למגעים טוענים שלא צפויה סכנה לעסקה. ברייטפוד מחויבת לפיצוי של 140 מיליון שקל בשל הארכת הקלואוסינג, שאותו היא מבקשת לשלושה חודשים כדי לקבל את האישור של השלטונות והרגולטורים בסין לרכישת מניות מבטח שמיר וכן להשגת כל המימון לעסקה.
עסקת תנובה נחתמה במאי 2014 וברייט פוד רכשה 56% ממניות תנובה מידי איפקס תמורת 4 מיליארד שקל ולפי שווי של 8.6 מיליארד שקל לתנובה. למבטח שמיר יש זכות הצטרפות לעסקה והיא הודיעה שהיא מממשת אותה, אבל לאחר מכן נכנסה למשא ומתן על הישארות בחברה בשותפות עם ברייטפוד. מגעים אלה עלו על שרטון ואז התברר כי הסינים לא ביקשו אישור לרכישת חלקה של מבטח שמיר (20%) בתנובה בהיקף של כ־400 מיליון דולר, וכי קרנות השקעה שאמורות היו להצטרף ולרכוש את החלק של שמיר, נסוגו. ברייט פוד החלה בהליך בקשת אישור וממתינה לקבל אותו.