הייתם עוזבים עבודה כי לא קיבלתם העלאה?
לפי סקר בארה"ב 35% מהעובדים יעזבו את מקום עבודתם אם לא יקבלו תוספת למשכורת ב-2015. "זו טעות לעזוב מקום עבודה רק בגלל שכר"
- העובדים החדשים מגיעים ומיד עוזבים? יש מה לעשות בעניין
- מה לעשות כשאתם שונאים את העבודה החדשה
- חוששים להתפטר? אל דאגה, אפליקציה תעשה זאת במקומכם
הנטייה של עובדים לעזוב אך ורק על בסיס השכר תלויה גם בתחום בו עובדים ובשלב בו הם נמצאים בחיים. אנשים שעובדים בתפקידים בהם יש תחלופה גבוהה כמו למשל מוקדנים, מוכרים בחנויות או מלצרים – נוטים יותר לעזוב מקומות עבודה בגלל שכר. "מדובר בתפקידים שבהם הסיפוק הפנימי הוא נמוך. ולכן אנשים לא נהנים לעשות את העבודה ולכן אם מישהו יציע להם תוספת של 5% בשכר - הם יעזבו", אומר פרופ' יונתן סמילנסקי, המנהל האקדמי של המרכז לפיתוח קריירה בפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. שכר, לדבריו, אינו הדבר החשוב ביותר ברשימת הגורמים לשביעות רצון אצל עובדים. גורמים כמו חיבור עם הבוס או הרגשת שייכות – חשובים יותר.
אם עובדים עוזבים מקום עבודה רק בגלל שכר המשמעות היא שהם מאמינים כי ימצאו עבודה בשכר גבוה יותר בקלות. במידה והמצב בשוק טוב הרי שככל הנראה גם החברה בה הם עובדים יכולה להעלות שכר. לעומת זאת, אם המצב בשוק אינו טוב, רוב הסיכויים הם שגם חברות אחרות לא יוכלו לשלם יותר. בשנים האחרונות רוב הארגונים מעלים שכר באופן מינימאלי.
"עזיבה של עובדים בשל שכר אומרת קודם כל משהו רע על הארגון שלהם. אם עובד מחובר לארגון אז הוא פחות יעזוב בגלל כסף ולהיפך", אומר סמילנסקי. לדבריו, זוהי טעות לאדם לעזוב מקום עבודה רק בגלל שלא קיבל העלאה. הסיבות המרכזיות שבגללן עובדים נשארים בארגון הן שהבוס מעריך אותם, שמתייחסים אליהם יפה ויש אווירה בינאישית טובה וכן אפשרויות להתפתחות אישית לארוך זמן, גם מבחינת הקריירה וגם מבחינה מקצועית. רק אז מגיע הכסף כסיבה להישאר או לעזוב. אנשים עוזבים בגלל שכר כאשר הסיבות שבגללן הם נשארים במקומות עבודה אינן קיימות.
מבחינת קידום בקריירה לא מומלץ למהר לעבור לארגון אחר רק בגלל תוספת שכר. "עובד אמור להישאר לפחות שנתיים-שלוש במקום עבודה. במקרה שעובד עוזב אחרי פחות משנתיים הוא לא מצליח להוסיף ערך למקום העבודה ולכן לא סביר שיוכל להתקדם לתפקיד בכיר יותר בארגון אחר", אומר סמילנסקי.