$
בארץ

"חבל שצריך היה לגרור את המדינה לבית משפט כדי שתואיל לטפל בנושא הדואר"

מחזיקי האג"ח של דואר ישראל, להם חייבת החברה 280 מיליון שקל, בירכו על התחייבותה של המדינה להוציא לפועל את תוכנית ההבראה בדואר בתוך 45 יום. המדינה התחייבה כי ראש הממשלה יחתום בתוך 7 ימים על העלאת תעריפי הדואר שבפיקוח

אופיר דור 14:5922.01.15

תוכנית ההבראה בדואר ישראל מתקדמת לקראת יישום. המדינה הודיעה אמש (ד') לבית המשפט המחוזי בירושלים כי בתוך 7 ימים יחתום ראש הממשלה בנימין נתניהו (המשמש גם כשר האוצר ושר התקשורת) על תיקון הרגולציה המוטלת על החברה כמו גם על העלאת תעריפי הדואר הנמצאים תחת פיקוח. כמו כן הודיעה המדינה כי בתוך 45 יום ייחתם הסכם המימון במסגרתו תתחייב המדינה לממן את תוכנית ההבראה, במסגרתה יפרשו מהדואר 1,200 עובדים מתוכם 650 עובדים קבועים.

אילוסטרציה אילוסטרציה

 

לאור הבטחות אלו ובעקבות החתימה אתמול על הסכם קיבוצי חדש בין הנהלת הדואר להסתדרות ולוועד העובדים, החליט בית המשפט המחוזי שלא להרחיב את סמכויות המשקיף אייל גבאי ולמנותו לנאמן בדואר. בית המשפט אימץ היום את לוח הזמנים עליו הודיעה המדינה לפיו תוכנית ההבראה בחברה תצא לפועל בתחילת חודש מרץ.

 

בית המשפט דן בעתירה שהגישה נציגות מחזיקי האג"ח של דואר ישראל הכוללת את חברת הרמטיק נאמנות וכן את נציגי הגופים המוסדיים, אקסלנס, מיטב-דש, הכשרה ביטוח וגלעד. הנציגות הגישה בחודש יולי האחרון את העתירה, באמצעות עוה"ד אלון קזיוף וארנון שגב, נגד הדואר לאחר שהתברר לה כי כבר באפריל השנה תגיע החברה לחדלות פירעון ולא תוכל לעמוד בתשלומים השוטפים של החוב אליהם. הדואר חייב לבעלי האג"ח 280 מיליון שקל שמוחזרים בתשלומים דו-שנתיים שווים.

 

תוכנית ההבראה אמורה לחלץ את הדואר מהמשבר הפיננסי ולהבטיח לו יציבות פיננסית לפחות בטווח הקצר והבינוני. הלחץ המשפטי מצד מחזיקי האג"ח והאיום שלהם להביא לפירוק הדואר הוא שגרם לכל הצדדים להתיישר ולהסכים על תנאי תוכנית ההבראה במסגרתה גם יופחתו ימי חלוקת הדואר מחמישה ל-2.5 ימים, יסגרו סניפים וההנהלה תקבל גמישות ניהולית רבה יותר. עם זאת תוכנית ההבראה תכלול גם צעדים שמטרתם לשפר את השירות שנותן הדואר כמו הרחבת שעות פעילות הסניפים כך שהם יעבדו שלוש פעמים בשבוע עד 20:00 בערב.

 

מנציגות מחזיקי אג"ח הדואר נמסר היום, כי "הנציגות מברכת על ההתקדמות החשובה שהושגה בימים האחרונים. עם זאת, נותרו מספר סוגיות מהותיות פתוחות, הנוגעות למימון המדינה ולאישור הרגולציה החדשה, ואנו מקווים כי אף הן יסוכמו באופן חיובי בהקדם. חבל שצריך היה לגרור את המדינה לבית משפט על מנת שתואיל לטפל בחברה שבבעלותה ולתקן את הנזקים שיצרה בעצמה. אין ספק כי ההתקדמות שהושגה עד כה לא היתה מושגת ללא מעורבות ביהמ"ש, אליו פנתה הנציגות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x