מהבוקר: סבב עיצומים במפעלי כיל - לאות הזדהות עם תרכובות ברום
עובדי מפעל פריקלס יפסיקו להוציא משאיות - כחלק ממהלך של עיצומים חד-יומיים שמתכננת ההסתדרות בכל מפעלי הקבוצה; זאת לאחר ש-140 מעובדי תרכובות ברום קיבלו מכתבי זימון לשימוע לפני פיטורים
עובדי מפעל פריקלס מקבוצת כיל צפויים לפתוח מהבוקר בעיצומים ליום אחד כהזדהות עם מאבקם של עובדי מפעל תרכובות ברום. במסגרת העיצומים יתייצבו עובדי מפעל פריקלס לעבודה אך יפסיקו להוציא משאיות מחוץ למפעל. ההסתדרות מתכננת עיצומים חד יומיים בכל מפעלי הקבוצה, כך הוחלט בפגישה שנערכה ביום חמישי בין יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, ראשי מרחבי ההסתדרות בנגב וראשי הוועדים במפעלי החברה לישראל.
- 850 עובדי מפעל תרכובות ברום פתחו הבוקר בשביתה
- לאחר הערעור: תשלום המס הרטרואקטיבי שנדרש מכיל נחתך ב-30 מיליון דולר
- "מה רוצים? שנהיה עוף הנגב ונסגור?"
עובדי תרכובות ברום החלו ביום שני האחרון בשביתה לאחר שההנהלה הוציאה מכתבי זימון לשימוע לפני פיטורים ל-140 עובדים. בהנהלה אומרים כי הועד לא מוכן לשתף פעולה במשא ומתן על קיצוצים; מנגד אומר אבנר בן סניור, יו"ר הועד, כי הוא מוכן לתהליך פרישה מרצון של עשרות עובדים.
בימים האחרונים חלה החרפה ביחסים העכורים גם כך, כאשר ההנהלה טענה כי העובדים מתנהגים באלימות כלפי מנהלים ובני משפחתם, ואף הוגשו תלונות במשטרה; מנגד, הוועד טוען כי עובדים קראו את מכתב הזימון לשימוע לאחר שזה הודבק להם על הדלת. בנובמבר אישר דירקטוריון כיל דיבידנד של 125 מיליון דולר לבעלי המניות והרווח הנקי ברבעון השלישי של השנה ירד בכ-8% ל-180 מיליון דולר.
בכיל לא חושפים מה גודל ההפסדים שיש למפעל הברום, ומסתפקים באמירה הכללית לפיה המפעל מפסיד עקב ירידה בביקוש בחו"ל. בנוסף, בכיל מסבירים כי הצורך בקיצוץ נובע גם מהיישום הצפוי של מסקנות ועדת ששינסקי 2, שיעלו את התמלוגים שמשלמת הקבוצה למדינה בכ-400 מיליון שקל בשנה. עם זאת, מסקנות הועדה אמנם אושרו בקבינט הכלכל-חברתי בנובמבר אך בשל פיזור הממשלה לא החל הליך החקיקה בכנסת.
טרם התקבלה תגובת כיל.