עו"ד צבי האוזר קיבל 82 אלף שקל על חברות בוועדה של רשות האוכלוסין
כך עולה מרשימת ההתקשרויות של הרשות עם ספקים חיצוניים ב-2014. בין היתר הרשות הוציאה 1,118 שקל עבור מזכרות למשלחת שהצטרפה לביקור באוקראינה וסרביה. כמו כן שילמה 1,461 שקל עבור קניית ספרים לילדי העובדים הזרים העצורים
הכהונה באחת מהוועדות הציבוריות של רשות האוכלוסין וההגירה יכולה להיות משתלמת למדי. כך עולה מרשימת ההתקשרויות של רשות האוכלוסין וההגירה עם ספקים חיצוניים לשנת 2014. הרשימה מפורסמת בזכות פנייה של התנועה לחופש המידע וגל מרקוביץ מהקליניקה לחופש המידע בבית הספר למשפטים במסלול האקדמי מהמכללה למנהל.
בין החברים בוועדות מופיעים גם מספר שמות מוכרים כמו עו"ד צבי האוזר, מזכיר הממשלה לשעבר. האוזר מכהן בוועדת החריגים לבחינת כניסתם של בני הפלשמורה שנותרו באתיופיה, שמינה שר הפנים גדעון סער. עבור שירותו בוועדה קיבל האוזר ב-2014 סכום של 82 אלף שקל מרשות האוכלוסין.
חברו לוועדה משה ויגדור, מנכ"ל הסוכנות היהודית, השתכר 92 אלף שקל ב-2014. שם מוכר נוסף הוא של ד"ר לאה נס, חברת כנסת לשעבר ורעייתו של רו"ח שלמה נס, שקיבלה ב-2014 שכר של 30 אלף שקל עבור תפקידה כנציגת ציבור בוועדה לבחינת סוגיית ההבאה, תיווך וטיפול בעובדים זרים בסיעוד.
גם עבור כתיבת חוות דעת לרשות ההגירה ניתן לקבל תשלום לא רע. על חוות דעת שכתב המזרחן ד"ר מרדכי קידר הוא קיבל תשלום של 3,450 שקל ועל חוות דעת בתיק משפטי שהגיש הפסיכיאטר פרופ' משה קוטלר 5,900 שקל. פרופ' ג'ון מייהיל מהחוג לשפה וספרות אנגלית באוניברסיטת חיפה קיבל 3,540 שקל על חוות דעת. עו"ד דנה ספיר, שייצגה את המקרה הראשון של בני זוג שהוכרו שניהם כאבותיו הביולוגיים של ילד, קיבלה כ-100 אלף שקל עבור מה שמוגדר כשירותי הדרכה מרשות האוכלוסין.
אחת ההתקשרויות המעניינות של רשות האוכלוסין היא עם עמותת המרכז הישראלי להגירה בינלאומית ולקליטה. עמותה זו קיבלה 2.3 מיליון שקל ב-2014 עבור מה שמוגדר - שותפות בפרויקטים להכשרת עובדים ופיתוח שיטות עבודה יעילות בתחום הגירה בינלאומית ואינטגרציה. מדובר בעמותה שהוקמה ב-1998 על ידי ארגון הג'וינט והיא מסייעת לרשות ההגירה בגיוס עובדים זרים בארצות המוצא שלהם כמו גם מפעילה קו חם בשפות שונות לעובדים השוהים בארץ.
בתחום הפיקנטי עולה כי רשות האוכלוסין הוציאה 1,118 שקל עבור מזכרות ומתנות בחנות "קדמא תרבות ובידור" לצורך משלחת של הרשות שהצטרפה לביקור של סגנית שר הפנים פאינה קירשנבאום לאוקראינה וסרביה. 2,757 שקל הוציאה הרשות על מתנות למשלחות מסין שהגיעו לארץ. המשלחת מסין גם ביקרה במרחצאות הנגב בעלות של 2,470 שקל.
הוצאות האירוח של רשות האוכלוסין כללו גם תשלום של 49 אלף שקל למלון רמת רחל ו-27 אלף למלונות צרפת ירושלים.
ספרה קייטרינג, שפורסם השבוע שסיפקה ארוחת בוקר לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר ההגנה האמריקאי רוברט גייטס, בעלות של 20 אלף שקל, סיפקה גם כיבוד לאירוח משלחות מסין ותאילנד של רשות האוכלוסין ב-8,017 שקל.
רשות האוכלוסין העבירה תשלום של 699 אלף שקל לוועדים השונים המייצגים את עובדיה עבור תשלום שי לחג ועוד מעל חצי מיליון שקל לחברה להפקת אירועים בשם "מקום ערכים ויזמות" עבור כנסים והשתלמויות. על יום עיון בתיאטרון פסיק בירושלים שילמה רשות האוכלוסין 9,800 שקל ועוד 324 אלף הוקצו לחברה לשיווק שוברי מתנה וארגון ימי כיף בשם "תפוזנט".
הוצאה נוספת אולי מעציבה במיוחד היתה של 1,461 שקל עבור קניית ספרים לילדי העובדים הזרים העצורים מסטימצקי.
הבהרה: בניגוד למה שפורסם בכתבה זו בעבר, הרינו להבהיר כי השופט בדימוס עו"ד אריה שרעבי כיהן בוועדה למציאת פתרון לבעיית המסתננים בהתנדבות ולא כפי שפורסם ואנו מתנצלים בפניו על הפרסום השגוי.