$
מחפשי עבודה

לפי דרישה: איך לוודא שהממליצים באמת יעזרו לכם להשיג את העבודה

בחרו אנשים איתם אתם מיודדים אך לא מיודדים מדי, אל תשתמשו באותו ממליץ יותר משלוש פעמים ומדוע חשוב להתאים באופן אישי את רשימת הכישורים לכל ממליץ

שירות כלכליסט 13:5723.02.15
קורות חיים וראיונות עבודה הם אלה שלרוב יקבעו אם תתקבלו לעבודה, אך מנהלי הגיוס יודעים להתייחס אליכם בעירבון מוגבל: 58% ממנהלי הגיוס חשפו שקרים בקורות חיים שקיבלו בעוד ש-33% הבחינו שקורות החיים מעוטרים בתכונות וכישורים שאינם קיימים במציאות. לפיכך, להמלצות ולממליצים יש חשיבות והם אלה שיכולים לאשר שאתם אכן כוכבי העל שאתם טוענים שאתם.

באתר learnvest פרסמו 6 דרכים שיבטיחו שההמלצות שאתם אוספים באמת יעזרו לכם להשיג את העבודה, ויבטיחו שאתם לא שורפים גשרים תוך כדי:

 

1. בחרו אנשים איתם אתם מיודדים אבל לא מיודדים מדי

בימינו, למדיה החברתית יש תפקיד משמעותי בבדיקות הרקע. מנהלי הגיוס לא רק עוברים על הפרופיל שלכם בפייסבוק ובלינקדאין אלא מתעמקים גם בפרופיל של הממליצים שלכם על מנת לראות שמדובר באנשים אמינים. "חשוב לא רק לוודא שהאתר שלכם אינו חושף את המעסיק הפוטנציאלי לסטטוסים אישיים או לא הולמים, אלא גם שהפרופיל של הממליצים הוא ראוי", אומר ג'ף שיין, נשיא חברת אליסון אנד טיילר שמספקת שירותי אימות של המלצות וקורות חיים. לכן, רצוי לא לבחור במישהו שפרסם תמונות חושפניות ממסיבת הרווקים שלו או אפילו לא מישהו איתו יש לכם הרבה מאד תמונות אישיות, שכן המעסיק הפוטנציאלי יחשוב שמדובר בממליץ לא אובייקטיבי. לעומת זאת, איש קשר שהמליץ על עבודה שעשיתם ברשת חברתית יכול לשמש ממליץ מצויין.

 

2. בקשו את ההמלצה באופן אישי

מייל הוא צורת תקשורת מקצועית מקובלת, אך כשמבקשים ממישהו לכתוב המלצה רצוי לעשות זאת פנים מול פנים, או לפחות בשיחת טלפון אישית, וזאת על מנת להגדיל את הסיכוי שיסכים. "הכינו רשימה של אנשים שיוכלו לשמש כממליצים כשאתם עדיין בעבודה הנוכחית שלכם והזמינו אותם לארוחת צהריים או התקשרו אליהם לשיחת עדכון", מציע דייב קארבאג'ל, מנכ"ל דייב פרטנרס, חברת השמה לבכירים. "בקשו מהעמיתים שלכם עצות לקריירה והשתתפו עימם בסיעור מוחות לגבי נושאים הקשורים לעבודה, זה יגרום להם להרגיש מעורבים אישית בהצלחה שלכם".

 

אל תשתמשו באותו ממליץ יותר משלוש פעמים, הזמן שלו יקר אל תשתמשו באותו ממליץ יותר משלוש פעמים, הזמן שלו יקר צילום: שאטרסטוק

 

3. אל תתישו את הממליצים שלכם

כפי שלא הייתם רוצים להישאר בבית של חבר כשאתם לא רצויים, אינכם רוצים להעמיס על הממליץ בקשות חוזרות ונשנות. על כן, כדאי לא להשתמש באותו ממליץ יותר משלוש פעמים, שכן בכל זאת מדובר במשימה שאורכת זמן ואינכם רוצים לזלזל בזמן של אותו אדם.

 

4. ספקו לממליץ כמה שיותר מידע

לא מספיק שהממליץ הסכים לסייע, כדי להפוך את התהליך לפשוט ככל האפשר רצוי לספק לו כמה שיותר פרטים לגבי המעסיק הפוטנציאלי שעשוי להתקשר אליו, כולל סוג המשרה עליה אתם מתמודדים ושמו של האדם שאמור להתקשר. פרט נוסף שכדאי לברר הוא כיצד הממליץ יעדיף שיצרו איתו קשר. לדוגמה, ייתכן שיעדיף שיקבעו איתו מועד לשיחת טלפון קודם במייל.

 

5. הכינו רשימת ממליצים מקיפה

הרשימה הסטנדרטית של שמות ופרטי התקשרות אינה מספיקה יותר, צריך לכלול גם לגבי אילו כישורים ומאפיינים כל ממליץ יכול להעיד. בעולם שבו מנהלי הגיוס משקיעים פחות מ-30 שניות בקריאת קורות החיים שלכם, הגישה הזו יכולה לעזור להציג את הישיגכם, ולמנוע מהמגייסים לבזבז זמן בשאלות לא רלוונטיות לממליצים.

 

6. תמיד שלחו בחזרה הודעת תודה

"בכל פעם שממליץ תומך בכם בשיחה עם מעסיק פוטנציאלי חדש, שלחו לו מכתב תודה או לפחות מייל תודה", אומר שיין. יתרה מכך, אתם יכולים לצרף תו שי או להזמין את הממליץ לצהריים, כך תוכלו להראות את ההערכה שלהם ולעדכן אותו במאמצי חיפוש העבודה שלכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x