איך להתקבל לעבודה גם אם אינכם עומדים בכל דרישות התפקיד
רשימת הדרישות בתיאורי המשרות אינה חקוקה באבן. אם אתם מעוניינים בתפקיד ומאמינים שאתם מסוגלים לבצע את העבודה - אל תוותרו מראש
אחד הסודות השמורים של תהליך חיפוש העבודה נחשף: אלא אם מנהל הגיוס עבד בעצמו בתפקיד שאותו הוא מנסה לאייש, מרבית התיאורים והדרישות של התפקיד מבוססים על ניחושים.
- מחפשים עובדים? השינוי הקטן שימשוך אליכם מועמדים איכותיים יותר
- כך תדעו מי עומד מאחורי מודעות הדרושים האנונימיות
- אין ניסיון? אין בעיה: כך תגדילו את הסיכויים למצוא עבודה
מנהלי הגיוס מנסים הרי לתאר את התפקיד בצורה שתפתה אנשים להגיש מועמדות ובו זמנית תבריח את המועמדים שכישוריהם אינם מספיקים. בנוסף, כולנו מכירים את הסיפורים על המועמד ש"עמד בכל הדרישות" אך בסופו של דבר נדחה לטובת מועמד אחר "שהרגיש מתאים יותר". הסיבה היא שבמקרים רבים בחברה יעדיפו מועמד עם ניסיון של שנתיים בלבד שיוצר את הרושם כי יוכל להתמודד ללא קושי עם המשרה על פניו של מועמד אחר שאמנם יש לו את חמש שנות הניסיון הנדרשות, אך לא הציג כישורי תקשורת טובים דיים.
באתר ביזנס אינסיידר פרסמו שלושה צעדים שיסייעוו לאלה מאיתנו המחפשים עבודה ולא עומדים בכל דרישות התפקיד, להצליח בכל זאת להשיג את המשרה המבוקשת.
צעד ראשון: שאלו עצמכם אם אתם מסוגלים לבצע את העבודה
שימו לב שהשאלה היא לא כמה אתם רוצים את העבודה. הרי לא משנה כמה מלהיב אתכם לעבוד עם שפות זרות, אם המשרה דורשת יכולת תרגום מסמכים וכישורי השפה שלכם מסתכמים בדיבור בלבד, אז אינכם כשירים לתפקיד. באותו אופן, לא משנה כמה החברה מעניינת אתכם, אין סיבה שתגישו מועמדות למשרת ניהול אתרים אם אין לכם את הכישורים הטכניים הנחוצים.
עליכם לקרוא בעיון את דרישות ותיאור התפקיד כדי להבין מה ידרוש התפקיד ברמה היום יומית. נסו להתעמק בדרישות השונות, לדוגמה "ניסיון ביחסי ציבור" כולל כתיבת הודעות לעיתונות, מצגות מדיה וייצוג מותג. לאחר שתפרקו את הדרישות בצורה כזו, תהיה לכם הבנה מדויקת יותר של הכישורים שחסרים לכם לעומת המיומנות שתוכלו להציע לתפקיד.
צעד שני: התעלמו מדרישות שנוספו כ"בונוס"
חלק מהדרישות במודעה נכללו בה מכיוון שהן פשוט "נשמעות טוב", לדוגמה תואר מאוניברסיטה יוקרתית. חברות נוטות גם לפרט לעיתים דרישות שבהן יוכל לעמוד רק "מועמד אידיאל", כלומר מדובר ברשימת מכלת של כישורים מתקדמים שלא בהכרח קשורים לתפקיד עצמו. אולם חברות לא יעצרו את הליך הגיוס עד להופעתו של המועמד האידיאלי, ולכן מועמדים מוכשרים ויציבים נקראים לראיון. לכן אם בסוף המודעה מפורטת רשימה של כישורים נחשקים, התייחסו אליהם כבונוס, ותתמקדו בכישורים המרכזיים שיש לכם. תתייחסו למודעת הדרושים כמו פרופיל באתר היכרויות – קשה למצוא רווק מושלם, ספונטני עם חוש הומור, ולכן רובנו שמחים למצוא בן זוג מוצלח ומתחשב.
צעד שלישי: השתמשו במילות הקסם
לעיתים הכישורים שחסרים לכם אמנם אינם המרכזיים ביותר אך בכל זאת יש להם חשיבות בבחירת המועמד המתאים לעבודה. במקרים כאלה רצוי לא לציין במכתב המקדים משפטים כמו "אני מודע לכך שאין לי את הניסיון הנחוץ", אלא עדיף להשתמש במונח כמו "כישורים חלופיים". זהו מונח שיש לו יכולות קסם בהליך חיפוש העבודה, שאין לזלזל בהן. הסיבה היא שחלק ניכר מהתהליך הוא חיבור הנקודות בין הניסיון שיש לנו לזה שהתפקיד דורש. עם זאת, היזהרו לא להגזים בניסיון להתאים כישורים מסוימים לכישורים הנדרשים, כמו להסביר שהניסיון בשמרטפות יעזור לכם בתפקיד עוזר אישי, מכיוון שכבר ניהלתם לו"ז. כן רצוי להתמקד באופן שבו הניסיון שצברתם יסייע בתפקיד העתידי. לדוגמה, ניסיון במכירות יעזור בתפקיד של גיוס תרומות, מכיוון שבשני התפקידים התעסקתם בכספים של אחרים.
לסיכום, אם אתם מעוניינים בתפקיד אל תתנו להיעדר כמה כישורים למנוע מכם להגיש מועמדות. בצעו את הצעדים האלה וחכו בסבלנות. ייתכן ואתם המתאימים ביותר לתפקיד, ורק אם תגישו מועמדות תוכלו לגלות זאת.