$
מחפשי עבודה

כך תדעו מי עומד מאחורי מודעות הדרושים האנונימיות

כל מי שחיפש עבודה באמצעות מודעות דרושים נתקל במודעה שפורסמה על ידי חברה חסויה ומכיר את התסכול שבכך. יש דרכים שיסייעו לכם למצוא את החברה שפרסמה את המודעה

מעין מנלה 11:1701.08.14
כל מי שחיפש עבודה ועבר על מודעות דרושים מכיר את התסכול שמתלווה לגילוי שמודעת הדרושים פורסמה על ידי חברה חסויה. במקרה כזה שליחת קורות החיים למשרה הופכת לחיפוש בחשיכה כאשר אין לכם מושג לאן הפרטים שלכם מגיעים. בנוסף, אחת העצות הרווחות ביותר למחפשי עבודה היא להתאים את קורות החיים למשרה ולדעת כמה שיותר על החברה מראש, אם החברה חסויה, קשה מאוד ליישם עצה זו. עם זאת, ישנן דרכים בעזרתן אפשר, בחלק מהמקרים, למצוא מי עומד מאחורי מודעת הדרושים.
מצידן של החברות, חשוב לשמור על דיסקרטיות בעיקר במקרים בהם הן מפרסמות משרה שנועדה להחליף עובד קיים. הן אינן מעוניינות לחשוף בפני העובד שמחפשים לו תחליף ומעוניינות להימנע משמועות בתוך הארגון. "חברות ההשמה מאוד מקפידות לשמור על דיסקרטיות ולבדוק שאין במשרה גורם מזהה. לדוגמא, מי שנותן את תיאור המשרה הוא בדרך כלל המנהל המקצועי ויכול להיות שהוא ירשום בתיאור את שם הצוות. לכן, אנחנו בודקים שאין פרטים מזהים, אין כתובת מייל או מוצר ייחודי שמפתחת החברה", אומר יניב בן ישי, מנהל השיווק בחברת ההשמה בהייטק נישה.

 

הדרך הטובה ביותר למצוא מי עומד מאחורי מודעת הדרושים היא להעתיק חלק ממנה ולהריץ חיפוש בגוגל. לרוב תמצאו קישורים של המשרה בכמה אתרי דרושים או אתרים של חברות השמה אך במקרה הטוב תמצאו את המשרה באתר של החברה שפרסמה את מודעת הדרושים. זה נובע מכך שחברות מכינות תיאור משרה ואז מריצות אותו דרך חברות דרושים שלא משנות את המשרה אלא עושות מעתיקות אותה ללא שינוי. גם בפרסומי החברה ברשתות החברתיות הנוסח יהיה דומה.

 

חשוב מאוד לשים לב איזה ביטוי מתוך מודעת הדרושים בוחרים לחפש בגוגל. כך למשל, אם תבחרו "חברה מובילה בתחום ההייטק", הסיכוי שתמצאו את החברה הנכונה קלוש. לעומת זאת, "חברה מוליטי-דיסציפלינרית בתחום הבניין", יכול להוביל אתכם לחברה שמתארת את עצמה כך באתר שלה. נסו לחפש ביטויים שהם מאוד ספציפיים. זיכרו שלרוב חברות ההשמה לא ישתמשו בפרטים מסגירים מובהקים, לדוגמא, לא יתייחסו לגוגל כחברה מובילה בתחום מנועי החיפוש.

 

מודעת דרושים בלי שם החברה? יש דרכים לאתר מי פרסם את המודעה מודעת דרושים בלי שם החברה? יש דרכים לאתר מי פרסם את המודעה צילום: שאטרסטוק

 

הכרת התחום בו אתם מחפשים עבודה יכולה לסייע. כך, אדם שמתמצא בתחום יוכל לזהות חברה לפי התיאור "חברה המפתחת מוצר ייחודי בתחום הביג דאטה". תיאור כגון "חברה בתחום ה-eCommerce שיש לה סניף בישראל" יכולה לרמוז על איביי ואמזון ולצמצם את החיפוש. אם אתם רואים במודעת הדרושים תיאור כמו "חברה בתחום הפארמה בירושלים", תוכלו להיכנס לאתרי חברות הפארמה ולחפש משרות דומות לזו שפורסמה. אם בחיפוש בגוגל תגיעו גם לאנשים שפרסמו את המשרה או משרה דומה בפייסבוק שלהם או ברשתות חברתיות אחרות, תוכלו להבין איפה הם עובדים וכך לדעת מה מקור המודעה.

 

דרך נוספת היא לעשות חיפוש ספציפי בלינקדאין לפי מילת חיפוש. למשל אם נתקלתם במודעה של "חברה בתחום הגיימינג באיזור הצפון", תוכלו לחפש משרות בלינקדאין לפי מילות החיפוש הספציפיות הללו.

 

איתור לפי כתובת המייל שאליה יש לשלוח את קורות החיים מסובך יותר, כי הרבה פעמים חברות ישתמשו במייל של חברת ההשמה או במייל של גוגל כדי לא לחשוף את עצמן. עם זאת, לפעמים אפשר לפענח מהמייל באיזו חברה מדובר.

 

ברגע שתדעו מי החברה שעומדת מאחורי מודעת הדרושים, תוכלו לחפש בלינקדאין או באתר החברה מי מנהל הגיוס או מי האחראי על הגיוס למשרה הספציפית - ולשלוח לו או לה את קורות החיים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x