$
משפט

פרסום ראשון

בנק אגוד מבקש להצטרף להליך פשיטת הרגל של יוסף גרינפלד

לפי הבקשה, הבנק מבקש "לממש את דירותיו באקירוב", בשל חוב של 18 מיליון שקל. בתחילת השבוע הגיש בנק לאומי בקשה דומה, בטענה לחוב של למעלה מ-260 מיליון שקל

זוהר שחר לוי 18:5226.03.15

בנק אגוד פנה היום (ה') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להצטרף להליך פשיטת הרגל שפתח בנק לאומי נגד יוסף גרינפלד, בעלי קרדן אן.וי, בעקבות חובות שצבר. "הבנק מבקש לממש באופן עצמאי את נכסיו של גרינפלד במגדלי אקירוב, הממושכנים לטובתו, ולהביא למכירתם למרבה במחיר".

 

בנק אגוד, לפי הבקשה, העמיד במשך שנים רבות לגרינפלד ולרעייתו אשראים, הלוואות והעניק להם שירותים בנקאיים. בשנת 2010 נטלו הזוג גרינפלד משכנתא לטובת 3 דירות במגדלי אקירוב, כשמשכון הדירות לטובת הבנק הופך את אגוד לנושה מובטח. 3 הדירות במגדלי אקירוב הן למעשה שתי דירות שחוברו יחדיו שבהן הוא מתגורר ובדירה נוספת במתחם.

 

עד לתקופה האחרונה, כך נטען, עמד גרינפלד בהתחייבויותיו ובתנאי ההלוואות שנטל, אך לאחרונה "החל שלא לעמוד בהתחייבויותיו כלפי הבנק ובני הזוג אינם פורעים את תשלומי המשכנתא וההלוואה שנטלו", כתבו לבית המשפט באי כוח הבנק, עו"ה"ד ישראל בכר וענת מרום. סכום החוב של בני הזוג, לפי הבקשה, עומד כיום על כ-18.7 מיליון שקל כשהפיגור בתשלום ההלוואה עומד על כ-116 אלף שקל.

 

יוסף גרינפלד יוסף גרינפלד צילום: עמית שעל

 

בנוסף למשכנתא נטלו בני הזוג גם הלוואות שונות במשך השנים כשסך כל התחייבויותיהם כלפי הבנק עומדים על 27.5 מיליון שקל. הבנק מציין כי פרט לסכומים הללו חייב גרינפלד חובות נוספים עבור ערבויותיו האישיות שנתן במרוצת השנים אך אלו אינם מפורטים.

 

"בתקופה האחרונה", כך לפי הבקשה, "חלה התדרדרות במצבו הכלכלי של החייב, תוך העובדה כי אינו עומד בהתחייבויותיו כלפי הבנק ואינו פורע את המשכנתא ואת ההלוואות שניתנו לו, וזאת למרות דרישת הבנק לכסות את יתרת חובו. אי עמידתו בתשלומים, חוסר הוודאות בעניין פירעון תשלום ההלוואה ונקיטת בנק לאומי בהליכי פשיטת רגל, הביאו את בנק אגוד למצב בו אינו יכול לשבת מנגד, ומחובתו במקרה זה להתחיל לפעול בהליכי מימוש הנכסים הממושכנים לטובתו לשם הבטחת פירעון התחייבות גרינפלד ורעייתו".

 

באי כוחו של הבנק מבקשים להצטרף להליך פשיטת הרגל שפתח בנק לאומי ולפעול למכירת הדירות באקירוב, תחת פיקוחו של בית המשפט וכן למנות כונס נכסים מטעמו של הבנק. התשלום שיועבר ממכירת הנכסים יכסה תחילה את החובות כלפי בנק אגוד, כנושה מובטח, והיתרה תועבר לקופת נושיו של גרינפלד.

 

"יש לקחת בחשבון", נכתב עוד בבקשה, "שמדובר בנכסי יוקרה שיש לפעול למימושם באופן מושכל ונכון, וזאת לאור העובדה שהחוב אינו עוצר מלכת ותופח מדי יום ביומו ולכן נחוץ, ראוי ונכון הוא להותיר לבנק לעתור למינוי כונס נכסים מטעמו בהקדם האפשרי, כדי להביא למכר הנכסים הממושכנים לשם פירעון החוב ולו של חלקו".

 

בקשה זו של בנק אגוד מצטרפת לבקשת פשיטת הרגל שהגיש בנק לאומי נגד גרינפלד בתחילת השבוע. הבנק מבקש להכריז על גרינפלד כפושט רגל וזאת לאור חוב לבנק העומד על 110 מיליון שקל. לפי בקשת לאומי, גרינפלד "הודה בפני הבנק במספר הזדמנויות כי אין לו יכולת כלכלית לפרוע את החוב או כל חלק מהותי ממנו".

 

בפניית לאומי לבית המשפט צוין כי מצבת החובות של גרינפלד כלפי הבנק ונושים אחרים עומדת על למלה מ-260 מיליון שקל וכי הוא נמצא "בחדלות פירעון מובהקת שבה עודף התחייבויותיו על הנכסים עולה על 260 מיליון שקל".

 

בעקבות פניית לאומי הוציא שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, צו האוסר על גרינפלד לבצע כל שינוי בנכסיו עד להודעה אחרת. דיון בהליך פשיטת הרגל נגד גרינפלד, המיוצג על ידי עוה"ד ד"ר יעקב וינרוט ועמית חדד, יתקיים בשבוע הבא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x