$
בארץ

כיל: התמשכות השביתה תוביל לעוד פיטורי עובדים

מנכ"ל כיל ישראל מאיים על העובדים כי השביתה תגרום לנזקים גדולים למפעלים. בתווך יש התקדמות במגעים בין הצדדים בניסיון למצוא פשרה

מיקי פלד 20:5129.03.15

התקדמות נרשמה בימים האחרונים במגעים בין יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, לבין מנכ"ל כיל ישראל, אבנר מימון. השניים ישובו מחר למו"מ בניסיון למצוא נוסחה שתאפשר מחד להנהלת כיל להגיד כי הצליחה ליצור מנגנון תקדימי לפיטורי עובדים ומאידך לוועדים להגיד כי קיבלו לטובת העובדים הגנה מפיטורים שרירותיים. עם זאת, הצדדים המעורבים במו"מ אמרו אתמול בשיחה עם "כלכליסט" כי ספק אם תהיה פשרה לפני חג הפסח.

 

אחת הנוסחאות שנבחנות היא להסכים לפיטורים בתנאים מסויימים ולהקים מנגנון בוררות כלשהו שיכריע במקרה של מחלוקות בין הצדדים. עם זאת, ככל הנראה ועדי כיל לא מרוצים מהנוסחה הקיימת של הבוררות, שלדבריהם מעניקה עדיין אפשרות של פיטורי התייעלות בחברה שמרוויחה מאות מיליוני דולרים בשנה. השיחות מתמקדות גם בדרישות העובדים להגדיל את התנאים הסוציאליים שיקבלו העובדים שיפרשו. הנהלת כיל מעוניינת לפטר כ־60 עובדים במפעלי ים המלח ולהוציא לפרישה מוקדמת יחד עם תרכובות ברום כ־210 עובדים. כמו כן, בשנתיים הקרובות צפויים פיטורים או כפיית פרישה לפנסיה מוקדמת של כ־450 עובדים נוספים.

 

עובדי כיל מפגינים מול משרד ראש הממשלה, לפני כשבועיים עובדי כיל מפגינים מול משרד ראש הממשלה, לפני כשבועיים צילום: דוברות ההסתדרות

 

במקביל, שלח אתמול מימון מכתב לעובדים בו הוא כותב כי "התמשכות השביתה...עלולה להוביל לפגיעה כלכלית ולאבדן מספר לקוחות עוגן — מצב שיוביל בהכרח לצורך בהעמקת תכנית ההתייעלות". המשמעות: אם העובדים לא יפסיקו את השביתה המשמעות היא דרישה נוספת מצד ההנהלה לעוד סבב של פיטורים וקיצוצים במפעלי ים המלח, השובתים מה־19 לפברואר, ובתרכובות ברום, שבחמישי השבוע השביתה שלהם תחל את חודשה השלישי. מפעל המגנזיום לא שובת, אם כי הייצור בו מסתמך על כושר הקליטה של חלק מהמתקנים במפעלי ים המלח.

 

בתוך כך אתמול התבצרו חלק מעובדי מפעלי ים המלח בתוך מתקני המפעל כדי למנוע לטענתם את הכניסה של עובדי חברות קבלניות. בכיל טוענים כי מדובר בפרוייקטים נקודתיים ולא בייצור השוטף של המפעל.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x