קבלני משנה שעסקו בשמירה הורשעו בעבירות מס בהיקף של 50 מיליון שקל
על פי גזר הדין הנאשמים עסקו בשמירה למרות שלא היה להם רישיון לכך והתחמקו מתשלום מס הכנסה ומע"מ; שופט המחוזי גזר עליהם מאסר בפועל של 15-27 חודשים וקנסות כספיים בסך 300-75 אלף שקל
- 40 חשודים נעצרו בחשד לעבירות מס בהיקף של מיליארד שקל
- 4 שנות מאסר בפועל לבעל חברת דלק בגין עבירות מס והלבנת הון
- מפיק הצגות ילדים נעצר בחשד לעבירות מס בסך 13 מיליון שקל
הנאשמים שימשו כקבלני משנה של חברת "האחים מור בטחון אזרחי בע"מ" חברה שעסקה במתן שירותי שמירה למאות אתרים ברחבי הארץ. לפי כתב האישום שהוגש בעניינם לפני כשנתיים, השישה, שכונו "ראיסים" היו אחראים על מתן שירותי השמירה של החברה באזור גיאוגרפי מסוים.
לפי האישום, אותם קבלני המשנה פעלו ביחד עם מנהלי החברה "באופן תבניתי, שיטתי ומתמשך, במרמה, ערמה ותחבולה, על מנת להתחמק במזיד מתשלום מס הכנסה ומע"מ ועל מנת לסייע לחברה ולמנהליה להתחמק מתשלום מס".
בין השאר, כך לפי האישום, מנהלי החברה התקשרו עם מפיצי חשבוניות פיקטיביות שונים והוציאו יחד איתם חשבוניות בסכום של למעלה מ-50 מיליון שקל בהן נכתב בכזה כי מפיצי החשבוניות הפיקטיביות נתנו שירותי שמירה לחברה, בעוד שמי שנתן אותם בפועל היו "הראיסים". מנהלי החברה, כך נטען, העבירו למפיצי החשבוניות הפיקטיביות את הסכומים הרשומים בהן ובהמשך חזר הכסף אליהם – מחלקו העבירו תשלום לראיסים מבלי לרשום זאת בספרי החברה ומבלי לדווח לרשויות המס.
לפי כתב האישום, בין השנים 2008-2010 נתנו מנהלי החברה בכל חודש לכל אחד מהראיסים מעטפה ובה עשרות או מאות אלפי שקלים במזומן וזאת בתמורה לשירותי השמירה שנתנו הראיסים לחברה כקבלני משנה. בין השנים 2011-2013 קיבל כל אחד מהראיסים את מעטפות המזומנים ממפיץ חשבוניות פיקטיביות במטרה ליצור מצג כוזב כאילו מפיצי החשבוניות הפיקטיביות הם מעסיקי הראיסים. בסך הכל קיבל כל אחד מהם מיליוני שקלים.
אחד הנאשמים, נאשם גם בכך שאף שנאסר עליו לעבוד בתחום השמירה הוא יצא קשר עם לקוחות שונים, בהם במתחם בילו, והציע להם שירותי שמירה באמצעות שומרים הכפופים אליו, תוך שהוא מספק להם חשבוניות של חברת השמירה "אמונים". אותו נאשם אייש באמצעות בני משפחתו ואחרים את האתרים בשומרים ושילם מכיסו פיצויים ללקוחות שאירעו להם פריצות ונגרמו להם נזקים. השומרים הכפופים לו נרשמו כעובדים בחברת השמירה שהוציאה המחאות על שמם ומסרה את ההמחאות לנאשם שפרט אותן למזומן. חלק מהכספים העביר הנאשם לשומרים וחלק הותיר בידו. יחד עם זאת הוא לא דיווח למס הכנסה על ההכנסות הללו, בסכום של כ-72 אלף שקל ולא שילם עליו מס.
במסגרת הסדר טיעון הורשעו השישה בכך שלא דיווחו על הכנסותיהם מהחברה לשלטונות מע"מ ומס הכנסה ועסקו בארגון למתן שירותי שמירה מבלי שהיה להם הרישיון לעסוק בכך.
נשיא בית המשפט המחוזי מרכז (לוד), אברהם טל, גזר על הנאשמים עונשי מאסר בפועל הנעים בין 15-27 חודשים, מאסר על תנאי וקנסות כספיים בסכומים שבין 75 ל-300 אלף שקל.
השופט מציין עוד בגזר הדין כי "במשך חמש שנים פעלו הנאשמים, יחד עם אחרים, בשיטתיות, הסתירו את פעילותם כעצמאיים ונמנעו מלשלם מע"מ ומס הכנסה כחוק לקופת המדינה. בכך השמיטו הכנסות במיליוני שקלים וסייעו למנהלי החברה לבצע עבירות מס בהיקף של למעלה מ-50 מיליון שקל. במשך כל הזמן הזה עבדו הנאשמים כקבלני משנה של חברת "האחים מור", במתן שירותי שמירה, למרות שלא היו בידיהם רישיונות לעסוק בשמירה".
"במעשיהם", כתב השופט טל בגזר הדין, "פגעו הנאשמים במנגנון הרגולטיבי של העיסוק במתן שירותי השמירה אשר נועד לשמור על ביטחון הציבור ולהבטיח שמי שנותן שירותי שמירה יהיה כשיר לתת אותם וימלא את כל הדרישות".