$
בארץ

לא רק האוצר ובנק ישראל - גם משרד הכלכלה נגד מע"מ 0% על מוצרי מזון בפיקוח

בדיקה שנערכה במשרד מעלה שעל מנת שישראל לא תפר הסכמי סחר בין לאומיים, יהיה עליה לפטור ממע"מ גם מוצרי מזון בפיקוח המיובאים מחו"ל - דבר שיעלה את עלות המהלך למדינה, שכבר נאמד כעת במיליארד שקל בשנה

שאול אמסטרדמסקי 18:5421.04.15

גם משרד הכלכלה מצטרף לרשימת הגורמים שמתנגדים לתוכנית ראש הממשלה להטיל מע"מ 0% על מוצרי מזון שנמצאים בפיקוח. גורמים נוספים שמתנגדים למהלך הם אגף התקציבים באוצר, בנק ישראל, והמועצה הלאומית לכלכלה.

 

באגף סחר חוץ ערכו בדיקה פנימית האם מתן פטור ממע"מ על מוצרי מזון עולה בקנה אחד עם הסכמי סחר בין לאומיים שישראל חתומה עליהם. זאת משום שבמתן פטור ממע"מ למוצרים אלה, ישראל כאילו תיתן עדיפות למוצרים שמיוצרים בישראל, על פי מוצרים שמיובאים מחו"ל - ובכך תעניק יתרון תחרותי שאסור על פי הסכמים אלה.

 

דוכן פירות דוכן פירות צילום: .shutterstock

 

מן הבדיקה שנערכה על ידי מנהל מינהל סחר חוץ במשרד, אוהד כהן, עולה כי בשביל שלא להפר את ההסכמים הבין לאומיים שישראל חתומה עליהם מול ארגון הסחר הבין לאומי, הממשלה תצטרך לפטור ממע"מ לא רק את מוצרי המזון שנמצאים בפיקוח ומיוצרים בישראל - אלא גם מוצרים דומים המיובאים מחו"ל.

 

"כדי לפטור ממע"מ את המוצרים בפיקוח, תצטרך ישראל לבצע הרחבה של הגדרת המוצרים כך שניתן יהיה לבצע אכיפה יעילה ושקופה בייבוא. למשל, יהיה צורך לפטור את כל מוצרי היוגורט שלא כוללים פרי, לפטור סוג מסוים של גבינות קשות וכדומה. המשמעות של מהלך זה היא בעיקר תקציבית", כותב כהן.

 

"אכיפת פיקוח על יצרנים זרים אינה רלוונטית"

 

עוד הוא מוסיף, כי "אכיפת פיקוח על יצרנים זרים אינה רלוונטית מאחר שהדבר ידרוש עמידה של היצרנים באמות מידה בלתי סבירות מבחינה בין לאומית כמו הצגת רווחיות החברה הזרה, ולכן הדרך היחידה היא לאפשר פטור ממע"מ של אותם מוצרים״.

 

העלות של הטלת מע"מ 0% על מוצרי מזון שנמצאים בפיקוח ומיוצרים בישראל נאמדת בידי משרד האוצר בכמיליארד שקל בשנה. אם ישראל תיאלץ להטיל מע"מ 0% גם על מוצרים דומים שמיוצרים בחו״ל ומיובאים לישראל, בשביל לא להפר את הסכמי הסחר הבין לאומיים, העלות תהיה גבוהה יותר (אם כי אין עדיין אומדן רשמי לעניין).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x