ראש אגף התקציבים באוצר: יש להעלות את גיל פרישת הנשים ל־67
אמיר לוי אמר בפאנל במרכז הבינתחומי כי בכוונת משרד האוצר להציג לשר האוצר החדש תוכנית לטיפול בפנסיה התקציבית ולהצמדת גיל הפרישה לעלייה בתוחלת החיים
כפי שפורסם ב"כלכליסט", במשרד האוצר מגבשים צעדים שונים בתחום הפנסיה אותם יציגו בקרוב לשר האוצר הבא משה כחלון. בין היתר, מדובר על העלאת גיל הפרישה לנשים ל-64 כבר החל מהשנה הבאה, ואם להאמין לדבריו של לוי - ייתכן שהאוצר יציע להשוות בין גיל הפרישה של שני המינים ולנתק אותו מידי הפוליטיקאים על ידי יצירת מנגנון הצמדה אוטומטי לתוחלת החיים שנמצאת בעלייה מתמדת (כפי שקיים בגרמניה ובמדינות אחרות).
עוד הוסיף לוי כי יש לצמצם את היכולת של העובדים למשוך את כספי הפיצויים שלהם ולשנות את מנגון הטבות המס שחלקו הארי מגיע היום לעשירון העליון (שתי הצעות ברוח זו נכללו בחוק ההסדרים לפני שנתיים אך לא אושרו בכנסת).
בנוסף אמר לוי כי "יש לטפל בנושא הפנסיה התקציבית. זה לא צודק שאתה גם מפריש פחות וגם מקבל יותר ובנוסף, יש לך ודאות הרבה יותר גבוהה. אנחנו פייטרים ושינינו לא מעט דברים, נעבוד כדי ליישם את המטרות שלנו. לא נשקוט ולא ננוח עד שנצליח. יש לנו רעיונות לייעול מערכת הפנסיה התקציבית ונציגם לממשלה החדשה. למשל, כיצד לשנות את העובדה שחוסכים בפנסיה תקציבית יוצאים לפנסיה בגיל צעיר, בעיקר מקרב כוחות הביטחון. יש לכך השלכה תקציבית משמעותית המתגלגלת בסופו של דבר על אזרחי המדינה.
הצעות של האוצר לטיפול בפנסיה התקציבית הוצעו גם לשר האוצר הקודם יאיר לפיד - להגדיל את שיעור החיסכון של עובדי הפנסיה התקציבית ל-5%-6% במקום 2% כיום וכן להטיל מס על מקבלי פנסיה תקציבית - אולם לפיד פסל אותם על הסף.
אם להאמין להצהרות של כחלון לפני הבחירות, אין בכוונתו להעלות את גיל הפרישה לנשים, אולם לדעתו יש לאפשר לעובדים שהגיעו לגיל הפרישה להמשיך לעבוד אם הם רוצים בכך. בנוסף, כחלון השיב לשאלת "כלכליסט" ערב הבחירות בנושא הפנסיה התקציבית כי לדעתו יש לכבד הסכמים בין מעסיקים לעובדים, אולם ייתכן שהסדר הפנסיה התקציבית כבר אינו מתאים למציאות ולכן אם לשנותו אזי רק באמצעות משא ומתן עם העובדים או רפורמה כוללת (כלומר, לא רק לגבי גמלאי מערכת הביטחון אלא כל שירות המדינה והמגזר הציבורי).