מתחילת השנה קנה כבר בנק ישראל יותר מ-2 מיליארד דולר
סכום זה מצטרף לסכום גדול מיוחד של יותר מ-7 מיליארד דולר שרכש בנק ישראל בשנה שעברה; בחודש אפריל רכש בנק ישראל 165 מיליון דולר
גם בחודש שעבר המשיך בנק ישראל לקנות מטבע חוץ, אם כי בכמויות קטנות יותר מאלה של החודשים הקודמים. את רכישות המט"ח מבצע הבנק במטרה להחליש את השקל מול המטבעות החשובים בעולם כדי לסייע ליצואנים.
- בנק ישראל מגביר את קצב רכישות המט"ח: קנה בפברואר כמיליארד דולר
- למרות רכישות הדולרים : יתרות המט"ח של ישראל קטנו בחודש שעבר בכ-90 מיליון דולר
- בארי טאף: "לא הגיעה השעה שבנק ישראל ימכור דולרים"
בחודש אפריל רכש בנק ישראל 165 מיליון דולר נוספים, והגדיל את סכום הרכישות המצטברות שבוצעו על ידו מתחילת השנה לקצת יותר מ- 2 מיליארד דולר. סכום זה מצטרף לסכום גדול מיוחד של יותר מ-7 מיליארד דולר שרכש בנק ישראל בשנה שעברה.
את רכישות הדולרים הגדולות מבצע בנק ישראל באמצעות שני מסלולי פעולה מקבילים: המסלול לקיזוז השפעת הגז הטבעי על שער החליפין ("המחלה ההולנדית"), וההתערבות הרגילה שלו במסחר במטבע חוץ שנועדה לדבריו למנוע "תנועות חריגות בשער החליפין אשר אינן תואמות את התנאים הכלכליים הבסיסיים".
מנתונים שמפרסם היום (ה') בנק ישראל מתברר כי בחודש שעבר גדלו יתרות המט"ח שבניהולו בכ- 930 מיליון דולר והסתכמו בסוף החודש בכ- 85.9 מיליארד דולר.
הסיבה העיקרית לעלייה בהיקף היתרות, לצד רכישות הדולרים של בנק ישראל, הייתה הפעם ההתחזקות שנרשמה בחודש שעבר בשער היורו מול הדולר, שהגדילה את אותו חלק של היתרות המוחזק במטבע האירופי אולם מוצג בדו"חות בנק ישראל במונחי דולר בכ- 1.25 מיליארד דולר.
הגידול בהיקף היתרות קוזז בחלקו על ידי העברות מט"ח מהארץ לחו"ל של המגזר הפרטי בהיקף של כ- 180 מיליון דולר, ושל הממשלה בהיקף של כ- 315 מיליון דולר.