יאיר ביטון, בעל השליטה בחברת הנדל"ן ב.יאיר, נעצר בפרשת פישר
הותר לפרסום: ביטון נחקר בחשד לעבירות של שוחד, תיווך לשוחד ושיבוש מהלכי משפט. על פי החשד, בתיווכם של פישר ופרקליטת מחוז ת"א לשעבר רות דוד, שכיהנה בעבר כדירקטורית בחברה, הודלף לביטון מידע מהחקירה נגדו
הותר לפרסום: יאיר ביטון, יו"ר הדירקטוריון ובעל השליטה (42%) בחברת הנדל"ן ב.יאיר, נעצר ונחקר היום בחשד לעבירות שוחד ותיווך לשוחד ושיבוש מהלכי משפט בפרשת עו"ד רונאל פישר. ביטון שהה בימים האחרונים בחו"ל ונעצר הבוקר (א') עם חזרתו. בית משפט השלום בירושלים האריך את מעצרו עד יום רביעי.
בתוך כך, מעצרה של רות דוד הוארך עד מחר בערב. לאחר מכן תשחורר למעצר בית עד יום רביעי.
- החקירה מסתעפת: קבלן בכיר נעצר לחקירה בחשד למעורבות בפרשת רונאל פישר
- הפרקליטות עלולה לשלם מחיר יקר על החשדות נגד רות דוד
- מה ידעה רות דוד על החקירה הסמויה בב.יאיר?
במהלך הדיון נשאלה נציגת מח"ש נועה לימור ע"י סנגורו של ביטון, עו"ד אסף קליין, מה נתן יו"ר ב.יאיר בתמורה למידע שהדליף לכאורה קצין המשטרה מלכה והשיבה: "אנחנו חושדים שהיתה תמורה לשירות. הוא שילם כסף תמורת השירות. אנו חושדים שהיה תשלום עבור שירות לעו"ד פישר".
השופטת ג'ויה סקפה שפירא כתבה בהחלטתה להאריך את מעצרו של ביטון עד יום רביעי: "מדובר בחקירה שהחלה לפני מספר חודשים, ואולם בעת האחרונה קיבלה תפנית עקב גילוי ראיות חדשות שיש בהן כדי להקים חשד סביר נגד המשיב לביצוע עבירות של שיבוש הליכי חקירה ומשפט וכן עבירה של תיווך לשוחד. קיים גם חשד סביר בעוצמה נמוכה יותר אך מספקת לשלב זה, גם ביחס לעבירת שוחד עצמו. עם זאת, בעניין זה יש להוסיף ולחקור את נושא התשלום".
כפי שפורסם הבוקר ב"כלכליסט", במחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) חושדים שביטון שילם שוחד לקצין המשטרה לשעבר ערן מלכה, תמורת מידע רגיש על החקירה נגדו בפרשת המרמה והלבנת ההון עבור ארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל.
על פי החשד מי שהעביר את המידע ותיווך בשוחד הם פישר ושותפתו למשרד, פרקליטת מחוז ת"א לשעבר רות דוד. דוד כיהנה במשך כשלוש שנים כדירקטורית בלתי תלויה בב.יאיר, ועזבה את החברה באופן מפתיע 4 חודשים לפני פרוץ החקירה הגלויה נגד ביטון. מח"ש צפויה לבקש להאריך את מעצרה של דוד בשעות הקרובות.
החשד: ביטון שימש כזרועו של פישר
זהו אינו החשד היחיד נגד ביטון בפרשה. במח"ש חושדים שביטון שידך בין פישר לבין חשודים בפרשות אחרות שרצו לקבל מידע מהמשטרה על חקירות נגדם. החשד הוא שביטון שימש כזרועו של פישר בפנייתו לנחקרים וחשודים פוטנציאליים וזאת כדי שיוכל, לפי החשד, לתווך בינם לבין מלכה לשוחד תמורת מידע או סגירת תיקי חקירה.
כך למשל לפני כשנתיים פנה למח"שקובי כחלון, אחיו של שר האוצר משה כחלון. כחלון, שנחשד בעבירות בנייה בעת שכיהן כמ"מ ראש עיריית ירושלים, טען בפני מח"ש כי זמן קצר לאחר שנפתחה נגדו החקירה פנה אליו ביטון, כך לפי גרסתו, והציע לו לסגור את התיק נגדו בתמורה ל-35 אלף שקל. לפי תלונתו של כחלון ביטון פעל בשליחותו של פישר והוא מיד דיווח על המקרה.
בא כוחו של כחלון, עו"ד דרור מתתיהו, מסר בתגובה: "לפני למעלה משנתיים נעשה ניסיון נפסד לסחוט את מר כחלון, לפי החשד במעורבות קצין המשטרה ערן מלכה, בדרך של הצעה לסגור תיק חקירה שמעולם לא היה צריך להיפתח בעניינו. לאחר שכחלון התלונן בפני קציני משטרה בכירים על ניסיון הסחיטה ולאחר שנבדקו העובדות לאשורן, הודיעה המשטרה על כוונתה לסגור את התיק בעניינו של כחלון והוא הוזמן למסור עדות נגד הקצין במח"ש".
כפי שפורסם הבוקר, במח"ש חושדים שבכיר נוסף במערכת אכיפת החוק, מלבד מלכה, סייע לעו"ד פישר לקבל אינפורמציה מחקירות רגישות ואף נסע עמו לחו"ל. במסגרת בדיקה זו, נחקר בשבוע שעבר קבלן בכיר נוסף בחשד שקיבל מידע על חקירה שהתנהלה נגדו. יחד עם זאת, הבכיר הנוסף טרם זומן לחקירה בעניינו.
הקבלן, לפי החשד, קיבל מידע מפישר על חקירות שהתנהלו בעניינו ומסר לו סכומי כסף גדולים בעבור המידע – סכומי כסף שיתכן שהועברו בהמשך למלכה ולאחרים. הסכומים הסתכמו בכמה מאות אלפי שקלים.
חלק מהחומרים, כך לפי מידע שהגיע ל"כלכליסט", נוגעים לחקירות שכלל לא התקיימו ולכאורה "פוברקו" על ידי פישר במטרה להלחיץ את הקבלן לשלם לו כסף. לציין כי בתום חקירתו שוחרר זה לביתו ללא תנאים מגבילים ובמח"ש לא ביקשו את מעצרו. פרקליטו של הקבלן הבכיר, עו"ד בני כץ, מסר: "תגובתנו המסודרת תימסר לאחר שהחקירה תסתיים".
נציין כי המעורבים המרכזיים בפרשה, עו"ד פישר וקצין המשטרה לשעבר מלכה, החשודים בעבירות של שוחד ושיבוש הליכי משפט, שוהים במעצר שאמור להסתיים מחר (ב'). בדיון האחרון בעניינו של מלכה ציינו סנגוריו, עוה"ד עופר ברטל ודב גלעד כהן, כי לפי הבנתם במח"ש יגישו עוד היום הצהרת תובע לבית המשפט (הצהרה של התביעה כי בכוונתה להגיש כתב אישום, זש"ל ות"ג).