ועדת הכספים הזמנית אישרה למפלגות דחייה בהגשת הדו"חות הכספיים
המפלגות היו אמורות להגיש דו"ח הוצאות שוטפות לשנת 2014 וכן דו"ח מיוחד על הוצאות הבחירות בתחילת חודש יולי; יו"ר הוועדה הזמנית, ניסן סלומינסקי הסביר כי, "הבחירות המקומיות וסגירת ענייני הבחירות הכלליות הוסיפו השנה לעומס המוטל על המפלגות"; ההגשה נדחתה ל-1 בנובמבר
- ועדת הכספים הזמנית אישרה את הסכם ההבראה לדואר בהיקף של 477 מיליון ש'
- היום: האם ועדת הכספים תאשר מחטף בדואר?
- סתיו שפיר דורשת מאגף התקציבים לחשוף את עלות הצעדים במו"מ הקואליציוני
על פי החוק, המפלגות אמורות היו להגיש הדו"חות על הוצאות הבחירות 16 שבועות לאחר יום ההצבעה, כלומר בתחילת יולי. כעת, הן יוכלו להגיש את הדו"ח ב-1 בנובמבר 2015, מה שידחה את פרסום דו"ח מבקר המדינה על הוצאות הבחירות ל-3 באפריל 2016 - 22 שבועות אחרי הגשת הדו"חות, ויותר משנה אחרי הבחירות. זאת, לאחר שבחודשי הבחירות הוציאו המפלגות כ-200 מיליון שקל מכספי הבחירות. נציגת מבקר המדינה שנכחה בדיון אמרה כי למבקר אין התנגדות להארכת המועד ל-1 בנובמבר.
היו"ר סלומינסקי הסביר כל סיעות הבית ביקשו לדחות את הדוחות וזאת משום "שהגשת הדו"חות דורשת עבודה רבה ועשויה לבוא על חשבון סגירת כל ענייני הבחירות שבהם עסוקות המפלגות, כמו תשלומים לספקים ולפעילים". הוא הזכיר כי השנה נדרשו המפלגות להגיש למבקר גם דו"חות על הבחירות המקומיות "מה שהוסיף לעומס המוטל עליהן בנושא זה".
בנוסף, הוועדה העניקה גם אישור להקלות במס ל-182 עמותות חברתיות, שקיבלו את אישור רשות המסים. האישור הטכני של הוועדה ניתן באופן שוטף לעמותות, אך בשל הקדמת הבחירות ועדת הכספים לא התכנסה ועמותות רבות המתינו לאישור המעניק למי שתורם להן זיכוי ממס.
"מדובר בעמותות המגזר השלישי שעומדות בכל הקריטריונים כבר זמן ארוך וממתינות חודשים ארוכים לאישור". סלומינסקי הזכיר כי לפי המלצות ועדה בראשות השופטת שרה פריש, הקריטריונים לקבלת ההטבה שקופים ומקצועיים, והוועדה רק מאשרת את המלצת הרשות.