$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

תע"א בודקת את נסיעות היו"ר לחו"ל

רשות החברות העבירה לתע”א דיווח אנונימי שהגיע אליה, שלפיו נסיעותיו של היו”ר רפי מאור חורגות מהנהלים. מאור: “אין ממש במכתב הזה”

הדס גליקו 06:5314.05.15

ועדת הביקורת של התעשייה האווירית (תע”א) הוציאה לבדיקה חיצונית דיווח שהגיע לרשות החברות הממשלתיות, לפיו תכיפות ואופי נסיעותיו לחו”ל של יושב ראש התעשייה האווירית רפי מאור חורגים מהמותר. על פי דיווח אנונימי שהגיע לרשות, מרבה מאור לבקר בחו”ל בנסיבות שאינן תואמות את נוהלי החברות הממשלתיות. מאור מונה ליו”ר הדירקטוריון בנובמבר 2013. בדיווח נטען שמאור מנצל את נסיעותיו לעיסוקים פרטיים.

כל נסיעה צריכה אישור

 

בשנים האחרונות פרסמה רשות החברות שני חוזרים המתייחסים לנסיעות של חברי ההנהלה. הראשון, משנת 2001 שבו מוצע כי הדירקטוריון יאשר נסיעה של עובדי החברה לחו”ל כשהוצאות הנסיעה או השהייה מכוסות באופן חלקי או מלא על ידי החברה, אם הנסיעה מיועדת לקידום מטרותיה של החברה.

 

רפי מאור. “רוב עסקי החברה מבוצעים בשווקים הבינלאומיים” רפי מאור. “רוב עסקי החברה מבוצעים בשווקים הבינלאומיים”

 

במקרה שהיו”ר, המנכ”ל או העובדים הבכירים נוסעים, האישור ייעשה על ידי מליאת הדירקטוריון, ולגבי עובדים אחרים האישור יגיע מהדירקטוריון או מוועדת משנה של הדירקטוריון. האישור יכלול את סכום כיסוי ההוצאות, לרבות כרטיסי טיסה, מספר ימי השהייה ותעריף ההקצבה לכל יום השהייה. הוראה נוספת היא שיש להשתדל, בכפוף לשיקולים עסקיים, כי טיסות על חשבון החברה יהיו ככל האפשר באמצעות חברת אל על.

 

בחוזר בנושא משנת 2003, בסעיף העוסק בנסיעות לחו”ל של חברי הדירקטוריון מטעם החברה, מצוין כי פעולותיה של חברה ממשלתית מתבצעות על־פי החוק על־ידי מנכ”ל החברה ועובדיה ולא על־ידי חברי הדירקטוריון, ולכן נסיעת דירקטור לחו”ל מטעם החברה צריכה להיות בגין סיבה מיוחדת.

 

לכן מוטל על ההנהלה להביא לאישור הדירקטוריון כל נסיעה של דירקטור שבועיים לפחות לפני ביצועה, כולל פירוט הסיבות המחייבות לשלוח דירקטור וכן להודיע על כך למנהל רשות החברות, לרבות הנימוקים והסיבות לנסיעה. כמו כן הדירקטור לא יהיה זכאי לתמורה נוספת כלשהי בשל נסיעה לחו”ל כאמור לעיל.

 

 

מבקר המדינה בדק נסיעות

 

קיים תקדים לחריגה בנסיעות לחו”ל של יו”ר דירקטוריון בחברה ממשלתית: דו”ח מבקר המדינה מ־2012 בחן את נסיעותיו לחו”ל של יעקב רז, יו”ר נמל אשדוד דאז. מבדיקה שערך משרד המבקר עלה כי בשלוש השנים שבהן כיהן יו”ר החברה בתפקידו הוא שהה בחו”ל בשליחות החברה 93 ימים, מתוכם 77 הוגדרו ימי עבודה, והחברה שילמה עבורם את הוצאות הלינה והאש”ל שלו, ו־16 ימים הוגדרו חופשה פרטית. בשלוש שנות כהונתו של רז הסתכמה עלות נסיעותיו לחברה בכ־252 אלף שקל.

 

חברת נמל אשדוד לא הודיעה אז למנהל רשות החברות על נסיעותיו של יו”ר הדירקטוריון לחו”ל, וכן לא הודיעה מהן הסיבות המיוחדות לנסיעתו. רז כיהן בתפקיד בין 2008 למאי 2011.

 

רפי מאור מסר בתגובה: “אין ממש במכתב הזה”. תע”א מסרה כי כל מכתב המופנה ליו”ר החברה מטופל בדחיפות על ידי הגורמים הרלבנטיים בחברה ומחוצה לה, ותשובות ניתנות בהתאם. גם במקרה הנדון הועברה פניית רשות החברות לוועדת הביקורת של הדירקטוריון, שהחליטה להעבירה לבדיקה חיצונית. נציין שכ־80% מעסקי החברה מבוצעים בשווקים הבינלאומיים”.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x