ביהמ"ש אישר את הסכם הפשרה בתביעות ייצוגית ונגזרת נגד בנק דקסיה
הסכם הפשרה פותח את הדרך למכירת בנק דקסיה ישראל כחלק מהאסטרטגיה של בעלת השליטה בבנק - דקסיה SA
על פי הסכם הפשרה הבנק הבלגי והמדינה ישלמו לתובעים סכום כולל של 40 מיליון שקל עבור סגירת שתי התביעות. עוד נקבע כי המניות המוחזקות בידי דקסיה הן אינן מניות רדומות ומעולם לא היו - דבר המקנה לדקסיה שליטה פעילה של 51% ממניות הבנק.
התביעות הוגשו סביב תהליך ההפרטה של בנק אוצר השלטון המקומי שנקנה על ידי דקסיה העולמית. במהלך הליך ההפרטה, דקסיה רכשה את מניות השליטה מהמדינה, מהבנקים וממרכז השלטון המקומי בפרמיה נאה אך לא הגישה לבעלי המניות הרגילים הצעת רכש, כמתחייב בחוק החברות.
הסכם הפשרה פותח כאמור את הדרך למכירת בנק דקסיה ישראל כחלק מהאסטרטגיה של בעלת השליטה בבנק - דקסיה SA. בנק ירושלים הגיש אתמול פעם נוספת הצעת מיזוג לדירקטוריון הבנק וגם בנק מזרחי הביע התעניינות בעבר ברכישת הבנק.
דקסיה ישראל מתמחה באשראי לרשויות המקומיות. הבנק סיים את שנת 2014 עם רווח נקי של 56.0 מיליון שקל לעומת 60.8 מיליון שקל ב-2013 - קיטון של 9.2%. הרווח הנקי שיקף תשואה להון של 7.1%.
את התביעה הייצוגית הגישו עו"ד גיורא ארדינסט, רן שפרינצק, ערן וינר ואריק ברנאייזן ממשרד עוה״ד ארדינסט בן נתן ושות׳ ואלו יקבלו שכר טרחה של 7 מיליון שקל. את הבוררות, שהניבה את הפשרה, ניהלו שופטת העליון בדימוס שטרסברג-כהן ופרופ׳ שרון חנס.