$
משפט

פרקליט המדינה: כתב האישום נגד רות דוד היה קשה לעיכול

שי ניצן בכנס לשכת עורכי הדין באילת: "ביום הגשת כתב האישום נגד עו"ד דוד חשנו טלטלה גדולה בפרקליטות. יחד עם זאת תמיד האמנו בשוויון בפני החוק וכשחשבנו שיש מקום לעמידה לדין וכי הראיות עשויות להוביל להרשעתה החלטנו להגיש את כתב האישום"

זוהר שחר לוי 18:1017.05.15
"ביום הגשת כתב האישום נגד עו"ד רות דוד חשנו בפרקליטות טלטלה גדולה, ההחלטה להגיש נגדה כתב אישום היא שלב קשה לעיכול בפרשה הזו", כך אמר הערב (א') פרקליט המדינה שי ניצן במושב הפותח את כנס לשכת עורכי הדין באילת.

פרקליט המדינה פתח את הכנס השנתי ה-15 בנאום שעסק בעיקר בשחיתות, הן השחיתות המקומית והן פרשת פישר שהעסיקה את הפרקליטות בשבועות האחרונים.

 

"ביום חמישי האחרון", אמר ניצן, "הוגש לביהמ"ש המחוזי בירושלים כתב אישום נגד רפ"ק בדימוס ערן מלכה, עו"ד רונאל פישר, עו"ד רות דוד ואחרים. כתב האישום הוגש אחרי חקירה מאומצת של מח"ש, שהחלה לפני כתשעה חודשים, הניבה חלקית חומרים, נתקעה בגלל קשיים טכנולוגיים ובסוף הניבה כתב אישום חמור ביותר. על פי כתב האישום חלק קצין המשטרה חומרים סודיים עם עו"ד פישר, שהפך לאיש סודו, והכל בעבור בצע כסף, תוך פגיעה קשה בכל ערכי המשטרה. מיוחסת לנאשמים שורה של עבירות שחשבנו כי מצדיקה מעצר עד תום ההליכים".

 

עו"ד רות דוד עו"ד רות דוד צילום: אוהד צויגנברג

 

ניצן הוסיף: "אני רוצה להתמקד בנאשמת מספר 3, עו"ד רות דוד-בלום, לשעבר פרקליטת מחוז תל אביב (פלילי)". לעו"ד דוד מיוחסות עבירות של קבלת נכסים שהושגו בפשע ושיבוש מהלכי משפט. "מדובר", אמר ניצן, "רק בשלב של הגשת אישום וחזקת החפות עומדת לה אך יחד עם זאת זה שלב שבו כבר יש ראיות".

 

לדברי פרקליט המדינה, ביום הגשת כתב האישום נגד עו"ד דוד "חשנו טלטלה גדולה בפרקליטות. ההחלטה להגיש נגדה כתב אישום הוא מהווה שלב קשה לעיכול בפרשה הזו. יחד עם זאת בפרקליטות תמיד האמנו בשוויון בפני החוק וכך פעלנו גם הפעם. חשבנו לגביה האם יש סיכוי להרשעה, הא ותו לא והעובדה ששימשה כפרקליטת מחוז ת"א לא שינתה דבר. כשחשבנו שיש מקום לעמידה לדין וכי הראיות עשויות להוביל להרשעתה החלטנו להגיש את כתב האישום. עקב מעמדה של עו"ד דוד נידון עניינה גם על ידי היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין".

 

לפי פרקליט המדינה, לאחרונה התקבלו טענות על התנהלותה של עו"ד דוד שעה ששימשה כפרקליטת מחוז תל אביב, ובשל כך הוחלט כי תתקיים בדיקה "כדי שנוכל להמשיך לגבש עמדה לגבי ההמשך", ציין. "הוחלט כי זו בדיקה חיונית. יש להדגיש, העבירות המיוחסות לה בכתב האישום נפרסות על פני כמה שנים אך אלה נוגעים לתקופה אחרת ולא על התקופה בה כיהנה כפרקליטת מחוז".

 

ניצן הוסיף: "לצערי בימים האחרונים שמעתי דברים חסרי אחריות שמדביקים את הכתם בעקבות כתב האישום לכל הפרקליטים – זה גורם לנזק רב ולפגיעה באמון הציבור בפרקליטות. אני קורא להפסיק את הקריאות האלו, אנו נמשיך לפעול בשוויון וללא משוא פנים".

 

פרקליט המדינה ביקש להתייחס גם לשחיתות בשלטון המקומי "המכרסמת לטעמי במרקם החברתי של ישראל". לדברי ניצן, "עבירות השחיתות משחיתות את החברה וקורבנותיהן גדולים, כשתופעה זו הופכת לתרבות נפוצה זה מוביל לחוסר תקווה מצד האזרחים ולמשבר אמון. הפרקליטות מנהלת מאבק בשחיתות בכלל ולרבות בשחיתות בשלטון המקומי". ניצן הזכיר כי רק בשנה האחרונה הורשעו כמה ראשי ערים – ראש עיריית נצרת עילית המושעה שמעון גפסו, ראש עיריית רמת גן לשעבר, צבי בר, ראש עיריית בת ים לשעבר לחיאני, ראש עיריית הוד השרון המושעה יצחק רוכברגר ולפני שנה הורשעו גם שני ראש עיר לשעבר בירושלים – אהוד אולמרט ואורי לפוליאנסקי.

 

"בל יחשבו", כך ניצן, "שאני סבור שהשחיתות פשטה בכל הערים – ההפך, אני חושב שיש ראשי ערים טובים ונקיי כפיים. אולם ישנה רשימה עגומה של אנשים שכשלו והורשעו בביהמ"ש. לא ננוח ולא נשקוט עד שהמאבק הזה יניב פירות נוספים. יתרה מכך אנו רואים בפועלינו לא רק בהרשעה אלא גם בענישה הולמת יותר מבעבר שכן העונשים בעבר לא הספיקו. כך למשל לחיאני שהורשע נידון בחצי שנה של עבודות שירות בביהמ"ש השלום. סברנו שאף שמדובר בהפרת אמון ולא בשוחד יש להשית עליו עונש מאסר מאחורי סורג ובריח, לכן ערערנו ועונשו הוחמר לעונש מאסר בפועל. גם בעניינו של שמעון גפסו, שהורשע בשוחד אך נידון לעבודות שירות וללא קלון, לא ראינו עין בעין עם קביעת בית המשפט ולכן הגשנו כעת ערעור על כך, כמו בקשה להמשך השעייתו – והגענו לסיכום שיצא לחופשה ולא ישתמש באף סמכות של ראש עיר שמוקנית לו עד תום ההליך בכתב האישום השני נגדו".

 

פרקליט המדינה התייחס בנאומו גם לכניסתה של אילת שקד הבוקר לתפקידה החדש כשרת המשפטים וציין כי שמע הכפשות רבות לגביה, "הדגלים אינם מורדים כשנכס שר מסוים ואינם מונפים כשנכנס שר אחר. המשרד הוא חלק ממדינת ישראל והוא מקבל בברכה כל שר שנכנס לתפקיד שר המשפטים. אני בטוח שתוך זמן קצר היא תלמד להכיר את העובדים המסורים של המשרד ושאני והיא נפעל ביחד בהמשך הדרך. משרדנו הוא משרד מרתק והגעתו של שר חדש הוא הזדמנות לנסות ולהעפיל לגבהים חדשים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x