ועידת האנרגיה
קנדל על התפטרות דיויד גילה: "רגולטור בודד לא משפיע ברמת המאקרו בשום מדינה"
יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה אמר בוועידה הלאומית לאנרגיה, כי "יש אצלנו סכיזורפרניה שטוענת שאו שהמדינה מקבלת את הכסף מהגז, או האזרחים. אבל שניהם זה אותו דבר ומה שהמדינה לא מקבלת האזרח ישלם"
"אין לנו אינדיקציה שרגולטור בודד משפיע ברמת המאקרו על מדינה. זה לא קיים באף מדינה. ישראל אינה יוצאת דופן ברגולציה שלה והרבה מדינות קלקלו את משק האנרגיה שלהם. אולי כדאי ללמוד מכל הטעויות. עד היום מקבלי ההחלטות בדרג המקצועי לא עבדו בשת"פ ולכן בחמשת החודשים האחרונים פרופ' דיויד גילה איחד אותנו ובאמת עשינו עבודת צוות כפי שצריך לעשות". כך אמר היום (ג) יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' יוג'ין קנדל בוועידה הלאומית לאנרגיה המתקיימת בת"א.
"בישראל יש הרבה רגולטורים וכל אחד מסתכל על הכיוון שלו ומנסה למקסם אותו אבל כשכל אחד מושך את העגלה לכיוון, שלו היא לא זזה ולכן חייבים מוסד שיביא לשקלול בין הרגולטורים", אמר קנדל.
לדבריו, אם ישראל תפספס את חוזי היצוא של הגז הם יעלמו ואז פיתוח המאגרים ייתקע והגז ישאר באדמה. "רה"מ קידם את הנושא בהסכם הקואליציוני ואני מקווה שיקודם בחקיקה. יש אצלנו סכיזורפרניה שטוענת שאו שהמדינה מקבלת את הכסף מהגז, או האזרחים. אבל שניהם זה אותו דבר ומה שהמדינה לא מקבלת האזרח ישלם. ולכן יש לפתח סביבה תחרותית וכל הצעה בשוק הגז מדברת על סביבה תחרותית של עוד 5 שנים, לא מחר בבוקר. איך מפתחים אותה? הכנסת מתחרים, כלומר שמישהו יקבל החלטה להשקיע המון כסף ולקוות שבעתיד הוא יקבל החזר על הכסף. השאלה היא אם ישראל אטקרטיבית להשקעה. התשובה היא לא. אין אפשרות להבטיח תחרות אם לא נייצר ודאות למשקיעים", אמר.