$
ועידת הצמיחה
ועידת הצמיחה גג עמוד

ועידת הצמיחה

המדען הראשי: "צריך לאפשר הבאת עובדים מחו"ל לתעשיית ההייטק"

אבי חסון בוועידת הצמיחה של כלכליסט: "צריך לשמור על התחרותיות של ההייטק הישראלי. צד ההון האנושי הוא הבעיה הגדולה ואם אני רוצה להקים כאן חברה של 40 אלף איש לא בטוח שאפשר כאן"

מאיר אורבך 10:2101.06.15

"זהו כנס שלא היינו יכולים לעשות ב-2005 לפני עשר שנים. זהו כנס שבו נדרשה בשלות של ההייטק הישראלי. כנס של חברות צומחות שמוכרות בעשרות מיליוני דולרים אפשרי רק כיום כאשר גם היזמים וגם החברות מגיעות לבשלות. בעבר רצינו שתהיה כאן נוקיה ישראלית אבל כיום אני כבר לא שומע דרישה כזו. כשהייתי בהלסינקי ראיתי שעל נוקיה קמו עשרות חברות שמרימות את תעשיית ההייטק בפינלנד. גם כאן אני רוצה איזון כזה בין חברות הייטק צעירות מתפתחות לבין חברות צומחות", כך לדברי אבי חסון, המדען הראשי במשרד הכלכלה בכנס חברות הצמיחה  של "כלכליסט".

 


 

אבי חסון אבי חסון צילום: עמית שעל

 

"יש מעט מידי חברות צמיחה בישראל", המשיך חסון. לדבריו, תעשיית ההייטק בישראל חייבת לשבת על שלוש רגליים. "הרגל של חברות הסטארט-אפ, אשר בישראל כיום היא ללא ספק רגל יציבה ופורחת. אין עוד מדינה כזו שבה ההשפעה של חברות רב לאומיות משפיעה על התל"ג, כ-300 חברות כאלה ולא רק אמריקאיות אלא גם אירופאיות ואסייתיות. יש רגל שהיא קצרה מדי והיא מתארכת של החברות הישראליות הצומחות שגדלות. הרגל מתחזקת ומתארכת. חברות אלו הצליחו בזכות מספר גורמים, אבל כדי שהרגל תמשיך להתארך החברות האלו צריכות יציבות ומדיניות עקבית לא רק של עצמן בהתפתחות לשווקים חדשים וחיזוק הבסיס שלהן אלא גם של הממשלה. הממשלה היא לא רק פולטיקיאים. כמובן שזה גם פוליטיקאים אבל גם חברות סטארט-אפ צעירות שרוצות מענק או חברות רב לאומיות שרוצות להקים כאן פעילות רוצות מדיניות עקבית שלא משתנה לאורך זמן.

 

"בשנים שאני בלשכת המדען הראשי התחלפו 4 שרים אבל הצלחנו לשמר כאן מדיניות עקבית. המדען בכל התקופה לא התחלף והמדינות לא השתנתה. הממשלה חייבת להיות דינמית ולהתאים עצמה לזמנים המשתנים. הממשלה לא מצטיינת בשינויים ודינמיות. במהלך השנתיים האחרונות עבדנו על בניית הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית. אי אפשר לעשות מה שעשינו ב-20 השנה האחרונות. מה שעשינו בעבר היה מעולה ותרם הרבה להייטק הישראלי ולצמיחתו. זה לא יספיק ל-20 השנה הבאות צריך לשמור על התחרותיות של ההייטק הישראלי. הצד המימוני הוא לא הבעיה. צד ההון האנושי הוא בעיה גדולה אם אני רוצה להקים כאן חברה של 40 אלף איש לא בטוח שאפשר כאן. צריך לאפשר הבאת עובדים מחוץ לארץ להכניס חלקים שלא נמצאים בהייטק הישראלי כיום".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x