$
ועידת הצמיחה
ועידת הצמיחה גג עמוד

ועידת הצמיחה

נשיא וויקס: "ישראלים לא יודעים לנהל? אגדה אורבנית"

ניר זוהר בוועידת הצמיחה של "כלכליסט": "צריך להפוך את תהליך הגיוס לקל יותר. יזמים ישראלים לא צריכים לנסוע כל פעם לעמק הסיליקון בכדי למצוא קרן אמריקאית שתהיה מוכנה להשקיע בהם. מדוע לא שתהיה כאן רשת של קרנות זרות, מקומיות, מוסדיים בשילוב עם הבורסה המקומית שתסייע להם לגייס כסף"

אסף גלעד 10:5001.06.15

"הצלחה קטנה יכולה להוביל להצלחה גדולה אם רק נותנים לה, קחו לדוגמא את צ'קפוינט שהחלה בקטן אבל יצאה מהר מאוד להנפקה", כך אמר הבוקר (ב') נשיא חברת טכנולוגיית אתרי האינטרנט וויקס, ניר זוהר בוועידת הצמיחה של "כלכליסט" הבוקר בתל אביב.

 


 

לדבריו, "צ'קפוינט נוסדה ב- 1993, אבל יצאה להנפקה כבר ב-1996, כאשר העסיקה 50 עובדים ורשמה מכירות של 30 מיליון דולר. כיום החברה מעסיקה 3,400 עובדים עם מכירות של 1.5 מיליארד דולר, שזו הצלחה גדולה, אבל ההצלחה הגדולה שמדינת ישראל רושמת מכך היא שורה של חברות שהוקמו על ידי יוצאי צ'קפוינט: סיטרה, אימפרבה, הייפרווייז, טראסטיר ופאלו אלטו נטוורקס חברות שייצרו כאן תעשיית סייבר ישראלית גדולה. כיום מדברים על הקמת אשכול חברות סייבר בבאר שבע כפרויקט לאומי, ובכלל ניתן לומר על כל תעשיית הסייבר הזו שלא היתה קיימת כאן לולא צ'קפוינט היתה בוחרת לגדול ולהנפיק ולשמר את הידע שלה לאורך שנים רבות ולייצר אקו-סיסטם גדול של תעשיית סייבר.

 

"בדיוק כך נולד לו תחום חדש במדינה. יש כאן תעשיות שמחכות ולפרוץ החוצה, ומעבר אלינו, לוויקס, ישנן חברות נוספות בשלב הצמיחה, כמו מייהריטג' שעוסקת באילנות יוחסין וגנאולוגיה; פאיוניר שעוסקת בתשלומים; פייבר שהיא שוק למסחר בשירותים; סולאראדג' שמייצרת ממירים חכמים לתחום הסולארי וכן חברות נוספות דוגמת גיגיה, אאוטבריין, טאבולה וגט טקסי - כל אחת מהן פעילה בתחום שבפני עצמו יכול להפוך בעוד עשרים שנה לתעשייה שלמה בישראל שמגלגלת 10-15 מיליארד דולר ופעילות בו גם כמה חברות שנסחרות, אבל גם מייצרות עוד מיסוי למדינה, ידע ופיתוח של המשק".

 

ניר זוהר ניר זוהר צילום: עמית שעל

 

"והידע הזה לעולם לא נשאר בתוך החברות פנימה, אלא הוא מפתח את החברות שנמצאות סביבו ויכול להתאים לחברות אחרות. וויקס, לדוגמא, יכולה ליצור מומחיות בשיווק בינלאומי. מלבד סודהסטרים, וויקס היא היחידה מישראל שעשתה קמפיינים בסופרבול. אנחנו מנהלים קמפיינים בינלאומיים גדולים עם כוכבי בידור אמריקאים (בין השאר עם כוכבי ליגת הפוטבול לשעבר, שחקני הסדרה "הפמליה", והדוגמנית היידי קלום - א"ג). אנחנו מחזיקים בסטודיו העיצוב מהגדולים בארץ - מרכיב משמעותי בתעשייה שבה יש למוצר ולעיצובו חשיבות גבוהה, ואנחנו מחזיקים את אחד מגופי הפיתוח הגדולים - אפילו בקנה מידה של חברה מעמק הסיליקון. יש כאן ידע שמפעיל מוצר שמשתמשים בו בכל רגע 66 מיליון משתמשים בעולם, ידע שגם הוא ייחודי לעמק הסיליקון והוא בכלל נמצא בתל אביב".

 

"קיימת אגדה אורבנית כאילו ישראלים לא יודעים לנהל. אני לא מקבל את זה", אומר זוהר. "יש כאן ידע ניהולי משמעותי שיודע איך לגדל חברות, איך לייצר חברות רב-לאומיות, החברות שלנו מנהלות לקוחות ועובדים ברחבי העולם ועושים זאת מישראל. רק בחברות של פורום הצמיחה (זוהר הוא יו"ר הפורום- א"ג) כלל החברות מעסיקות כ- 5,000 עובדים, רובם בארץ. את המוצרים שלנו רואים מיליונים: מובילאיי מותקנת על 5 מיליון רכבים ואאוטבריין וטאבולה מייצרות יחד 390 מיליארד המלצות בחודש. המכירות של סך החברות הללו עולה על 2 מיליארד דולר בשנה. אז נשאלת השאלה - איך אנחנו יכולים לסייע להן לגדול? יש לכך חשיבות לאומית".

 

"צריך להפוך את תהליך הגיוס לקל יותר. יזמים ישראלים לא צריכים לנסוע כל פעם לעמק הסיליקון בכדי למצוא קרן אמריקאית שתהיה מוכנה להשקיע בהם. מדוע לא שתהיה כאן רשת של קרנות זרות, מקומיות, מוסדיים בשילוב עם הבורסה המקומית שתסייע להם לגייס כסף? ולגבי נושא העסקת עובדי הייטק זרים: מדברים על החשש מבריחת המוחות, אבל הגיע הזמן להפוך את הטרמינולוגיה ולדבר על משיכת מוחות לכאן. הגיע הזמן לאפשר למנהלים להתרכז במה שהם יודעים הכי טוב לעשות - והוא לנהל את החברות שלהן. אני לא מדבר על שחרור מרגולציה, אני מדבר על הסדרה של כמה נושאי מיסוי ועל רגולציה של תחומי עשייה חדשים. גט טקסי לא יכולה לאפשר לאנשים פרטיים להסיע נוסעים בתשלום אלא אם כן יש להם רשיון שעולה 200 אלף שקל (מספר ירוק, או רשיון להפעלת מונית הניתן במשרד התחבורה - א"ג). בימים האחרונים אנחנו מקבלים גיבוי מהממשלה ומראש הממשלה, כחלק מהחזון שלנו שתוך עשר שנים - אנחנו שואפים לכך שיפעלו בארץ עשר חברות שכל אחת מהן שווה 10 מיליארד דולר".

 

"שמעון פרס נוהג לומר: 'על דבר אחד אני מצטער, שכאשר הקמנו את המדינה, לא חלמנו מספיק בגדול'. כדי להגשים את החלום נדרש הרבה אומץ, אז הגיע הזמן לחלום בענק".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x