ארגון עובדי תעש: ההנהלה מפרה את הסכם הארגון מחדש של החברה
יו"ר ארגון העובדים, יצחק יהודה, טוען כי השינויים המבניים עליהם הוסכם במסגרת הליך ההבראה מופרים בסעיפים מהותיים היוצרים בעיות בכוח אדם במפעלים והעברת עובדים מתפקידם תוך פגיעה בדרג שלהם; תעש: "אנו מכבדים את ההסכמים שהחברה חתומה עליהם ודוחים את האמור"
יו"ר ארגון עובדי תעש, יצחק יהודה, טוען כי הנהלת תעש מפרה את ההסכם שנחתם עם העובדים כחלק מתהליך ההבראה של החברה, במסגרת ההסכם הוחלט על פרישתם מרצון של אלפי עובדים לצד שינוי ארגוני בחברה.
- המדען הראשי: "צריך לאפשר הבאת עובדים מחו"ל לתעשיית ההייטק"
- מקדים את הפרישה: מנכ"ל רפאל, ידידיה יערי, השעה את עצמו מתפקידו
- היענות גבוהה למכרז תעש: 12 קבוצות הגישו את מועמדותן
לטענתו של יהודה השינוי הארגוני עליו הוסכם אינו השינוי מתקיים בפועל והוא מופר בשני סעיפי רה-ארגון מהותיים עליהם הוסכם.
ההפרה הראשונה נוגעת להמשך פעילותם של מפעלים בחטיבות תעש הממוזגות. ההסכם מורה על שינוי המבנה הארגוני של החברה ומיזוגן של חמש חטיבות הקיימות לשלוש חטיבות. במבנה החדש היו צפויים המפעלים להמשיך לפעול כיחידות אוטונומיות. עם זאת, בארגון העובדים טוענים כי בפועל המפעלים הפכו לאתרים נטולי כוח אדם אשר נעזרים במרכזים לוגיסטיים חצוניים כאשר הם נדרשים לאנשי מקצוע כמו מחסנאים, אנשי רכש, נהגים, מנופאים ועוד. בנוסף, באחד המפעלים אין מנהל מפעל כבר למעלה מחצי שנה, זאת למרות שההסכם קובע כי יכהן בו מנהל. לטענת ארגון העובדים המבנה הארגוני שנוצר מוביל להתנהלות מסורבלת של הייצור.
ההפרה השנייה היא בתחומי הבטיחות, הביטחון והחשבות שהיו אמורים להפוך למוכפפים לאגפי המטה הרלוונטיים, אך להישאר יישומית בחטיבות ובמפעלים הגיאוגרפים שלהם. לטענת יהודה העובדים מועברים פיזית מתפקידם בניגוד לסיכום. בשינוי המבנה הארגוני הובטח שהפגיעה בעובדים תהיה בהיקף של 30-40 עובדים. בפועל, מועברים כמות גדולה יותר של עובדים נאלצים לעבור פיזית מתפקידם, זאת לצד פגיעה בדרג שלהם. עיקר הפגיעה הוא בתפקידים של מנהלי המחלקות ההנדסיות שמונו למנהלי שטח והפסיקו לשמש חלק מהדרג הבכיר במפעל.
בתחילת מאי נערכה ישיבה בתיווך ההסתדרות בין מנכ"ל החברה אבי פלדר, יו"ר החברה אודי אדם ומזכירות ארגון העובדים. לטענת ארגון העובדים בהנהלה הבטיחו שהדברים יסתדרו והם צפויים לבחון את הנקודות שהועלו. אך בינתיים טוענים בארגון לא חל כל שינוי.
יהודה התייחס גם לזהותם של החברות המעניינות ברכישת החברה. ארגון העובדים רואה בחיוב מכירה של החברה שפעילותה סינרגטית לפעילות תעש ומסתייג ממכירתה למשקיע שמבקש להגדיל ערך ולמכור את החברה תוך מספר שנים.
תגובת תעש: "תעש מכבדת את ההסכמים שהחברה חתומה עליהם ודוחה את האמור. במסגרת תכנית ההבראה פרשו מהחברה 1,300 עובדים. תעש פועלת כיום במבנה ארגוני מכוון לקוח המותאם לתחומי הליבה, מנועי הצמיחה וצבר ההזמנות העדכני של החברה. לתעש יש צבר הזמנות של 9 מיליארד שקל כאשר 70% מהייצור מיועד לייצוא לצבאות המתקדמים בעולם. מבנה המנהלות העסקיות הותאם לתחומי הליבה של החברה".