פרסום ראשון
בנט יכריז היום על תוכנית להוספת סייעת שנייה בגני הילדים
החל מהשנה הבאה גני ילדים בהם לפחות 30 ילדים יקבלו מימון לסייעת שנייה. בנט ומרכז השלטון המקומי צפויים להציג במהלך היום את התוכנית שעלותה כ-300 מיליון שקל בשנה שאמורה לענות על דרישות מחאת ההורים
שר החינוך הטרי נפתלי בנט ושר האוצר משה כחלון צפויים להציג היום (ב') תוכנית להכנסת סייעת שנייה לגני הילדים בגילאי 3-4, כך נודע ל"כלכליסט".
על פי התוכנית, שעלותה מוערכת בכ-300 מיליון שקל בשנה, תתווסף סייעת שנייה בשכר בגני הילדים בהם לפחות 30 ילדים. בכך עשויה להגיע לסיום מוצלח מחאת ההורים שהחלה בתחילת השנה בדרישה להוספת סייעת שנייה שהגיעה אף עד השבתה של הגנים.
- הגנים מגניבים את הסייעת השנייה דרך תשלומי ההורים
- סייעת שלישית? צעד קל מדי
- הליכוד יפרסם מצע כלכלי: יבטיח סייעת שלישית בגנים וסבסוד תמ"א 38
החל מהשנה הנוכחית חל חוק חינוך חובה חינם על הילדים בגילאי 3-4, ומכאן שרובם של גני הילדים שהיו עד כה פרטיים הפכו בפועל לגנים ציבוריים הממומנים מתקציב ציבורי ובהתאם גם מחוייבים לתקנים ציבוריים. התקן הנוכחי קובע גננת אחת וסייעת אחת לכל 35 ילדים, כאשר בחלק מהגנים התווספה בת שירות לאומי במקומות בהם יש לפחות 20 ילדים בגיל 3, שהוגדרה – אולי בסרקזם – כ"עזרה ראשונה סניטרית" – כלומר עזרה לצוות עם האכלה, החלפת חיתולים, שמירה על היגיינת הילדים וכדומה.
על פי התוכנית, החל מהשנה הבאה תתווסף סייעת שנייה בכ-4,000 גנים בכל הרשויות המקומיות. סדר הגודל של התוכנית מעלה את השאלה האם התקציב שיציג בנט עשוי להספיק למימון התוכנית, שכן על פי הערכות של מנואל טרכטנברג שכתב תוכנית כזו כחלק ממצע המחנה הציוני בבחירות, העלות קרובה יותר לכחצי מיליארד שקל בשנה.
החישוב הוא לפי עלות מעסיק של כ-8,000 עד 10,000 שקל לסיייעת לחודש. תשובה אפשרית יכולה להגיע אולי מהכנסת סעיף של דיפרנציאליות לתוכנית, כך שרשויות חלשות יצטרכו להשלים מכיסן שיעור קטן יותר מהתקציב מאשר רשויות חזקות ועשירות. במסיבת העיתונאים יופיע גם ראש מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס.
כמו כן, לפי התוכנית המסתמנת, רשויות חלשות (אשכולות כלכליים-חברתיים 1-3) ישתתפו ב-10% מהתקציב, רשויות באשכול 4 ישתתפו ב-20%, באשכולות 5-7 ההשתתפות של הרשות תעמוד על 30% ורשויות עשירות יחסית באשכולות 8-10 ישתתפו ב-50% מהמימון.
מהקואליציה הארצית לשיפור התנאים בגני הילדים נמסר בתגובה: "מדובר בפלסטר על פצע פתוח ומדמם. אנו חוזרים על דרישתנו כפי שנשלחה במכתבם משבוע שעבר וקוראים לשר לאמץ את הסטנדרטים המקצועיים הנדרשים לתקינות התפתחות הילדים בגיל הרך כפי שנקבעו ע"י מיטב המומחים בתחום. אנו חוזרים גם על דרישתנו לסייעת מקצועית שעברה הכשרה בגני ילדים בהם יש 10 ילדים בני 3, התאמת המבנים הקיימים בהתאם לחוזר מנכ"ל , והקמת צוות משותף של הורים, גננות וסייעות לבניית תוכנית ממשלתית מסודרת לשיפור התנאים בגני הילדים בישראל לטווח הארוך. זהו צעד בכיוון הנכון, אך לצערנו שוב ממהרים לשים פלסטר במקום לבנות תוכנית ממשלתית מוסדרת וליישם את הסטנדרטים המקצועיים כפי שנקבעו ע"י מומחים בארץ ובעולם".