פרסום ראשון
בכיר לשעבר בבנק אגוד המואשם בהעלמת מס - במגעים להסדר
יצחק סוויד ששימש בין היתר כמנהל סניף באר שבע, החזיק על פי כתב האישום חשבון סודי בבנק ספרא השוויצרי שבו צבר הכנסות של כ-2.5 מיליון שקל. על פי כתב האישום סוויד לא דיווח על החשבון ועל ההכנסות, ולא שילם מס על הריבית שהפיק מהן
יצחק סוויד, בכיר לשעבר בבנק אגוד המואשם בהעלמת מס באמצעות חשבון סודי בבנק ספרא השוויצרי, מנהל הליך גישור פלילי עם הפרקליטות במטרה להגיע להסדר. על פי כתב האישום סוויד (66), תושב תל אביב ששימש בין היתר כמנהל סניף באר שבע ופרש מהבנק ב-2010, לא דיווח על הכנסות בהיקף של כ-2.5 מיליון שקל שצבר בחשבון ועליהן היה חייב במס.
- אישום: מרצה לכלכלה ופיננסים העלים מס באופן שיטתי במשך 13 שנים
- חשד: יועץ ראש עיריית ראש העין לשעבר העלים מס
- מנהל רשות המסים: מעלימי מס שלא השיבו למכתבים ששלחנו יזומנו לחקירה פלילית
סוויד הועסק כמנהל שכיר בבנק אגוד בשנים 1969-2010. על פי כתב האישום, בדצמבר 2002 פתח חשבון בבנק ספרא בשוויץ. במהלך השנים 2003-2011 הפיק הכנסות מריבית על כספים שהפקיד בחשבון בשוויץ. נטען כי סוויד לא הגיש לפקיד השומה דו"חות על הכנסותיו בהיקף של כ-1.6 מיליון שקל לשנים 2003-2009. בדו"חות שהגיש על הכנסותיו לשנים 2010-2011, הוא לא כלל הכנסות מריבית שצמחו בחשבון השוויצרי בסך 786 אלף שקל. "במעשיו השתמש הנאשם במרמה, עורמה ותחבולה במזיד ובכוונה להתחמק ממס", נטען בכתב האישום, "והסב נזק לקופה הציבורית".
החוק היבש קובע, כי אדם אשר פעל במזיד בכוונה להתחמק ממס, או עזר לאדם אחר להתחמק ממס, דינו 7 שנות מאסר, קנס ותשלום של פי שניים מסכום ההכנסה שהעלים, שהתכוון להעלים או שעזר להעלים. התובעת בתיק, אתי בן דור מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), ופרקליטו של סוויד, עוה"ד קובי גולדמן ומיכאל כשכאש, הודיעו היום לבית המשפט על הליך הגישור שאותו הגדיר השופטת לימור מרגולין-יחידי "פורה".
החקירה נגד סוויד החלה בחודש אוגוסט 2013, בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל בפקיד שומה חקירות מס הכנסה ת"א, אודות ישראלים המנהלים חשבונות בשוויץ. על פי בקשת המעצר, סוויד החזיק חשבון בבנק ספרא בשוויץ שבו נצברו רווחים בהיקף של כחצי מיליון דולר שאינם מדווחים לרשות המסים. בעקבות המידע פנתה הרשות בחודש מרץ 2012 לסוויד בדרישה להגיש דו"חות לשנים 2005 ואילך, ולכלול בהם הכנסות בחשבונות בנק בחו"ל.
סוויד, כך נטען, קיבל את הפנייה בחודש מרץ 2012, והשיב כי לאחר שיקבל את המסמכים מהבנקים יגיש דו"חות תוך שבוע עד עשרה ימים. ביולי 2012 הוא אמנם הגיש דו"חות, אך הם היו לשנים 2010-2011 בלבד, ובהן לא כלל הכנסות כלשהן מחשבון הבנק מחו"ל. פקיד השומה שלח לסוויד דרישה שנייה ובה ציין במפורט שיש להגיש דו"חות משנת 2005. אלא שסוויד, כך נטען, לא הגיש דו"חות כפי שהתבקש מלבד דו"ח נוסף לשנת 2012.
ברשות המסים החליטו לפתוח בחקירה פלילית נגד סוויד. בבוקר ה-6.8.13 הגיעו החוקרים לביתו. סוויד, כך נטען, פתח להם את שער הכניסה לבניין, אולם כאשר הגיעו לדלת ביתו הם נתקלו בסירובו לפתוח את הדלת במשך כחצי שעה. זאת על אף שהחוקרים דפקו על דלת ביתו ואמרו שהם מצוידים בצו חיפוש לביתו. לאחר שפתח את הדלת, טענו החוקרים שמצאו את סוויד במרפסת הבית שותה קפה. הם ערכו חיפוש בביתו והחרימו מסמכים.
על פי בקשת המעצר, בחקירתו טען סוויד שלא ידע מי נמצא מאחורי הדלת, ולאחר מכן שינה את גרסתו ואמר שייתכן ושמע שמדובר בחוקרים עם צו חיפוש. רכז חוליית החקירות, שלומי אסטרוגו, טען בבקשה כי סוויד הודה בחקירתו כי לא דיווח על הכנסות שנבעו לו מחשבון הבנק בשוויץ בסך של כחצי מיליון דולר. כן טען שסוויד הודה כי לא הגיש את הדו"חות לשנים 2005 עד 2009. לגבי אי הדיווח על ההכנסות שנבעו לו בחו"ל, כתב אסטרוגו כי סוויד טען בחקירה כי "מדובר בטעות שאינו יודע להסביר אותה".
סנגוריו של סוויד, עוה"ד קובי גולדמן, אורי גולדמן ומיכאל כשכאש מסרו: "אין בכוונתנו להתייחס לדברים מעל לדפי האתר, אנו נפרוש את טענותינו בפני בית המשפט".