הרצוג על מתווה הגז: "נתניהו מנסה בהתקף אמוק לנעול את נושא הגז בארבעה לילות"
יחימוביץ': "כעת ברור למה נתניהו ניסה להסתיר את המתווה - המונופול נותר חזק מתמיד, אין פיקוח אפקטיבי על המחירים, ולחברות ניתנה שורת הטבות בלתי מוצדקת ובלתי נסלחת". ועדת הכלכלה תקיים ביום שני הקרוב דיון בנושא אליה יוזמנו נתניהו ויצחק תשובה
יו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל הודיע כי "ועדת הכלכלה תקיים ישיבה ראשונה על מתווה הגז ביום שני הקרוב. ראש הממשלה, שר האנרגיה ויצחק תשובה יהיו הראשונים למסור את עמדתם לפני הוועדה".
ח"כ שלי יחימוביץ', ממובילות המאבק הפרלמנטרי נגד ההסכם עם חברות הגז, מסרה בתגובה להצגת המתווה כי "כעת ברור למה נתניהו עשה כל שביכולתו כדי להסתיר את המתווה עד להצבעה בכנסת: הוא ניהל מו"מ במשך חודשים, נתן לחברות הגז את כל מה שדרשו – ולא הביא ולו הישג משמעותי יחיד. הציבור שמע אוסף שקרים והטעיות. המונופול נותר חזק מתמיד, אין פיקוח אפקטיבי על המחירים, ולחברות ניתנה שורת הטבות בלתי מוצדקת ובלתי נסלחת".
לדברי יחימוביץ', "תגליות הגז הופקרו היום באופן סופי לידי שותפות פרטית, והופקעו מידי אזרחי המדינה. אם נתניהו חושב שנובל תתחרה בעצמה – לא תהיה שום תחרות". היא הוסיפה כי "שמענו התעלמות גמורה מהמחיר המופקע הנגבה כעת, המעניק לחברות הגז רווח של מאות אחוזים. בישראל המחיר חייב להיות נמוך ביותר, כיוון שעלות ההפקה זעומה בשל קרבתנו הגדולה למאגר. לחברות הגז עולה חצי דולר להפיק יחידת חום".
יחימוביץ' גם תוקפת את הדחייה בפיתוח לווייתן, ו"למול כל זה, ההישג הדלוח היחיד שנתניהו רושם, מכירת שני המאגרים הזעירים כריש ותנין – שמהווים יחדיו פחות מעשירית מעתודות הגז – כדי ליצור תחרות מדומה".
ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת), יו"ר השדולה הסביבתית-חברתית בכנסת: "כפי שחששנו והזהרנו – מדובר במתווה של כניעה לטייקונים. לא סתם ראש הממשלה ניסה להעביר אותו במחשכים ורחוק מעיני הציבור והכנסת - מסתבר שהיה לו מה להסתיר".
מנכ"ל "מגמה ירוקה", מור גלבוע: "השר שטייניץ מזיע וממלמל במסיבת העיתונאים כי הוא יודע עד כמה המתווה הזה מסכן את האינטרסים של מדינת ישראל. מחירת כריש ותנין, המאגרים הקטנים, כמוה כלעג לרש. משק הגז יהיה כשוק הסלולר לפני רפורמת כחלון. המתווה הוא מתווה של שוד שהתנהל במחשכים ורק בעקבות לחץ ציבורי נחשף".
עמותת צלול: "מתווה הגז – החלטה הרת גורל לעתידה הכלכלי של מדינת ישראל – מתעלם לחלוטין מאסון כלכלי-סביבתי בהיקף של מיליארדים שעלול ליפול על המשק הישראלי במקרה של תקלה או דליפה, שהשאלה היא מתי – ולא אם – תתרחש".