המו"מ התפוצץ – יוסף גרינפלד בדרך לפשיטת רגל
זאת לאחר שגרינפלד, שחובותיו מסתכמים ב-350 מיליון שקל, לא הצליח לגייס מקורות מימון. כך עולה מהודעה שהוגשה לביהמ"ש מטעם בנק לאומי
לפי ההודעה שהגיש אמש המנהל המיוחד מטעם בנק לאומי, יש להמשיך בהליכי פשיטת הרגל של גרינפלד.
- יוסף גרינפלד, בעלי קרדן, מתקרב לגיבוש הסדר חוב מול הנושים
- העלאת דירוג לקרדן אן.וי; "הוסר האיום מחדלות פירעון מיידי"
- בנק לאומי מבקש פשיטת רגל ליוסף גרינפלד: חובותיו לנושיו מגיעים ל-260 מיליון שקל
במהלך החודשים האחרונים התנהל משא ומתן בין באי כוחו של גרינפלד, עורכי הדין יעקב ויינרוט ועמית חדד, לבין המנהל המיוחד שמונה לנכסיו בניסיון להגיש להסדר נושים בעבור חובותיו שמסתכמים בכ-350 מיליון שקל. הצדדים גיבשו מתווה, שבמסגרתו אמור היה גרינפלד להעביר לנושיו את הנכסים שברשותו ששוויים מסתכם בכ-80 מיליון שקל.
המתווה שהתגבש כלל גם גיוס כספים של גרינפלד בהיקף של עשרות מיליוני שקלים מצדדים שלישיים שיינתנו לו כתרומה כדי שלא יוכרז פושט רגל. ההסדר שגובש בין הצדדים אמור היה לכלול מנגנון מורכב למכירת המניות שמחזיק בהן כיום גרינפלד כחלק מגרעין השליטה בקרדן אן.וי וקרדן יזמות.
אולם, ככל הנראה גרינפלד התקשה לגייס את הכספים ולפי המנהל המיוחד "המו"מ בנוגע לאפשרות הצעת הסדר נושים הסתיים ללא תוצאות , ולמרבה הצער לא ניתן להציג כל מתווה סביר להסדר".
לשיטת המנהל המיוחד, מאז הדיון האחרון שהתקיים בפני שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, לא חלה כל התקדמות בנוגע להסדר וגרינפלד לא הציע כל שיפור ולא הציג כל מקור חיצוני או מקור אחר שיאפשר הצגה של ההסדר.
"בנסיבות אלה", נכתב בהודעה לבית המשפט, "הודיע המנהל המיוחד לבא כוח החייב כי הארכה שניתנה לחייב הסתיימה ללא תוצאות. כמו כן יהיה זה בלתי סביר להמשיך ולהמתין להגשמת תקוות של החייב שנראות בלתי מציאותיות בהתייחס לכך שלטענת החייב הוא מנסה חודשים ארוכים למצוא מקורות שיבואו לעזרתו – אך ללא כל הצלחה".
בחודש מרץ פנה בנק לאומי לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להכריז על גרינפלד פושט רגל וזאת לאור חוב כלפי הבנק שנאמד ב-110.3 מיליון שקל. "לגרינפלד", כתבו באי כוחו של הבנק, "אין יכולת כלכלית לפרוע את החוב או כל חלק מהותי ממנו". לפי בקשת הבנק, מצבת החובות של גרינפלד כלפי הבנק ונושים אחרים עומדת על למעלה מ-260 מיליון שקל ומדובר ב"חדלות פירעון עמוקה ומובהקת".
ימים ספורים לאחר מכן, פנה גם בנק אגוד בדרישה להצטרף להליך. לפי הבנק, גרינפלד צבר כלפיו התחייבויות העומדות על 27.5 מיליון שקל, בעיקר לטובת שלוש דירות שברשותו שבמגדלי אקירוב. אולם, בית המשפט הפריד בין ההליכים ומינה בעניינו של גרינפלד מנהל מיוחד.
במהלך דיון שהתקיים בחודש שעבר הודיעו באי כוחו של גרינפלד, עורכי הדין יעקב וינרוט ועמית חדד ממשרד וינרוט כי בין הצדדים מתקיים "מו"מ להגיע להסדר" ובשל כך נדחה הדיון. "ככל שלא יהיה הסדר", הבהיר באותו מעמד שופט הפירוקים איתן אורנשטיין, "לא יהיה מנוס אלא ליתן צו כינוס".