בעל עסקים בתוואי הרכבת הקלה: "חסמו את החנות בקיר - לקוחות לא מגיעים"
בעלי עסקים בת"א ור"ג מעידים על ירידה של עשרות אחוזים בהיקף הפעילות מאז תחילת העבודות על הרכבת הקלה: "כל השנים שילמנו מסים - העיריייה צריכה לפצות"
- המשטרה: עדיין לא נקבע המועד לפיצוץ גשר מעריב
- יש תקדים: כך המדינה יכולה להקל על העסקים בתוואי הרכבת הקלה
- איתן כבל יוזם קרן פיצויים לבעלי העסקים באזור הרכבת הקלה
בעלי עסקים ביהודה הלוי מציינים כי כבר יותר משבוע בנוי קיר מול העסקים שלהם. בעסקים באים בטענות לנת"ע. "אני לקחתי עסק שהיה מולו רחוב וכיום יש מולו גדר. ניתקו את העסקים פיזית מרוב הלקוחות שהגיעו אלינו. נת"ע אחראית לזה ומן הדין שתמצא לזה פתרון. לא הוצע לנו סכום, לא הכינו אותנו לשינוי שעומד להתרחש". בעל עסק נוסף מהאזור ציין כי "כשאני נאלץ לפטר עובד כתוצאה מצמצום העסק, אני משלם פיצויים משכורת חודשית כפול מספר החודשים שעבד אצלו. עכשיו נת"ע פיטרה אותי בלי התראה. סגנית ראש העיר דיברה איתי אבל דיבורים לא עוזרים. אנחנו צריכים משהו כתוב".
בעל עסק נוסף באזור יהודה הלוי אמר ל"כלכליסט" כי כבר עכשיו יש קיר מול החנות ששם את החנות בגטו. לקוחות חדשים לא מגיעים, ולקוחות ותיקים מגיעים פחות. בשבוע האחרון יש ירידה של קרוב ל-40% מהמכירות. העובדת החליטה לעזוב כי היא הבינה שאין לי איך לשלם לה. "העסק מפרנס 5 משפחות. אנחנו רוצים לשלם מיסים ולעבוד אבל אם סוגרים לנו את העבודה, אנחנו צריכים לקבל את העזרה. אסור שהמצב של ירושלים יחזור פה". בעלי העסקים שולחים אצבע מאשימה גם אל עיריית תל אביב שמגלגלת את האחריות לממשלה. גם בעלי החנויות עצמן מציינים כי חיובי הארנונה נמשכים למרות שהחנויות עומדות ריקות ואין סיכוי להשכיר אותן.
בהפגנה לקחו חלק גם בעלי עסקים מרמת גן שהעסקים שלהם נמצאים בתוואי הרכבת הקלה. החפירות באזור אמורות להתחיל רק ב-27 לאוגוסט, אולם כבר כרגע מתבצעות באזור עבודות הכנה, כמו הזזת קווי חשמל. בעלי העסקים מתלוננים כי בהתרעה של שלושה חודשים הם יאלצו לסגור את העסק. כעצמאים הם לא יוכלו לחתום אבטלה. "כל השנים שילמנו מסים. אנחנו מבקשים שיפצו אותנו לפי הדו"חות השנתיים קודמים שלנו. החניות שהיו ליד החנויות נחסמו. ביקשנו שיתנו לו פתרון על מנת שנוכל להעמיס סחורה. על מה בדיוק נשלם היטלים ואגרות עירייה?".