הבלאגן האמיתי מתחיל: צומת מעריב נסגר לתנועה
העבודות על פרויקט הרכבת הקלה צוברות תאוצה והערב נסגר הצומת המרכזי; מועד פיצוץ הגשר טרם נקבע; משרד האוצר יבחן הקמת קרן פיצויים לעסקים בתוואי הרכבת
פרויקט הרכבת הקלה מתקדם והחל מהערב (ה') צפויים שיבושי התנועה בתל אביב להחמיר עם סגירת צומת מעריב ב-20:00, זאת לטובת העבודות על התחנה התת קרקעית של הרכבת הקלה, המתוכננת להקמה ברחוב קרליבך. בתוך כך נודע הערב כי משרד האוצר יבחן הקמת קרן פיצויים לעסקים בתוואי הרכבת.
- ישראל כץ: אתמוך בהקמת קרן פיצויים לבעלי העסקים שייפגעו מהרכבת הקלה
- בעל עסקים בתוואי הרכבת הקלה: "חסמו את החנות בקיר - לקוחות לא מגיעים"
- הרכבת הקלה תבריח את הסטארט-אפים מלב תל אביב
פיצוץ גשר מעריב שתוכנן להתבצע במהלך השבוע נדחה. מהמשטרה נמסר כי: "לאור ההתעניינות ההמונית העצומה להריסת הגשר והצפי להתקהלות המונית מתקיימים דיונים בין חברת נת"ע למשטרת ישראל לבדיקת מועד אחר להריסת הגשר. הרצון של כולנו הוא להימנע ככל שניתן מהפרעה לציבור ונעשה כל שניתן לשמור על בטיחותו במהלך העבודות על הרכבת הקלה".
ביום שישי הקרוב יחלו לפעול קווי אוטובוס חדשים שתוכננו לטובת מי שמוותר על רכב פרטי בזמן העבודות. מתחנת סבידור מרכז יצאו אוטובוסים בקווים 20 ו-21, במסלול מעגלי דרך תחנות השלום וההגנה ומוקדי מסחר בעיר. קווים אלו יפעלו בכל 10 עד 15 דקות.
מתחנת חולון-עתידים יצאו אוטובוסים כל 12-8 דקות בקו 189 לאבן גבירול בת"א, בהם ניתן לעלות מכל הדלתות. לטובת העובדים ברמת החייל יפעל קו 8 שיצא מתחנת האוניברסיטה לעתידים, שדרות רוקח, שטרית וראול ולנברג.
מיום ראשון יצטרף קו 15 מההגנה להבימה, דרך תחנה מרכזית, אלנבי ורוטשילד בכל 15-10 דקות, ואילו מחניון מצפה מודיעין יצא קו נוסף, 131, שייסע ליגאל אלון בתל-אביב בכל 20-12 דקות. קו זה מצטרף לקו 130 שהושק לפני כשבועיים ומחיר הנסיעה בו מוזל (10.3 שקל לכיוון).
חניון מצפה מודיעין הממוקם סמוך לנמל התעופה בן גוריון, הוא היחיד בו החנייה חינם והנסיעה באוטובוס כרוכה בתשלום. ביתר חניוני ה"חנה וסע", הנהג משלם 15 שקלים עבור החנייה, ומקבל בתמורה אפשרות לנסוע בתחבורה ציבורית לתל-אביב.
מאבק בעלי העסקים
משרד האוצר אישר הערב כי נבחנת הקמת קרן פיצויים לעסקים שנמצאים בתוואי העבודות להקמת הרכבת הקלה אולם המודל הרלוונטי טרם נקבע. במטה המאבק הודיעו הערב כי כל עוד לא ניתן מענה בשטח המאבק נגד הקמת הרכבת הקלה יימשך. במטה המאבק מגבשים בימים אלו תוכנית פעולה מסודרת להתרחבות המחאה גם לרמת גן, בני ברק ופתח תקווה.
אמש הפגינו כ-200 בעלי עסקים בצומת במחאה על היעדר טיפול מצד הרשויות בהתמודדות עם הפגיעה בעסקים. מוקדם יותר היום הודיע שר התחבורה ישראל כץ כי יתמוך בהצעת החוק של איתן כבל להקמת קרן פיצויים לעסקים בתוואי העבודות להקמת הרכבת הקלה.