לאחר חצי שעה של שביתה עובדי נתב"ג חזרו לעבודה סדירה
בשעה האחרונה נוצרו עיכובים במספר טיסות לאנטליה, רומא, כרתים, רודוס, טורנטו ועוד. בטיסות הנוחתות היו עיכובים מעטים בלבד
עובדי נתב"ג חוזרים עתה לעבודה סדירה לאחר עיצומים של חצי שעה (מ-11:30 ל-12:00) בשדה עצמו ושעתיים (מ-10 עד 12) במטה הרשות. בשעה האחרונה נוצרו עיכובים במספר טיסות לאנטליה, רומא, כרתים, רודוס, טורנטו ועוד. בטיסות הנוחתות היו עיכובים מעטים בלבד.
בקרי הגבול בנתב"ג חוזרים בשעה זו לעבודה סדירה לאחר שגם הם נקטו בעיצומים בשעה האחרונה. ההסתדרות הורתה לבקרים לחזור לעבודה משום שהם שייכים לרשות האוכלוסין ואינם חלק מהעיצומים עליהם הכריז ועד רשות שדות התעופה
- ברשות השידור קוראים לעובדים להתבצר בבנייני הרשות לקראת הדיון בכנסת
- הממשלה לוקחת צעד אחורה: ביטלה פיטורים גורפים של כל עובדי רשות השידור בספטמבר
- הכנ"ר לבית המשפט: לחייב את האוצר להעביר 96 מיליון שקל לרשות השידור
בית הדין לעבודה קבע הבוקר (א') כי השביתה בנתב"ג תהיה רק חצי שעה מ-11:30 ל-12:00. עובדי המטה יוכלו לשבות מ-10 עד 12, אולם לכך לא תהיה השפעה על הנוסעים.
קודם לדיון בביה"ד לעובדה, הודיע ועד עובדי רשות שדות התעופה הודיע כי ישביתו היום את הטיסות בשעות 10:00-12:00, לאות הזדהות עם עובדי רשות השידור, העומדים בפני פיטורים.
יו"ר ועד העובדים ברש"ת, פנחס עידן, אמר כי "לא ייתכן שהממשלה באופן חד צדדי ובחקיקה תמחה את השידור הציבורי ותפטר 1,500 עובדים. זהו יום שחור לכל העוסקים ביחסי עבודה. אפשר לעשות רפורמות אפשר להבריא ולתקן אבל בהידברות. אני קורא לכלל הוועדים להזדהות עם עובדי רשות השידור ולהשתתף במאבק שמובילה ההסתדרות. אני קורא לעצור את החקיקה ולעבור להידברות. היום רשות השידור מחר כולנו".
על פי נתוני רשות שדות התעופה, היום צפוי להיות יום ממוצע בנתב"ג מבחינת העומס. כך, ביום זה צפויים להיכנס לארץ 37,500 נוסעים - וייצאו ממנה 38,400 נוסעים. ביום שני הקרוב, היום האחרון שלפני החופש הגדול, ייצאו מהארץ 33,478 נוסעים - וישובו 35,064.
בנוסף, בין השעות 09:00 ל- 12:00 תושבת פעילות מעברי הגבול במעבר אלנבי ונמלי הים אשדוד וחיפה. יחידות ההוצאה לפועל לא יקבלו קהל ולא יבצעו פעולות אכיפה וגביה כולל עיקולים בין 08:00 ל-12:00, רשות המסים תשבות חלקית בין השעות 08:00 ל – 12:00 ומעברי הסחורות בגבולות לא יפעלו עד השעה 11:00
דיון בתיקון לחוק
היום דנה הוועדה המיוחדת בראשות צחי הנגבי בתיקון לחוק השידור הציבורי. התיקון היה אמור לכלול סעיף המורה על פיטורי כל 1,580 עובדי רשות השידור בסוף ספטמבר, כאשר חלקם יועסקו מחדש עד לסגירת הרשות הסופית והקמת תאגיד שידור ציבורי חדש במקומה. אולם סעיף זה הוסר בלחץ ההסתדרות שהכריזה על סכסוך עבודה במגזר הציבורי.
עם זאת בחוק נותר סעיף המאפשר לכונס הנכסים הרשמי, המשמש כמפרק הרשות, לפטר עובדים לפי הצורך. בנוסף התיקון כולל סעיף לפיו הוצאות השכר של הרשות צריכות לקטון ב-10 מיליון שקל באוקטובר כתנאי להמשך מימונה על ידי המדינה. המשמעות של דרישה זו היא פיטורים של 600-500 עובדים באופן מיידי.
בכל מקרה היקף הפיטורים לא סגור לאחר שאתמול ושלשום ביטל האוצר פגישות עם ההסתדרות, אגודת העיתונאים ומשרד התקשורת בנושא. כרגע יש נתק בין הצדדים אך לא מן הנמנע שהמגעים יחודשו במוצאי שבת, רגע לפני הדיון בכנסת. .
ועדי עובדים דורשים לאפשר את סיום תהליך הפרישה מרצון ברשות אך לא לבצע תהליכי פיטורים עד לסגירת הרשות. בנוסף דורשים העובדים שרוב מכריע של המועסקים בתאגיד הציבורי החדש יגיעו מרשות השידור.
ניסנקורן: ללא הסכמה יהיו שיבושים נוספים
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הזהיר, כי אם לא תושג הסכמה בנוגע לרשות השידור, צפויים שיבושים נוספים החל מהיום. "הדרך של פיטורי עובדים בחקיקה וההתניות הקיימות בהצעת החוק עלולות להוביל לסגירת רשות השידור ולפגיעה אנושה בשידור הציבורי בישראל. ההסתדרות אינה מתנגדת לרפורמה, אלא להתנהגות חד-צדדית כוחנית שמבוססת על הצבת עובדות בשטח. במידה ולא יימצא פתרון למשבר ברשות השידור, צפויים שיבושים נוספים החל ביום ראשון".