הממשלה לוקחת צעד אחורה: ביטלה פיטורים גורפים של כל עובדי רשות השידור בספטמבר
במקום זאת יוכנס לחוק השידור הציבורי סעיף המאפשר לכונס הנכסים הרשמי, המשמש כמפרק הרשות, לפטר עובדים לפי הצורך. בתוך כך בכירי העיתונאים יצאו במתקפה נגד ראש הממשלה ושר התקשורת: "נתניהו שם למטרה לחסל את התקשורת החופשית"
עיתונאי רשות השידור ערכו היום (ד') כנס הזדהות עם השידור הציבורי בבית סוקולוב בתל אביב. הכנס נערך תחת הכותרת "השידור הציבורי בסכנה" לקראת הדיון ביום ראשון בכנסת על תיקון חוק השידור הציבורי לסגירת רשות השידור והקמת תאגיד שידור ציבורי חדש במקומה. על פי התיקון הרשות תיסגר בסוף מרץ 2016. התיקון מבסס את השליטה של הדרג הפוליטי על התאגיד המתוכנן ומבטל את מנגנוני ההפרדה בין הפוליטיקה לשידור הציבורי.
- יונה ויזנטל: "האוצר חונק את רשות השידור"
- סגירת רשות השידור עולה שלב: תזכיר חוק חדש מורה על פיטורי 1,500 עובדים באופן מיידי
- עיתונאי רשות השידור: "האוצר רוצה שנהיה עובדי קבלן מוחלשים"
הדוברים בכנס, בכירי העיתונאים בארץ, יצאו במתקפה נגד ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו על כך שהוא מחסל את השידור הציבורי.
עיתונאית חדשות 2 רינה מצליח אמרה כי "נתניהו שם למטרה לחסל את התקשורת החופשית בישראל. הוא רוצה עיתונות בדמותו וצלמו, עיתונות שתשרת אותו. רשות השידור היא רק התחנה הראשונה". לדבריה, "שבירת התקשורת החופשית היא סכנה לא פחותה מסכנות קיומיות אחרות. אני מצפה משרי הממשלה שמחזיקים מעצמם ליברליים לצאת ולעצור את ראש הממשלה".
העיתונאית אילנה דיין אמרה כי "אף אחד לא יודע מה מטרת החוק של ארדן ומה נתניהו לא אוהב בחוק ומה אקוניס רוצה. וזה לא חשוב. מה שבאמת חשוב זה שיש אנשים טובים במוסד שאינו מושלם שחרב הפיטורים מונפת מעל צווארם, ויש אנשים לא טובים שיש להם רצון עז להשמיד חלקים מהתקשורת החופשית. האש שמלחכת את בנייני רשות השידור תגיע גם לשידור המסחרי והיא מסוכנת לנו כחברה".
עורך מבט שני איתי לנדסברג-נבו אמר כי "המאבק הוא על הפיכת מדינת ישראל למדינה לא דמוקרטית. הכפפת כלי תקשורת לשליט זה מעשה לא דמוקרטי. נתניהו מוביל את ההשתלטות על השידור הציבורי והוא הופך אותו לפוליטי. הממשלה מבצעת פשע מדינה נגד עובדי הרשות כדי לקבע את שלטון נתניהו".
בינתיים הממשלה החליטה על הסרת הסעיף המורה על פיטורי כל עובדי רשות השידור כבר בסוף ספטמבר מהתיקון לחוק. התכנון היה כי כל העובדים יפוטרו ובמקביל ישכרו מחדש עובדים חיוניים שיפעילו את הרשות עד לסגירתה הסופית.
במקום זה יוכנס לתיקון החוק ככל הנראה סעיף המאפשר לכונס הנכסים הרשמי, המשמש כמפרק הרשות, לפטר עובדים לפי הצורך. כך שחרב הפיטורים ממשיכה לאיים על 1,500 עובדי רשות השידור. הסעיף הנוגע לאפשרות לפטר עובדים ינוסח בשיתוף עם ההסתדרות והמשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט.
ההחלטה על ביטול הפיטורים הגורפים התקבלה על ידי השר אופיר אקוניס ויו"ר הקואליציה צחי הנגבי, העומד בראש הוועדה שתדון בתיקון לחוק ביום ראשון. ההחלטה נובעת מהלחץ הכבד מצד ההסתדרות שהכריזה על סכסוך עבודה במגזר הציבורי בשבוע שעבר במחאה על הפיטורים הגורפים. ההסתדרות שידרה בכך כי לא תסכים להשלים עם הפיטורים הגורפים.