גלנט: "הפיתרון לבעיות הדיור - הרחבת באר שבע ועוד עיר בצפון"
שר השיכון והבינוי אמר בוועידה הכללית הלאומית של כלכליסט, "אנו נידרש למיליון דירות בעשרים שנה - כחמישים אלף דירות בשנה שמתוכן 20% לחרדים, 20% ללא יהודים ו-60% לאוכלוסייה ציונית. אם לא נעשה דבר, רוב הגידול יילך לעוטף ת"א"
לדברי שר הבינוי והשיכון יואב גלנט בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט, כי כחלק מפיתרון בעיית הדיור יש לצרף לתל אביב עדו שתי ערי מטרופלין - את באר שבע ועיר נוספת בצפון שטרם נקבעה. לדבריו, נצרת עילית היא פוטנציאל לכך.
"יש לתת את תמונת המצב הנוכחית. במדינה יש שמונה מיליון איש ארבעה מיליון מהם בין חדרה לגדרה", כך אמר היום שר הבינוי יואב גלנט בוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט".
"אנו נידרש למיליון דירות בעשרים שנה - כחמישים אלף דירות בשנה שמתוכן 20% לחרדים, 20% ללא יהודים ו-60% לאוכלוסייה ציונית. אם לא נעשה דבר, רוב הגידול יילך לעוטף תל אביב, לא כולל תל אביב. ואם לא נעשה דבר אז בשאר המקומות יהיה קיטון".
"האוכלוסייה הולכת ומתמרכזת. במדינת ישראל אם נבוא לעיר ונצמיד לה שכונה - במודיעין, או בחריש, ונחליט ליישב שם אנשים - היעד ליישוב הא עד 20 שנים. 15 שנים מהן רק שלבי תכנון וועדות. אלה הן עובדות.
"מעבר לכך, משנת 2007 מחירי הדיור במגמת עלייה. בשנתיים האחרונות עלינו ב-20%. אין לי דבר נגד מעשי ממשלות עבר, חלקן עשו טוב, חלקן רע. בסופו של דבר זו המציאות. וכאן נשאלת שאלה מה עלינו לעשות? התשובה הראשונה היא הגדלת ההיצע. אם נדאג ליותר דירות, המחירים יירדו. 50% מהביקושים הם לדירות ו-50% הם לדיור - יש אנשים שאין להם כלי פיננסי להשקיע – ולכן דירה היא השקעה. עיני לא צרה בהם ועלינו לתת פתרונות לכולם.
"הפיתרון לכך הוא בבנייה חדשה בהיקף גדול - מהלך כולל עם שותפינו -שר האוצר והצוות שלו -וראשי ערים ברחבי הארץ. שר האוצר הבין עוד לפני כהונתו שלמעשה התהליך שבו לא ניתן להקים יחידת דיור תוך 15 שנה הוא בלתי אפשרי. לכן חומרי הגלם נמצאים אצל שר האוצר: תקציבים. מינהל התכנון ושליטה בקרקע. זהו חומר הגלם שעמו נצא לדרך - כשהיעד לבנות יותר. יש כאן שני פרמטרים לפעולתנו: תוכנית מחיר למשתכן - אנו מבינים שאם ייצור דירה עולה בין 100 ל-200 אלף דולר, בסופו של דבר הולכים על סטנרט נמוך וניתן לסיים זאת ב-400 אלף שקל. בסטנדרט גבוה זה 800 אלף שקל.
"אנו עושים פעולה פשוטה - אנו מוזילים את הקרקע למשתמש הסופי ב-200-100 אלף שקל. כל זוג צעיר שיבקש לרכוש דירה ירווחי - נוציא את הקרקע לקבלנים עם מחיר ידוע, נתמוך באזרחים ונקיים תחרות בין השחקנים על מי נותן מטר במחיר הטוב ביותר - ותהיה לכך השפעה על השוק. נראה התייצבות במחירים ולאחר מכן גלישה של המחירים - גרף של 8-7 שנות עלייה מתמדת עומד להתרסן וגם להיבלם.
"מעבר לכך אנו מניעים הסכמי גג - ואנו מגיעים להסדרה בין האזרח, הרשות המקומית והממשלה - אנו עומדים לסכם על 20 אליף יחידות דיור בבאר שבע, 18 אלף באשקלון ו-12 אלף בחריש. אני חושב שכך ירוסנו מחירי הדיור.
"מעבר לכך חשובה הסתכלות על הבעיה הכולל. להעביר כביש או ביוב במרכז עולה פי 2 מאשר בבאר שבע. כשאנו רוצים לשנות את פריסת האוכלוסייה - יש לכך סיבה. עיר מדינה לא יכולה להתקיים במזרח התיכון בביטחון. זו לא לוכסמבורג אלא
ישראל. הפיתרון הוא הקמת שתי מטרופולין ענקיות -האחת היא באר שבע, שיש לה פוטנציאל אדיר. הערים שלידה, דימונה, ערד, אופקים, ייהנו בעתיד משכנות עם עיר של מיליון תושבים.
"כמו כן תהיה גם עיר צפונית ענקית שמיקומה נבחן. המרחב של עפולה, נצרת הוא מיקום מצוין. מעבר לכך תוקם רשות להתחדשות עירונית - ערים יקבלו תנופה. הדר בחיפה. יד אליהו. תהיה שם בנייה איכתית ורוויה.
"מעבר לכך, יש אוכלוסיות שנותרו מאחור וזו מציאות קשה. המדינה חייבת לעזור לאוכלוסייה חלשה. בשיקום שכונות ובסיוע לדיור. אנו מאיישים דירות עמידר ועמיגור ריקות בימים אלה.
"הגעתי למשרד מתפקידי ביצוע. אני יודע שאין ביכולתי להשפיע על הנסיבות. אך אם אני מפעיל קיטור שיטתי אני יכול להביא תוצאה. עלי לא מקובל 8 שנות עבודה בוועדה או 15 שנות עיכוב בבנייה. יש 340 שלבים בבנייה שהם בלתי אפשריים. זו מציאות שדורשת פירוק דחוף", סיכם שר השבינוי והשיכון.