$
בארץ

UBS: תל אביב היא העיר היקרה במזה"ת, ללא מחירי השכירות

עובדים בת"א מרוויחים שכר ברוטו ממוצע הגבוה ביותר במזרח התיכון; שיאני מחירי השכירות לדירת 3 חדרים: 4,320 דולר בחודש בניו יורק, 4,220 דולר בהונג קונג, 3,350 דולר בלונדון ו-3,240 דולר בדובאי

שירות כלכליסט 13:0017.09.15

ציריך, ז'נבה וניו יורק הן הערים היקרות בעולם. תל אביב היא העיר היקרה במזרח התיכון ללא ההוצאות על שכירות, ודובאי היא היקרה ביותר כולל מחירי השכירות. כך עולה מסקר המחירים והשכר שמפרסם היום (ה') הבנק השוויצרי UBS.

 

הסקר בודק מחירים, שכר וכוח קנייה של עובדים ב-71 ערים בעולם. בסקר נבדקו מחיריהם של 122 מוצרים ושירותים בסל אחיד.

 

השכר הגבוה ביותר

 

עובדים בציריך, בז'נבה ובלוקסמבורג משתכרים את השכר הגבוה ביותר ברוטו. עובדים בתל אביב מרוויחים את שכר הברוטו הממוצע הגבוה ביותר במזרח התיכון. בניירובי, ג'קרטה וקייב, הערים בדירוג הנמוך ביותר, עובדים משתכרים רק כ-5% מהשכר הממוצע בציריך.

 

דובאי היא אחת מתוך ארבע ערים בלבד בסקר שבהן השכירות הממוצעת לדירת 3 חדרים לא מרוהטת עולה על 3,000 דולר בחודש, ובדובאי היא מגיעה ל-3,240 דולר. האחרות הן לונדון (3,350 דולר), הונג קונג (4,220 דולר), וניו יורק (4,320 דולר).

 

דובאי היא היקרה ביותר במזה"ת כולל מחירי השכירות דובאי היא היקרה ביותר במזה"ת כולל מחירי השכירות

 

בלוקסמבורג השכר שווה את הערך הגבוה ביותר 

 

הדרך הטובה ביותר לתאר את ערך השכר היא להשוות את כוח הקנייה המקומי עבור מוצרים אחידים יחסית במקומות שונים בעולם. השכר שווה את הערך הגבוה ביותר בלוקסמבורג, בציריך ובז'נבה, שם השכר לשעה נטו קונה את הכמות הגדולה ביותר של מוצרים ושירותים מתוך הסל האחיד. בניירובי וג'קרטה כוח הקנייה הוא הנמוך ביותר, ומאפשר רק עשירית מהקניות שעובדים בלוקסמבורג יכולים לקנות. בקהיר, כדי לקנות אייפון 6 צריך להוציא שכר של 353 שעות בממוצע, יותר מכל עיר אחרת במזרח התיכון שהשתתפה בסקר.

 

בפריז עובדים הכי פחות שעות; במנאמה בירת בחריין, העובדים מקבלים הכי הרבה חופשות בתשלום. אנשים עובדים למעלה מ-2,000 שעות בשנה ב-19 ערים גדולות, מרביתן באסיה ובמזרח התיכון. מי שנהנים מהכי פחות שעות עבודה והכי הרבה ימי חופשה בתשלום הם העובדים במערב אירופה.

 

בהונג קונג עובדים 1,000 שעות יותר מאשר בפריז, הפרש המתבטא בסביבות 4 שעות בכל יום עבודה. עובדים במנאמה גם מקבלים את המספר הרב ביותר של ימי חופשה בתשלום בעולם, 34 ימים בשנה בממוצע.

 

השפעתם של אירועים כלכליים מהתקופה האחרונה

 

הבנק המרכזי השווייצרי זנח את תקרת השער עבור היורו מול הפרנק השווייצרי בינואר, מה שהשפיע משמעותית על המדדים. ציריך וז'נבה עלו לצמרת הדירוג. הערים באזור היורו צנחו. ערים רוסיות ואוקראיניות צללו בדירוג עקב הסכסוך באוקראינה והסנקציות של הרוסים בעקבותיו, וקייב נמצאת עתה בתחתית רשימות המחירים והשכר.

 

חוסר היציבות בדרום אמריקה השפיע משמעותית על שערי החליפין, ושינה את מיקומן של ערים כמו סאו פאולו ובואנוס איירס.

 

באסיה, הין היפני איבד מערכו, אך הוון הדרום קוריאני עלה לעומת הדולר האמריקאי מאז 2012, כך שטוקיו ירדה בדירוג וסיאול עלתה. אסיה היא עדיין היבשת עם ההבדלים הגדולים ביותר בין ערים ברמות המחירים והשכר, ואילו צפון אמריקה היא עדיין האחידה ביותר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x